Vendor Lease

Kies voor synergie

De synergie tussen de MediLease en haar partners is sterk en leidt tot mooie innovaties en verantwoorde groei in de sector. Lease voegt waarde toe aan de producten die u verkoopt en zorgt voor hogere omzet en marge. Veel zorgondernemers maken er daarom dankbaar gebruik van. Soms betreft het een grote investering in de complete inrichting van een nieuwe kliniek, een ander keer gaat het om een afzonderlijke aanschaf van een nieuw apparaat. U weet welke oplossing het beste aansluit bij de wensen en behoeften van uw cliënt. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Waarom Vendor Lease?

Meer verkoop

Lease resulteert doorgaans in een hogere omzet en maakt het bovendien mogelijk om beoogde investeringen van de klant in tijd naar voren te halen. Kortom, lease maakt het aanschaffen van uw apparatuur laagdrempelig.

Betere marges

In tegenstelling tot koop ligt bij lease de nadruk in mindere mate op het investeringsbedrag. Eén euro additionele investering werkt namelijk slechts marginaal door in de maandprijs. Hierdoor is er meer financiële ruimte voor het afsluiten van additionele diensten waarop in de regel hogere marges gemaakt worden dan op de verkoop van uw apparatuur.

Grip op apparatuur en cliënten

Lease zorgt ervoor dat u op zowel het huidige besluitvormingsproces als op de toekomstige vervanging van de apparatuur een strakke regie heeft. Omdat de looptijd op voorhand vast ligt weet u precies wat het meest geschikte moment is voor het initiëren van een gesprek over de vervanging van uw apparatuur.

Samen komen we tot de beste oplossing voor uw cliënt

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor medische apparatuur dat past bij de cliënt, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles. Maak kennis met het Vendor Lease Programma van MediLease.

Wat is Vendor Lease?

We spreken over Vendor Lease wanneer er een lease tot stand komt met tussenkomst van een derde partij, zoals bijvoorbeeld de leverancier van de apparatuur. Zo is het gebruikelijk dat de cliënt vraagt naar de financieringsmogelijkheden bij een leverancier.

De voordelen van Vendor Lease bij MediLease

Bij de verkoop van uw apparatuur wilt u vaak een aanbetaling ontvangen. Indien gewenst biedt MediLease uw klant de mogelijkheid om de aanbetaling door MediLease te laten betalen. Op deze wijze bent u verzekerd van een gegarandeerde en snelle betaling. Doorgaans wordt u hierdoor sneller betaald dan wanneer de apparatuur wordt aangekocht.
Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, het verzamelen van ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij MediLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten. Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiend afhandeling van de lease zorgen.
Steeds meer leveranciers van medische apparatuur bieden een ‘As a Service’-concept aan voor hun klanten. In een ‘As a Service’-model is uw klant altijd verzekert van goed werkende apparatuur zolang deze wordt gebruikt. Hierdoor is er echt sprake van een lange termijn relatie. Bij een ‘As a Service’-model komen verschillende financieringsaspecten bij kijken. Enerzijds het financieren van de apparatuur. Dat kunt u zeker zelf doen, maar uiteindelijk zijn de financiële middelen eindig. Bovendien loopt u zelf een financieel risico op de klant. MediLease financiert de apparatuur en neemt het financiële risico op uw klant. Hiermee kunt zonder beperkingen steeds meer klanten voorzien van uw ‘As a Service’-concept.
Onderhandelingen over prijs, levering en overige commerciële voorwaarden zijn zaken waar uzelf de regie over blijft voeren en waarvan MediLease zich afzijdig houdt. Bij investeringen van meer dan € 100.000 met specifieke financieringswensen staan wij bovendien tot uw beschikking om desgewenst met uw verkopers de klant persoonlijk te bezoeken zodat vervolgens een gezamenlijke maatwerkoplossing kan worden uitgewerkt.
Om een leaseovereenkomst af te sluiten dient de eindgebruiker vanzelfsprekend kredietwaardig te zijn. Teneinde de snelheid in uw verkoopproces te houden, kunt u via EnquireNow direct een lease offerte uitbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om direct een kredietbeoordeling uit te laten voeren voor bedragen tot € 250.000.
MediLease is gespecialiseerd in medische apparatuur en is daarom in staat interessante restwaardes in te nemen wat zich resulteert in een lagere prijs per maand voor uw klant. Omdat MediLease niet aan één merk gebonden is, kunnen wij op ieder merk medische apparatuur restwaardes innemen. Hierdoor wordt uw aanbieding nog interessanter en is de kans groter dat u de deal gaat doen.
Er zijn vele leasevormen dikwijls gebaseerd op financial lease of operational lease. MediLease heeft de kennis en de mogelijkheden om het juiste leaseproduct aan uw klant aan te bieden. Voorbeelden zijn bij financial lease het al niet meefinancieren van BTW en verschillende BTW tarieven. Dikwijls zijn er mogelijkheden die niet algemeen gangbaar zijn, maar hiervoor heeft MediLease wel de kennis, de kunde en mogelijkheden om dit aan te bieden. Door het juiste leaseproduct aan uw klant te presenteren nemen uw kansen om de order af te sluiten aanzienlijk toe.

MediLease in de afgelopen jaren veel ‘sprongen voorwaarts’ mogen financieren. We hebben in de loop van die ruim dertig jaar de do’s en don’t’s van de medische sector goed leren kennen. We hebben veel zorgprofessionals in staat kunnen stellen mee te groeien met de ontwikkelingen en innovaties in hun vakgebied. Het is onze missie geworden: we willen groei mogelijk maken in de zorg.

Wij staan steeds voor u klaar om namens u of samen met u uw klant te bezoeken en daar uitleg over de voordelen van lease te geven. Maar de regie hierover ligt geheel bij u.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij EnquireNow ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer. Lees hier meer over de functies van EnquireNow.

Maar na het uitbrengen van de lease offerte nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij MediLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Wilt u graag weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Zo werkt Vendor Lease bij MediLease

Om het leaseproces zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen, kunt u gebruik maken van EnquireNow. Voor investeringen tot € 250.000 heeft u direct toegang tot een lease offerte. Uiteraard kunt u ook voor grotere investeringen gebruik maken van EnquireNow, waarbij MediLease samen met u een maatwerk leasevoorstel uitwerkt.

1
2
3
4
5
6

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag (in EnquireNow) voor investeringen vanaf € 5.000 een lease aan voor uw cliënt.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding.

Breng een lease offerte uit

In EnquireNow heeft u na het aanvragen van de lease direct toegang tot een offerte onder voorbehoud van krediet akkoord. Heeft u wel een krediet akkoord terug gekregen? Dan kunt u ook de lease offerte met krediet akkoord uitbrengen.

Opstellen lease overeenkomst

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal MediLease rechtstreeks met de cliënt schakelen om de lease overeenkomst op te stellen en deze naar de cliënt versturen.

Lever de apparatuur

Hebben wij de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan sturen wij u een orderbevestiging. Dit houdt in dat er formeel besteld wordt en er geleverd kan worden.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal MediLease zorg dragen voor een snelle uitbetaling.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.
Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur en de financiële positie van uw cliënt. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk. Bent u nieuw op EnquireNow? Overleg dan met MediLease welke looptijd doorgaans gebruikt kan worden.
Tussentijds aflossen is niet mogelijk. De cliënt kan tussentijds wel afkopen. MediLease maakt dan voor uw cliënt een afkoopvoorstel waarbij de resterende termijnen in één keer worden afgekocht.
Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Nee, dat is niet nodig. MediLease ondersteunt een aantal facetten van de product lifecycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. Zo kunnen we samen met uw cliënt een voorfinancieringsfaciliteit opstellen. Dit betekent dat u als leverancier bij iedere deellevering een factuur kunt sturen naar MediLease. Bij ieder levering geeft de cliënt aan of de apparatuur compleet en in goede orde is geleverd. Is dit het geval, dan betalen wij direct de factuur. Als alles is geleverd start de leaseovereenkomst.
  • Controleer voor levering bij MediLease of er een door beide partijengetekende leaseovereenkomst aanwezig is. Indien dit niet het geval is zal MediLease de leverancier niet betalen;
  • De factuur dient op naam van MediLease te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Deze dient ook zeer gedetailleerd te zijn voor wat betreft de geleverde objecten, opties, serienummers en dergelijke;
  • U kunt de factuur per mail versturen naar facturen@medilease.nl; 
  • Na betaling door MediLease zal het eigendom op MediLease over gaan.

Een overzicht van leveranciers, waarvan wij velen tot onze vaste partners rekenen

Staat uw organisatie er nog niet tussen?

Meldt u via onderstaand formulier dan aan:

1Bedrijfsgegevens
2Voltooien
  • Meerdere keuzes zijn mogelijk
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 500 MB.
    Logo uploaden in .jpg of .png formaat. Optimale afmetingen 500px x 250px, maximale upload grootte 500KB.

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.