Farmacie

Investeren in nieuwe farmaceutische apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren.

MediLease zorgt voor groei en het succes van farmaceuten.

De trend in de farmaceutische industrie is, gezien lange doorlooptijden en het risico, dat het ontwikkelen van medicijnen overlaten wordt aan gespecialiseerde bedrijven al dan niet verbonden aan universiteiten waar zeer gespecialiseerde en zeer gemotiveerde teams werken aan het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Enkele van deze bedrijven zijn instaat uit te groeien tot grote beursgenoteerde bedrijven.

Voor het ontwikkelen van nieuwe en baanbrekende medicijnen is fundamentele en klinische kennis essentieel. Medici, farmaceuten, biochemici, scheikundigen en wiskundigen van de werken nauw samen om bouwstenen en aangrijpingspunten voor nieuwe medicijnen te vinden en het ontwikkelproces efficiënter te maken.

De investeringen zijn aanzienlijk en zorgen over de kasstromen zijn aan de orde van de dag want zeker dit type bedrijven kunnen alleen overleven als de vereiste kasmiddelen aanwezig zijn. Het maken van winst heeft een lagere prioriteit. Er is een permante druk op investeringen in specialisten en apparatuur. Het beschikbaar hebben van, met name innovatieve apparatuur, kan bepalend zijn voor slagen van het onderzoek.

Velen van de hierboven beschreven problematiek heeft iets te maken met beslissingen over het inzetten van financiële middelen. Een onderwerp waar de leasing experts van MediLease bij uitstek verstand van hebben. Zullen we daar samen eens over spreken? We denken mee over uw toekomstplannen en ontzorgen u van A tot Z.

Welke apparatuur kan ik leasen als farmaceut? 

Eigenlijk alle soorten farmaceutische apparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan farmaceutische koelkasten, vriezers, wasdrogers, bioreactoren, meng-, oplsag-, proces- en transportvaten, skids, en fermentoren.

Bekijk onze leaseoplossingen voor farmaceuten

Rutger Hoogbergen
Meer weten over de mogelijkheden voor Farmacie? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Intravacc

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt voor de geleverde zorg is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Bij koop moet u eerst investeren in de apparatuur voordat u hiervoor de vergoeding kunt ontvangen, terwijl u met lease ervoor zorgt dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen. De ROI is direct voelbaar.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in equipment die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Flexibiliteit

MediLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ medische apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw ZBC of privékliniek. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.
1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 in medische apparatuur een lease aan.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag!

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Voor farmaceuten bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Enkele leveranciers van farmaceutische apparatuur

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.