MediLease in het Financiële Dagblad

De specialisatie en technologische ontwikkelingen in de zorg dwingen zorgprofessionals continu te innoveren. Achterblijven is geen optie. Dit vraagt doorlopend om grote investeringen in medische apparatuur. Tenzij u leaset bij MediLease. Dan beschikt u tegen vaste maandelijkse kosten over de nieuwste apparatuur.

In dit artikel

Inhoudsopgave

Steeds meer zorgprofessionals kiezen ervoor om hun diensten als zelfstandige aan te bieden. Mede daardoor groeit het aantal gespecialiseerde klinieken gestaag. Ook grote medische instellingen leggen de lat voor zorgverlening, kwaliteit en veiligheid steeds hoger. “Omdat patiënten kiezen voor de zorginstelling met de beste reputatie, zorgt dit voor een permanente druk om de beste zorgprofessional in een specialisatie te zijn”, zegt Leo Frijlink, senior partner bij MediLease.

En de beste zorgprofessional werkt nu eenmaal met de beste en nieuwste apparatuur. “Neem robots die als hulpmiddel worden ingezet in de operatiekamer. Deze bieden grote voordelen op het gebied van consistentie, kwaliteit en continuïteit. Of denk aan E-Health, waarbij behandel- en diagnoseapparatuur bij de patiënt thuis komt te staan”, zegt Frijlink. “Deze apparatuur innoveert echter snel. Afschrijvingsperioden van tien jaar zijn daarom niet meer van deze tijd.”

MediLease Leo Frijlink Lease doet wonderen

Kopen of leasen?

Toch kiezen velen in de zorg nog steeds voor het kopen van nieuwe bedrijfsmiddelen. Frijlink: “Ik zou deze beleidsbepalers willen uitdagen om na te denken waarom zij koop als enige financieringsoptie zien. Waarom niet leasen voor een overzichtelijk maandbedrag en toch die nodige stappen vooruit te zetten op technologisch en functioneel gebied?”

Door nieuwe medische apparatuur te leasen kunnen zorgprofessionals deze gebruiken, zonder dat zij een grote investering hoeven te doen. Ook lopen door lease uitgaven nagenoeg parallel met de inkomsten. Zo beschikt u tegen vaste maandelijkse kosten over de meest up-to-date apparatuur.

“Wie daarbij voor MediLease kiest, krijgt eerst een goed gesprek zodat wij uw organisatie, plannen en wensen goed begrijpen”, vertelt Frijlink. “Na dit gesprek adviseren wij u over de mogelijkheden. We streven ernaar u een leasecontract aan te bieden dat u als gegoten past en waarmee u uw zorgpraktijk toekomstgericht kunt optimaliseren.”

Onafhankelijk

Bij de keuze voor MediLease bent u niet gebonden aan enkele leveranciers. Frijlink: “Onze klanten zijn vrij om zelf de keuze voor een leverancier te maken. Ook inhoudelijke afspraken over apparatuur, installatie, training, garantie en onderhoud maakt u zelf en staan los van het leasecontract. Wel geven onze specialisten u tips tijdens het proces.”

Tussentijds kunnen upgraden

De zorgprofessional kan voor leasing van alle faciliteiten om efficiënt te werken bij MediLease terecht: van ICT en communicatiemiddelen zoals laptops, desktops, tablets en telefoons tot praktijkinrichting. “Ook beeldschermen voor bijvoorbeeld wegbewijzering, beveiligingsapparatuur, toegangscontrole en dergelijke kunnen gefinancierd worden met behulp van een leaseconstructie”, zegt Frijlink.

Het grote voordeel van leasen is apparatuur tussentijds te kunnen upgraden. “MediLease biedt deze optie bij elk leasecontract aan”, zegt Frijlink. “Hiermee kunt u tussentijds investeren in vernieuwing zonder dat budgetten worden overschreden. Ook als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie. Onze inzet is om de maandelijkse kosten bij vervanging of uitbreiding zo veel mogelijk gelijk te houden.”

Leasing als onderdeel van mvo

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor MediLease. Apparatuur die uit een leasecontract komt, wordt voor zover mogelijk weer opnieuw ingezet. Apparatuur die niet meer kan worden gebruikt, wordt volgens de laatste normen gerecycled. MediLease garandeert schriftelijk dat op de apparatuur aanwezige informatie veilig wordt verwijderd.

Ruim 35 jaar ervaring

Rest nog de vraag, waarom MediLease? Daar is Frijlink duidelijk over. “MediLease bestaat al 35 jaar en in die jaren hebben we de do’s en don’t’s van de medische sector goed leren kennen. Onze medewerkers dragen de zorgsector een warm hart toe. Daardoor weten we waar de pijnpunten zitten, hoe we die kunnen wegnemen door mee te denken en vooruit te kijken en hoe we tot bevredigende financieringen kunnen komen. Mede daarom onderhouden we langdurige relaties met onze klanten. Zij vertrouwen op ons oordeel en wij zijn altijd beschikbaar als sparringpartner en adviseur. U zult het ervaren lease doet wonderen!” zegt Frijlink met een lach.

Dit artikel is een uitgave in Analyse Nederland, wat als bijlage bij het Financieel Dagblad wordt uitgegeven.

Deel dit artikel

Email
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Anderen bekeken ook:

De aanbevelingen zijn gebaseerd op rapport dat tot stand kwam uit een samenwerking tussen patiëntenorganisaties Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Patiëntenfederatie Nederland en PGOsupport en …

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.