ZBC’s en privéklinieken

Investeren in nieuwe medische apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren.

MediLease zorgt voor groei en het succes van zelfstandige behandelcentra en privéklinieken.

Zorgondernemers die willen starten, uitbreiden, overnemen en/of innoveren kan MediLease vooruit helpen met een slimme financiering. Of het nou slechts één apparaat betreft of de gehele inrichting van het zelfstandig behandelcentrum of de privékliniek, MediLease meet u een slimme leaseconstructie op maat aan. Daarin kan zo nodig een eigen inbreng worden opgenomen maar het maatwerk biedt nog veel meer mogelijkheden. Uiteraard vragen we wel enige zekerheid van u zodat we de risico’s zo klein mogelijk maken voor elkaar. Dat noemen we slim financieren.

Welke apparatuur kan ik leasen voor mijn ZBC of privékliniek?

Eigenlijk alle soorten medische apparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan diagnostische apparatuur, medische ICT, esthetische apparatuur, medische robotica en alle andere medische apparatuur.

Een volledige praktijkinrichting leasen

Zelfstandige behandelcentra en privéklinieken werken met kostbare medische apparatuur. Bij de aanschaf of vervanging ervan zijn er veel overwegingen. Welke diagnostische apparatuur kiest u? Welke endoscopische hulpmiddelen? Welke sterilisatie unit? Welk instrumentarium en meubilair? Dan de ICT. Welk communicatiesysteem past het beste bij de workflow die u voor ogen heeft? De wachtkamer moet ook voldoen aan uw wensen. Zo zijn er heel veel keuzes die gemaakt moeten worden. Bij de financiering van al die bedrijfsmiddelen kiest menigeen vervolgens voor een uitgekiende financiering van MediLease.

Wij zetten de investering om in behapbare maandelijkse bedragen met een lease die voorziet in tussentijdse vernieuwing zonder verhoging van kosten. Kijk, dat is slim financieren!

Bij uw lease direct beschikking over een Asset Management tool

Het beheren van alle assets binnen uw organisatie is erg belangrijk. Ook bij MediLease bieden wij een tool ter beschikking waarin u onder andere inzicht heeft in lopende leaseovereenkomsten en bijbehorende assets: de EnquireNow Client Portal.

In de Asset Management module heeft u een compleet overzicht van alle geleasede assets van uw organisatie met de meeste essentiële informatie over een asset. Denk hierbij aan het type asset, het serienummer, de status en de modelomschrijving. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om zelf per asset een gebruiker, kostenplaats en locatie toe te wijzen. Meer over de EnquireNow Client Portal leest u hier. Uiteraard kunt u ook direct informeren bij onze specialist voor een vrijblijvende demo.

Bekijk onze leaseoplossingen voor ZBC’s en privéklinieken

Rutger Hoogbergen
Meer weten over de mogelijkheden voor ZBC’s en privéklinieken? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Kliniek voor esthetische geneeskunde
Oogheelkundig Medisch Centrum Noord-Holland
Stichting Cardiologie Amsterdam
Sport- en beweegkliniek
PoliDirect Klinieken
Medisch Centrum de Veluwe
Annadal kliniek

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt voor de geleverde zorg is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Bij koop moet u eerst investeren in de apparatuur voordat u hiervoor de vergoeding kunt ontvangen, terwijl u met lease ervoor zorgt dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen. De ROI is direct voelbaar.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in equipment die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als personeel, verduurzaming en digitalisering kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken.

Flexibiliteit

MediLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ medische apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw ZBC of privékliniek. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.
1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 in medische apparatuur een lease aan.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag!

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Voor ZBC’s en privéklinieken bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Uitgelichte leveranciers van medische apparatuur voor ZBC’s en privéklinieken

Enkele andere leveranciers van medische apparatuur voor ZBC’s en privéklinieken

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.