Pay-per-use

Voor optimale stroomlijning van kosten en opbrengsten 

Waarom Pay per use?

Pay as you earn

In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Behoud van werkkapitaal

Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor zaken als personeel, verduurzaming, etc.

Flexibiliteit

U heeft de mogelijkheid om tussentijds apparatuur toe te voegen of te upgraden.

Wat is Pay-per-use?

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. De apparatuur is ondergeschikt, en slechts onderdeel van de totale oplossing om de gewenste behandeling uit te kunnen voeren.

Hoe werkt Pay-per-use bij MediLease?

Bij Pay-per-use stemt u samen met de leverancier het aantal te verwachten jaarlijkse behandelingen af waar u een vaste prijs per maand voor betaald. Vervolgens rekent u periodiek af met de leverancier op basis van het aantal daadwerkelijk verrichte behandelingen. Indien het niet mogelijk is om het gebruik te registreren middels een mechanisme in de apparatuur, kan een Pay-per-use-oplossing ook worden afgestemd op de afname van bijvoorbeeld de benodigde disposables bij iedere behandeling.

Een praktijkvoorbeeld met Pay-per-use

Stel, u bent een ZBC, huidkliniek of ziekenhuis waar veelal chirurgische ingrepen verricht worden. Hierbij maakt u graag gebruik van hoogwaardige medische apparatuur om deze behandelingen uit te kunnen voeren. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat de desbetreffende apparatuur een investeringswaarde heeft van € 100.000.

Bij een Pay-per-use-oplossing investeert u niet eenmalig € 100.000 in de apparatuur, maar stemt u samen met de leverancier af hoeveel behandelingen u jaarlijks verwacht te realiseren. Zowel de kosten voor de apparatuur als de kosten voor instrumentaria of disposables worden in dit tarief opgenomen.

Stel, er worden in de eerste maand 10 behandelingen verricht waarbij u €1.000 per behandeling vergoed krijgt. In geval van Pay-per-use betaalt u per behandeling €200. Het vaste minimum maandbedrag om de apparatuur te kunnen gebruik is €750.

In dit voorbeeld zouden de opbrengsten deze maand €10.000 bedragen, terwijl de kosten €2.000 ( €200 x 10 ) bedragen. Bij de leverancier rekent u dan aan het einde van de maand €1.250 ( €2.000 – €750 ) af. Het verschil van €8.750 blijft over waaruit de overige kosten betaald kunnen worden.

De voordelen van Pay-per-use

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Bij koop moet u eerst investeren in de apparatuur, voordat u de vergoeding hiervoor kunt ontvangen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen). Een Pay-per-use-oplossing is een verdere verfijning van deze synchronisatie.

Investeren zonder budget

Voor nieuwe Pay-per-use overeenkomsten geldt dikwijls wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten. Dit komt omdat er gedurende een beperkte periode van dat jaar slechts een vast maandbedrag wordt gefactureerd. Dit houdt in dat er zonder budget geïnvesteerd kan worden en dat de voordelen van de nieuwe apparatuur onmiddellijk kunnen worden ingezet.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in equipment die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Tussentijds apparatuur upgraden

MediLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ medische apparatuur.

Geen voorfinanciering van de btw

Bij koop dient de btw in één keer te worden voldaan. Met een Pay-per-use-oplossing wordt deze met het vaste minimum maandbedrag en de afrekening voor de verrichte behandelingen in rekening gebracht. Met name voor niet-btw-plichtigen is dit prettig omdat de btw niet teruggevorderd kan worden.

Niet gebonden aan fiscale afschrijvingstermijnen

In tegenstelling tot het gebonden zijn aan verplichte afschrijvingstermijnen, kan met Pay-per-use de looptijd afgestemd worden op de economische levensduur. Dit komt er op neer dat u geen apparatuur moet blijven gebruiken omwille van afschrijvingsperiodes, hoewel de apparatuur economisch verouderd is.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 in medische apparatuur een lease aan.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag!

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Minto tandzorg
Markgraven Dierenartsen
Dante mondzorg
Studio Ka Body&Mind Therapies
Polette
Duintop Dierenkliniek
Dierenkliniek Wolvega
Optiek Marieke

Hoe kunnen we u helpen?

Laat u adviseren door een expert

Meer weten over de mogelijkheden van Pay-per-use? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 in medische apparatuur direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.