Tandheelkunde

Investeren in nieuwe tandartsapparatuur? Houd de praktijk dan ‘state of the art’ met een slimme leaseconstructie van MediLease.

MediLease zorgt voor groei en het succes van tandheelkundige praktijken.

Bij de inrichting van een tandartspraktijk, een orthodontiepraktijk of een ander dentaal centrum, wordt vaak gedacht aan de aanschaf van alle benodigde bedrijfsmiddelen en apparatuur. Dat vergt doorgaans flinke investeringen en betekent een flinke aanslag op het beschikbare kapitaal. MediLease biedt een uitstekend financieringsalternatief waarbij u tegen overzichtelijke maandelijkse kosten over de modernste apparatuur en faciliteiten kunt beschikken, en zelfs tussentijds kunt moderniseren.

Welke tandartsapparatuur kan ik leasen?

Eigenlijk alle soorten tandartsapparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease.

Denk hierbij aan een tandartsstoel, afzuigmotor, een autoclaaf, een behandelstoel, endo apparatuur, een gasbrander, lichtuithardingsapparatuur, mengapparatuur, een poederstraal apparaat, röntgen apparatuur, tandsteen apparatuur, ultrasoon reinigers, slijpapparatuur, sealingapparatuur, sterilisatoren en desinfectoren.

Een volledige praktijkinrichting financieren

Bij de inrichting van een dentale praktijk, dienen er veel overwegingen en keuzes gemaakt te worden. Welke afzuigapparatuur kiest u, welke sterilisatie unit, welk instrumentarium? Dan de ICT. Welk communicatiesysteem past het beste bij de workflow die u voor ogen heeft? De wachtkamer moet ook voldoen aan uw wensen. Veel tandartsen, kaakchirurgen en andere specialisten maken weloverwogen keuzes hierin en kiezen vervolgens voor een uitgekiende financiering. Die zet de investering om in behapbare maandelijkse bedragen met een lease die voorziet in tussentijdse vernieuwing zonder verhoging van kosten.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor tandheelkundige praktijken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor tandheelkundige praktijken bieden wij verschillende leaseoplossingen:

Financial lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunt u optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen. Vraag via onderstaande button uw lease aan.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw praktijk 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist voor tandheelkundige praktijken. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw praktijk. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Wij gaan verder waar andere stoppen.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe tandartsapparatuur op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw praktijk.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

Uitgelichte leveranciers van tandheelkundige apparatuur

Edwin van Oort
‘We zijn super tevreden met MediLease omdat jullie alles omtrent de lease voor ons uit handen nemen. De klant vindt het heel prettig dat wij dat voor ze regelen, en wij vinden het op ons beurt weer heel prettig dat jullie dat voor ons regelen.’
Edwin van Oort, Verkoopdirecteur Nederland
Enraf-Nonius – Interview met Edwin van Oort
Leveranciersverhaal Laservision
‘‘Door het aanbieden van lease, hoeven we geen nee te verkopen. Dit vinden zowel onze klanten als wij zelf fijn.’’
Franklin Lems & Patrick van Gemst, Adviseur laserapparatuur & Mede-eigenaar
LaserVision – Interview met Patrick van Gemst en Franklin Lems

Enkele leveranciers van tandheelkundige apparatuur

Enkele praktijken die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Tandarts 013
Lassus tandartsen
Batavia tandartsenpraktijk
Oisterwijk kliniek tandheelkunde
Mondzorg centrum LRC
Bergh tandartsen
Schiereiland tandartsen
Tandartspraktijk Bartoklaan
Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.