Apotheken

Investeren in nieuwe apparatuur voor uw apotheek? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groeiambities te realiseren.

Van een apotheek overname tot het financieren van een apotheek robot: MediLease helpt uw groeiplannen te realiseren.

Het kan zijn dat u voor een apotheek overname staat, op het punt staat om te investeren in uw apotheek, een apotheek robot te financieren of simpelweg meer wilt weten over het financieren als apotheker. Hierbij dient u als apotheker strategisch om te gaan als het op het financieren van een apotheek neerkomt. Dat begrijpen wij al te goed.

Waarom investeren als apotheker belangrijk is

Als apotheek heeft u een belangrijke taak, namelijk het managen van een permanente stroom medicijnen die gehele dag aan patiënten worden uitgegeven. Ook worden er door apothekers nog steeds medicijnen samengesteld volgens een vastgelegde receptuur.

Het selecteren van het merk voor het generieke medicijn is een dagelijkse taak. Niet te vergeten de medicatiebewaking, het consistent controleren of de patiënt de afgeleverde medicatie zonder problemen kan gebruiken. De KNMP noemt dit zelfs de belangrijkste taak van de apotheker.

Voor bovengenoemde taken is een hele set van digitale hulpmiddelen ter beschikking om de apotheek te ondersteunen. Om een voorbeeld te geven: apotheek robots die uitgifte van medicijnen toegankelijker maken.

Vergrijzing en blijvende druk op kosten

Parallel aan de vergrijzing stijgt ook de vraag naar zorg binnen de apotheken branche. Het percentage chronisch zieken en het aantal patiënten met complexere medicatie stijgt jaarlijks. Tevens heeft de individualisering van de maatschappij tot gevolg dat naast de groei, ook de diversiteit in zorgvraag toeneemt.

Er is een wens om de zorgkosten betaalbaar te houden, terwijl er steeds meer complexere taken voorkomen tegen steeds lagere inkomsten en de druk op kosten blijft. Kortom, investeren in innovatieve apparatuur die taken kan overnemen en efficiënter verwerkt wordt vrijwel noodzakelijk.

Toenemende administratieve lasten

Een apotheker krijgt te maken met toenemende administratieve lasten door onder andere de AVG en FMD die beide vanaf 2019 van kracht zijn. Zo heeft de AVG veel impact op de manier en inhoud van gegevensopslag, toegankelijkheid van gegevens en beveiliging en volgens FMD moet een receptplichtig geneesmiddel in Europa moet vanaf 2019 een uniek serienummer hebben dat is vastgelegd in een centrale database.

Kortom, in de apotheken branche dient er geld en energie te worden gestoken in innovatie. Door medicijnuitgiften te automatiseren en dataverwerking te optimaliseren wordt de kans op fouten aanzienlijk verkleind. Door prijsdalingen en verbeterde specificaties kan het leasen van apotheek robots een rendabele oplossing bieden en resulteren in een efficiëntere en goedkopere medicijndistributie.

Welke apparatuur kan ik leasen voor mijn apotheek?

Eigenlijk alle soorten apparatuur kan worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan medicijnkoelkasten, vriezers, ROWA apotheek robots, Robopharma apotheek robots, E apotheek robots, KLS apotheek robots en Apostore apotheek robots.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor apotheken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor apotheken bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Operational Lease

Met een operational lease beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw apotheek. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.  

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe apparatuur voor uw apotheek op het oog? Vraag dan eenvoudig voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een lease die naadloos aansluit bij uw apotheek.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

Uitgelichte leveranciers van apotheek apparatuur

,
Agidens
,
Paul Mueller Company

Enkele leveranciers van apparatuur voor apotheken

Enkele apotheken die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Apotheek Bilgaard
Radboud UMC logo
Apotheek Bonnehus
Rijnstate logo
Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.