ZBC’s en privéklinieken

Investeren in nieuwe medische apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groeiambities te realiseren.

MediLease zorgt voor groei en het succes van zelfstandige behandelcentra en privéklinieken.

Zorgondernemers die willen starten, uitbreiden, overnemen en/of innoveren kan MediLease vooruit helpen met een slimme financiering. Of het nou slechts één apparaat betreft of de gehele inrichting van het zelfstandig behandelcentrum of de privékliniek, MediLease meet u een slimme leaseconstructie op maat aan. Daarin kan zo nodig een eigen inbreng worden opgenomen maar het maatwerk biedt nog veel meer mogelijkheden. Uiteraard vragen we wel enige zekerheid van u zodat we de risico’s zo klein mogelijk maken voor elkaar. Dat noemen we slim financieren.

Welke apparatuur kan ik leasen voor mijn ZBC of privékliniek?

Eigenlijk alle soorten medische apparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan diagnostische apparatuur, medische ICT, esthetische apparatuur, medische robotica en alle andere medische apparatuur.

Een volledige praktijkinrichting financieren

Zelfstandige behandelcentra en privéklinieken werken met kostbare medische apparatuur. Bij de aanschaf of vervanging ervan zijn er veel overwegingen. Welke diagnostische apparatuur kiest u? Welke endoscopische hulpmiddelen? Welke sterilisatie unit? Welk instrumentarium en meubilair? Dan de ICT. Welk communicatiesysteem past het beste bij de workflow die u voor ogen heeft? De wachtkamer moet ook voldoen aan uw wensen. Zo zijn er heel veel keuzes die gemaakt moeten worden. Bij de financiering van al die bedrijfsmiddelen kiest menigeen vervolgens voor een uitgekiende financiering van MediLease. 

Wij zetten de investering om in behapbare maandelijkse bedragen met een lease die voorziet in tussentijdse vernieuwing zonder verhoging van kosten. Kijk, dat is slim financieren!

Bij uw lease direct beschikking over een Asset Management tool

Het beheren van alle assets binnen uw organisatie is erg belangrijk. Ook bij MediLease bieden wij een tool ter beschikking waarin u onder andere inzicht heeft in lopende leaseovereenkomsten en bijbehorende assets: de EnquireNow Client Portal.

In de Asset Management module heeft u een compleet overzicht van alle geleasede assets van uw organisatie met de meeste essentiële informatie over een asset. Denk hierbij aan het type asset, het serienummer, de status en de modelomschrijving. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om zelf per asset een gebruiker, kostenplaats en locatie toe te wijzen. Meer over de EnquireNow Client Portal leest u hier. Uiteraard kunt u ook direct informeren bij onze specialist voor een vrijblijvende demo.

Fred Wigman

Fred Wigman

Fred is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor ZBC’s en privéklinieken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor ZBC’s en privéklinieken bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Financial lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Operational Lease

Met een operational lease beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw ZBC of privékliniek. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.  

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw kliniek.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Investeren zonder budget

Voor leaseovereenkomsten geldt wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten. Met leasing kan de beleidsvorming worden gestuurd op exploitatie in plaats van op financiële investeringen en kan uitstel of afstel van de innovaties worden voorkomen.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

Uitgelichte leveranciers van medische apparatuur

Leveranciersverhaal Laservision
‘‘Door het aanbieden van lease, hoeven we geen nee te verkopen. Dit vinden zowel onze klanten als wij zelf fijn.’’
Franklin Lems & Patrick van Gemst, Adviseur laserapparatuur & Mede-eigenaar
LaserVision – Interview met Patrick van Gemst en Franklin Lems
Maarten Gils - Customer Operations Manager
‘Wij willen bekend staan als de Apple in de schoonheidsindustrie’
Maarten Gils, Customer Operations Manager
Senitas – Interview met Maarten Gils

Andere leveranciers van medische apparatuur voor ZBC’s en privéklinieken

Enkele ZBC’s en klinieken die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Stichting cardiologie amsterdam
Kazem aesthetica
Reinaert Kliniek
MCV Nederland
Huid Medisch Centrum logo
De Huid Kliniek
Sport- en Beweegkliniek
MediDerma
Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.