Switch Lease

Maximale investeringsaftrek voor mondzorg praktijken

Waarom Switch Lease?

Maximale investeringsaftrek

Door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen benut u optimaal de investeringsaftrek (KIA).

Behoud van werkkapitaal

Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor zaken als personeel, verduurzaming, etc.

121% financiering

In tegenstelling tot koop wordt de btw over de maandtermijnen in rekening gebracht.

Wat is Switch Lease?

Switch Lease Is in feite een combinatie tussen operational lease en financial lease. De achtergrond van deze leasevorm is om optimaal gebruik te kunnen maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Bij een investering van €129.194 kan per jaar de maximale investeringsaftrek worden geclaimd. Zijn er investeringen in een jaar boven de €129.194 dan starten we met een operationele lease en dat contract wordt het volgende boekjaar omgezet in een financial lease.

Een praktijkvoorbeeld met Switch Lease

Stel er is sprake van een verbouwing van € 135.000 en er wordt voor € 110.000 aan nieuw meubilair en apparatuur aangeschaft. Bij een totale investering van € 245.000 is het voordeel van de investeringsaftrek zeer beperkt. Als we de bedragen in twee verschillenden jaren fiscaal kunnen opvoeren dan is er meer profijt van de investeringsaftrek.

Indien u kiest voor een Switch Lease, wordt voor meubilair en apparatuur een operationele leaseovereenkomst afgesloten waarbij impliciet het eigendom bij leasemaatschappij ligt. Dus in het eerste jaar kan er investeringsaftrek worden geclaimd voor de verbouwing. In het jaar daarna wordt het operationele leasecontract omgezet in een financiële leaseovereenkomst. Het eigendom gaat over van de leasemaatschappij naar de zorgondernemer en gebaseerd hierop kan dan in het tweede jaar investeringsaftrek worden geclaimd op de apparatuur.

De voordelen van Switch Lease bij MediLease

Maximale investeringsaftrek

Doordat de investering fiscaal over meerdere jaren wordt verdeeld, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Meer over de KIA leest u hier.

Leasen vanuit een budget voor grotere projecten

Bij grotere langlopende projecten bieden wij u de mogelijkheid om te leasen vanuit een budget. Vanuit dat budget schaft u uw apparatuur aan en als die naar tevredenheid is geleverd, betaalt MediLease de leverancier en boekt het bedrag af van het budget. Na de uitrol van het project brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen vervolgens in één leaseovereenkomst onder. Met als voordeel dat u niet voor iedere deellevering een separaat contract hoeft af te sluiten en daardoor uw administratie wordt ontlast. Lees hier meer over onze Facility Lease.

121% financiering (btw)

Bij koop dient de btw in één keer te worden voldaan. Met een Switch Lease wordt de btw maandelijks over de leasetermijnen in rekening gebracht. Met name voor niet btw-plichtigen is dit prettig omdat de btw niet teruggevorderd kan worden.

Een Switch Lease aanvragen bij MediLease

Een Switch Lease betreft maatwerk. Afhankelijk van de aard, omvang en het type investering werken wij voor uw zorgpraktijk een leasevoorstel uit. Hier leest u hoe u in 4 stappen een switch lease kunt afsluiten.

1
2
3
4
5

Switch Lease aanvragen

Switch Lease is bij MediLease mogelijk bij grotere investeringen om het maximale fiscale voordeel te behalen. Vraag via de volgende button uw lease aan, dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Omzetten naar financial lease

Wilt u dat de operational lease overeenkomst wordt omgezet naar financial lease? Wij attenderen u tijdig zodat u de omzetting voor het einde van het jaar aan MediLease kan doorgeven zodat wij zorg dragen voor een snelle en foutloze omzetting.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Apparatuur die vaak in een Switch Lease wordt ondergebracht

Mengapparaten leasen Mengapparaten zijn er grofweg in twee gebruikstoepassingen: afdrukmengapparatuur en capsuleschudders. De Alginate Mixer 2010 van Henry Schein, de Alginate …

Tandsteenapparatuur leasen? Voor het verwijderen van tandsteen gebruiken de meeste professionals een ultrasoon-apparaat waarmee het tandsteen door trillingen wordt verwijderd. Als …

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Oud stratum tandartsen
Minto tandzorg
Kindertandarts Gouda
Dante mondzorg
Bergh Tandartsen
Lassus tandartsen logo

Hoe kunnen we u helpen?

Laat u adviseren door een expert

Meer weten over de mogelijkheden van Switch Lease? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 in medische apparatuur direct uw lease aan.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.