Facility Lease

Leasen vanuit een budget voor grotere investeringsprojecten

Waarom Facility Lease?

Behoud van werkkapitaal

Met onze facility lease kunnen wij ook aanbetalingsfacturen voldoen aan uw leverancier(s) zodat uw werkkapitaal niet wordt aangetast.

Meerdere leveranciers? Geen probleem!

Wij bundelen voor u alle equipment, eventueel van meerdere leveranciers, in één overeenkomst

Schaalvoordelen

Door alle equipment te bundelen in één overeenkomst profiteert u optimaal van schaalvoordelen welke u afzonderlijk niet had bereikt.

Wat is Facility Lease?

Onze Facility Lease is speciaal ontworpen voor grotere investeringsprojecten. Bij de uitrol van een dergelijk project zijn vaak deelinvesteringen, aanbetalingen en meerdere leveranciers gemoeid. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te leasen vanuit een budget. Vanuit dat budget schaft u uw apparatuur aan en als die naar naar tevredenheid is geleverd, betaalt MediLease de leverancier en boekt het bedrag af van het budget. Eenmaal per kwartaal of nadat de uitrol van een project is gerealiseerd brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen geconsolideerd vervolgens in één leaseovereenkomst onder. 

Facility Lease MediLease

De voordelen van Facility Lease

Meerdere leveranciers, geen probleem!

MediLease werkt onafhankelijk en is niet gebonden aan één merk of leverancier. Daarom is onze Facility Lease bij uitstek geschikt om equipment van meerdere leveranciers te bundelen in één overeenkomst. U hoeft zicht geen zorgen te maken om de betalingen, wij zullen dit voor u verzorgen.

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in equipment die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken. Onze facility lease gaat nog verder door ook aanbetalingen aan de leverancier namens u te betalen. Deze hoeft u dus niet zelf voor te schieten.

Profiteer van schaalvoordelen

In plaats van dat u voor iedere bestelling een leaseovereenkomst moet afsluiten biedt onze Facility Lease de mogelijkheid om alle equipment onder te brengen in één leaseovereenkomst. Hierdoor profiteert u optimaal van schaalvoordelen welke u anders niet had gerealiseerd.

Ontlasen van de financiële administratie

Eenmaal per kwartaal of nadat de uitrol van een project is gerealiseerd brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen geconsolideerd vervolgens in één overeenkomst onder. Met als voordeel dat u iedere maand maar één factuur ontvangt en uw financiële administratie wordt ontlast.

Budgetzekerheid en moeiteloos bestellen

Wanneer u afzonderlijk voor de iedere bestelling een lease wilt afsluiten wordt bij iedere aanvraag/bestelling een nieuwe financiële check gedaan. Door vooraf een totaal leasebudget aan te vragen wordt alleen vooraf een financiële check gedaan en heeft u de zekerheid dat u moeiteloos binnen het afgesproken budget en tijdsperiode bestellingen kunt plaatsen bij uw leverancier(s).

Hoe kunt u van start gaan met Facility Lease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een groot investeringsproject (minimaal €50.000) waarbij u in nieuwe medische apparatuur gaat investeren? Vraag dan een lease aan voor het totaal.

Financiële check

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren.

Ontvang een passend voorstel

Is er een positieve financiële grondhouding? Uiteraard komen wij u dan graag persoonlijk bezoeken om een maatwerk voorstel uit te werken zodat deze naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur binnen het budget bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag!

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Dierenkliniek Lindenholt
Kindertandarts Gouda
Markgraven Dierenartsen
Rijnstate
Jongsma medical
Duintop Dierenkliniek
VetCare
Oud stratum tandartsen

Hoe kunnen we u helpen?

Laat u adviseren door een expert

Meer weten over de mogelijkheden van Facility Lease? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €50.000 in medische apparatuur direct uw Facility Lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.