MediMES ®

Dé fabrikant onafhankelijke Managed Equipment Services

Wat is MES (Managed Equipment Services)?

Managed Equipment Services (MES) is een zeer uitgebreide oplossing waarbij de het volledige beheer en eigendom van medische technologie wordt uitbesteed aan een externe dienstverlener. Dit omvat onder andere de aanschaf, installatie, training, onderhoud, reparaties en vernieuwing. Het hoofddoel is om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar klinische diensten, de toegenomen druk van regelgevende instanties en budgetbeperkingen die leiden tot het gebruik van verouderde apparatuur.

Hoe werkt MediMES®?

Ontdek de 6 stappen uit de MediMES lifecycle.

Managed Equipment Services - MediMES - Strategie en planning

Strategie & Planning

Volledige levenscyclus ondersteuning voor medische technologie

MediMES omvat een breed scala aan diensten gedurende de levenscyclus van medische technologie. Met MediMES bieden wij als enige partij in Nederland een fabrikant onafhankelijke totaaloplossing voor alle medische technologie binnen uw ZBC of ziekenhuis. Voor een vast bedrag per maand heeft uw zorginstelling toegang tot de nieuwste medische technologie en ontzorgen wij u volledig: van strategie, planning en onderhoud tot de vervanging van en het duurzaam her-inzetten van gebruikte apparatuur.

Wij gaan dan ook graag met u in gesprek om te horen wat uw ambities en doelstellingen zijn om daar vervolgens een maatwerk MES-oplossing aan ten grondslag te leggen.

De voordelen van Managed Equipment Services

Geen hoge investeringskosten en altijd voldoende budget

MES biedt zorginstellingen toegang tot geavanceerde technologieën zonder de hoge kosten van aanschaf en onderhoud. Het niet beschikbaar hebben van budget is geen reden meer tot het blijven gebruiken van verouderde apparatuur.

Altijd toegang tot state-of-the-art medische technologie

Medische apparatuur evolueert snel, met nieuwe ontwikkelingen die leiden tot betere diagnostiek en behandelingen. Zorginstellingen kunnen moeite hebben om bij te blijven vanwege de hoge kosten. Met een MES-oplossing kunnen zorginstellingen profiteren van de expertise van de dienstverlener bij het selecteren en implementeren van de nieuwste technologieën. Zo kunnen zij hun patiënten de beste zorg bieden, zonder zich zorgen te maken over veroudering van apparatuur.

Risicobeheer en compliance

MES helpt bij risicobeheer en naleving van wettelijke vereisten. Medische apparatuur moet voldoen aan strikte voorschriften op het gebied van veiligheid, kalibratie, onderhoud en rapportage. Een gespecialiseerde dienstverlener kent deze voorschriften en zorgt ervoor dat zorginstellingen eraan voldoen. De dienstverlener neemt de verantwoordelijkheid voor risicobeheer en implementeert de benodigde controles en processen. Dit vermindert juridische en financiële risico's en zorgt voor een veilige en gecontroleerde werkomgeving in zorginstellingen.

Realiseer kostenbesparingen

MES biedt zorginstellingen potentiële kostenbesparingen. Het bezit en beheer van medische apparatuur brengt aanzienlijke kosten met zich mee, zoals aanschaf, onderhoud, training en technologische updates. Door over te stappen op een MES-model kunnen zorginstellingen deze kosten verminderen. De dienstverlener neemt verantwoordelijkheid voor aanschaf, onderhoud en vervanging, waardoor initiële investerings- en doorlopende onderhoudskosten worden verlaagd. Dit stelt zorginstellingen in staat zich te concentreren op kernactiviteiten en middelen te gebruiken voor directe patiëntenzorg.

Efficiëntie in apparatuurbeheer

MES verbetert de efficiëntie in het beheer van medische apparatuur. Zorginstellingen staan voor de uitdaging om een groot aantal apparaten te onderhouden, repareren en vervangen, wat gespecialiseerde kennis en investeringen vereist. Door deze taken uit te besteden profiteren zorginstellingen van expertise en ervaring, resulterend in snellere reparatietijden, minimale uitvaltijd en verbeterde beschikbaarheid van apparatuur voor patiëntenzorg.

Optimale onderhoudsplanning

Door de onderhoudsbehoeften van de apparatuur goed te kennen, kunnen we intervallen voorspellen en plannen wat leidt tot hogere uptime, efficiëntie en lagere operationele kosten.

Vang de schaarste aan (technisch) personeel op

Door met name onderhoud uit te besteden aan een specialist kunt u de schaarste aan medisch technisch personeel opvangen, wat kan leiden tot kostenbesparingen en een efficiëntere werking van systemen.

Waarom MediMES®?

Fabrikant onafhankelijk

Bij MediMES behoudt u zelf de regie over wat u bestelt en waar u dat doet. MediMES is daarom bij uitstek geschikt om apparatuur van meerdere fabrikanten te bundelen in dezelfde MES-oplossing.

Voor alle equipment

MediMES beperkt zich niet alleen tot conventionele röntgenapparatuur zaols MRI, CT en Ultrasound, maar gaat verder dan dat. Nagenoeg alle apparatuur in uw operatiekamer kan dan ook onderdeel uitmaken van de oplossing.

Single point of contact

MediMES werkt fabrikant onafhankelijk. Daarom kunnen alle onderhoud- en support diensten kunnen aan ons worden uitbesteed voor alle medische technologie. Zo heeft u slechts één aanspreekpunt.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Annadal kliniek
Kliniek voor esthetische geneeskunde
Oogheelkundig Medisch Centrum Noord-Holland
Zuyderland
OMCA
Stichting Cardiologie Amsterdam
Rijnstate

Hoe kunnen we u helpen?

Laat u adviseren door een expert

Meer weten over de mogelijkheden van MediMES? Neem dan gerust contact op met onze expert.

Direct een adviesgesprek aanvragen

Wilt u de mogelijkheden van MediMES voor uw organisatie ontdekken? Vraag dan via onderstaand formulier een adviesgesprek aan, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.