Switch Lease

Wat is Switch Lease?

Switch Lease Is in feite een combinatie tussen operational lease en financial lease. De achtergrond van deze leasevorm is om optimaal gebruik te kunnen maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Bij een investering van €110.998 kan per jaar de maximale investeringsaftrek worden geclaimd. Zijn er investeringen in een jaar boven de €110.998 dan starten we met een operationele lease en dat contract wordt het volgende boekjaar omgezet in een financial lease.

Een praktijkvoorbeeld met Switch Lease

Stel er is sprake van een verbouwing van € 135.000 en er wordt voor € 110.000 aan nieuwe meubilair en apparatuur aangeschaft. Bij een totale investering van € 245.000 is het voordeel van de investeringsaftrek zeer beperkt. Als we de bedragen in twee verschillenden jaren fiscaal kunnen opvoeren dan is er meer profijt van de investeringsaftrek. 

Indien u kiest voor een Switch Lease, wordt voor meubilair en apparatuur een operationele leaseovereenkomst afgesloten waarbij impliciet het eigendom bij leasemaatschappij ligt. Dus in het eerste jaar kan er investeringsaftrek worden geclaimd voor de verbouwing. In het jaar daarna wordt het operationele leasecontract omgezet in een financiële leaseovereenkomst. Het eigendom gaat over van de leasemaatschappij naar de zorgondernemer en gebaseerd hierop kan dan in het tweede jaar investeringsaftrek worden geclaimd op de apparatuur.

Een Switch Lease aanvragen bij MediLease

Een Switch Lease betreft maatwerk. Afhankelijk van de aard, omvang en het type investering werken wij voor uw zorgpraktijk een leasevoorstel uit. Hier leest u hoe u in 4 stappen een switch lease kunt afsluiten.

1
2
3
4
5

Switch Lease aanvragen

Switch Lease is bij MediLease mogelijk bij grotere investeringen om het maximale fiscale voordeel te behalen. Vraag via de volgende button uw lease aan, dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Omzetten naar financial lease

Wilt u dat de operational lease overeenkomst wordt omgezet naar financial lease? Geef dit voor het einde van het jaar door aan MediLease dan dragen wij zorg voor een snelle en foutloze omzetting.

De voordelen van Switch Lease bij MediLease

Maximale investeringsaftrek

Doordat de investering fiscaal over meerdere jaren wordt verdeeld, kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Meer over de KIA leest u hier.

Voorfinanciering

Bij grotere langlopende projecten bieden wij u de mogelijkheid om te leasen vanuit een budget. Vanuit dat budget schaft u uw apparatuur aan en als die naar naar tevredenheid is geleverd, betaalt MediLease de leverancier en boekt het bedrag af van het budget. Eenmaal per kwartaal of nadat de uitrol van een project is gerealiseerd brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen geconsolideerd vervolgens in één leaseovereenkomst onder. Met als voordeel dat u niet voor iedere deellevering een separaat contract hoeft af te sluiten en daardoor uw administratie wordt ontlast.

Lease als maatwerk

MediLease is geen bancaire leasefabriek want leasen is meer dan een tarief vinden wij. Ieder mens, ieder bedrijf en iedere lease is uniek. Vandaar dat we spreken over lease als maatwerk.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Switch Lease? Neem dan gerust contact op.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Switch Lease? Neem dan gerust contact op.

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.