Ziekenhuizen

Investeren in nieuwe medische apparatuur? Met een maatwerk leaseoplossing van MediLease helpen we uw ziekenhuis slim te investeren.

MediLease helpt algemene-, topklinische- en academische ziekenhuizen slim te investeren.

Dagelijks wordt er in ziekenhuizen geïnvesteerd. Een grote variëteit aan investeringen qua type, aantallen en de hoeveelheid geld dat ermee gemoeid is. Ook de financiering hiervan is  divers vanuit jaarlijkse budgetten, subsidies en giften. Inkomsten komen uit de DBC-declaraties die na de behandeling ingediend kunnen worden. Pay as you earn is feitelijk een hele logische stelling. Want waarom moeten zaken voorgefinancierd worden die gedurende jaren via de DBC-declaraties teruggegeven worden. Staat het budget vast dan is het lastig niet geplande apparatuur aan te schaffen. Het apparaat is nog niet afgeschreven maar feitelijk verouderd en er is nu al een meer innovatieve op de markt waarmee ik mijn cliënten beter kan behandelen.

Leasing is een alternatieve financieringsvorm maar het service aspect bij leasing wordt steeds belangrijker. Een voorbeeld het wijzigen van apparatuur in een lease wanneer dat werkelijk is gewenst en niet te hoeven wachten tot contract is geëindigd. De kosten per maand kunnen we zelfs ongewijzigd laten.

De leaseoplossingen van Medilease hebben werkelijk toegevoegde waarde voor ziekenhuizen en passen naadloos in de (financiële) organisatie.

Bent u toe aan een goed gesprek over leasing, wij komen graag naar toe luisteren goed en bieden dan een op uw situatie aangepaste offerte aan.

Welke apparatuur kan ik leasen voor mijn ziekenhuis?

Eigenlijk alle soorten medische apparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan diagnostische apparatuur, medische ICT, esthetische apparatuur, medische robotica en alle andere medische apparatuur.

Fred Wigman

Fred Wigman

Fred is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor ziekenhuizen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor ziekenhuizen bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Financial lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Operational Lease

Met een operational lease beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw ziekenhuis. Bent u toe aan een goed gesprek over leasing, wij komen graag naar toe luisteren goed en bieden dan een op uw situatie aangepaste offerte aan.
1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Vraag dan eenvoudig voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een lease die naadloos aansluit bij uw ziekenhuis.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Investeren zonder budget

Voor leaseovereenkomsten geldt wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten. Met leasing kan de beleidsvorming worden gestuurd op exploitatie in plaats van op financiële investeringen en kan uitstel of afstel van de innovaties worden voorkomen.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

Uitgelichte leveranciers van medische apparatuur

Leveranciersverhaal Laservision
‘‘Door het aanbieden van lease, hoeven we geen nee te verkopen. Dit vinden zowel onze klanten als wij zelf fijn.’’
Franklin Lems & Patrick van Gemst, Adviseur laserapparatuur & Mede-eigenaar
LaserVision – Interview met Patrick van Gemst en Franklin Lems
‘Wij willen samen met onze cliënten succesvol zijn.’
Niels Tanja, Mede-eigenaar
Dalton Medical – Interview met Niels Tanja

Andere leveranciers van medische apparatuur voor ziekenhuizen

Enkele ziekenhuizen die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Rijnstate logo
Radboud UMC logo
Huid Medisch Centrum logo
Zuyderland Ziekenhuis logo
Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.