Pay-per-use

Wat is Pay-per-use?

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. De apparatuur is ondergeschikt, en slechts onderdeel van de totale oplossing om de gewenste behandeling uit te kunnen voeren.

Zelfstandige behandelcentra en privéklinieken

Hoe werkt Pay-per-use bij MediLease?

Bij Pay-per-use stemt u samen met de leverancier het aantal te verwachten jaarlijkse behandelingen af waar u een vaste prijs per maand voor betaald. Vervolgens rekent u periodiek af met de leverancier op basis van het aantal daadwerkelijk verrichte behandelingen. Indien het niet mogelijk is om het gebruik te registreren middels een mechanisme in de apparatuur, kan een Pay-per-use-oplossing ook worden afgestemd op de afname van bijvoorbeeld de benodigde disposables bij iedere behandeling.

1
2
3
4
5

Pay-per-use aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog maar wilt u deze afnemen in een Pay-per-use model? Start dan via onderstaande button uw aanvraag. Wij zullen vervolgens contact opnemen om een eerste kennismakingsgesprek in te plannen.

Kennismakingsgesprek

Heeft u de aanvraag gedaan? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Ontvang een passend voorstel

Na uw specifieke wensen en behoeften gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen, waarbij wij een financiële toetsing doen op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de Pay-per-use oplossing? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Een praktijkvoorbeeld met Pay-per-use

Stel, u bent een ZBC of ziekenhuis waar veelal chirurgische ingrepen verricht worden. Hierbij maakt u graag gebruik van hoogwaardige medische apparatuur om deze behandelingen uit te kunnen voeren. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat de desbetreffende apparatuur een investeringswaarde heeft van € 100.000.

Bij een Pay-per-use-oplossing investeert u niet eenmalig € 100.000 in de apparatuur, maar stemt u samen met de leverancier af hoeveel behandelingen u jaarlijks verwacht te realiseren. Zowel de kosten voor de apparatuur als de kosten voor instrumentaria of disposables worden in dit tarief opgenomen.

Stel, er worden in de eerste maand 10 behandelingen verricht waarbij u €1.000 per behandeling vergoed krijgt. In geval van Pay-per-use betaalt u per behandeling €200. Het vaste minimum maandbedrag om de apparatuur te kunnen gebruik is €750.

In dit voorbeeld zouden de opbrengsten deze maand €10.000 bedragen, terwijl de kosten €2.000 ( €200 x 10 ) bedragen. Bij de leverancier rekent u dan aan het einde van de maand €1.250 ( €2.000 – €750 ) af. Het verschil van €8.750 blijft over waaruit de overige kosten betaald kunnen worden.

De voordelen van Pay-per-use bij MediLease

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Bij koop moet u eerst investeren in de apparatuur, voordat u de vergoeding hiervoor kunt ontvangen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen). Een Pay-per-use-oplossing is een verdere verfijning van deze synchronisatie.

Investeren zonder budget

Voor nieuwe Pay-per-use-overeenkomsten geldt dikwijls wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten van ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Dit komt omdat er gedurende een beperkte periode van dat jaar slechts naar gebruik wordt gefactureerd. Dit houdt in dat er zonder budget geïnvesteerd kan worden en dat de voordelen van de nieuwe apparatuur onmiddellijk kunnen worden ingezet.

Behoud van budgetruimte

Niet alleen maakt Pay-per-use het mogelijk om te investeren zonder budget, ook wanneer er genoeg budget aanwezig is kan het ervoor zorgen dat budgetruimte beschikbaar blijft voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan het aantrekken van nieuwe mensen om sneller te kunnen starten met de behandeling.

Altijd up-to-date

In tegenstelling tot het gebonden zijn aan verplichte afschrijvingstermijnen, kan met Pay-per-use de looptijd afgestemd worden op de economische levensduur. Dit komt er op neer dat u geen apparatuur moet blijven gebruiken omwille van afschrijvingsperiodes, hoewel de apparatuur economisch verouderd is. Bovendien kan er gedurende de looptijd van apparatuur worden gewisseld, zodat er steeds met de hoogste kwaliteitsnormen kan worden gewerkt. Dit is van belang, omdat er steeds meer aandacht komt voor specialisaties binnen ziekenhuizen.

Btw meefinancieren

Bij koop dient de btw in één keer te worden voldaan. Met een Pay-per-use-oplossing wordt deze met het vaste minimum maandbedrag en de afrekening voor de verrichte behandelingen in rekening gebracht. Met name voor niet-btw-plichtigen, zoals ziekenhuizen en ZBC’s, is dit prettig omdat de btw niet teruggevorderd kan worden.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Pay-per-use? Neem dan gerust contact op.
Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Pay-per-use? Neem dan gerust contact op.

Pay-per-use komt onder andere veel voor bij de volgende specialisaties

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.