Leveranciers

Sinds 1985 is MediLease de leasepartner voor leveranciers van medische apparatuur.

Kies voor synergie

De synergie tussen de MediLease en haar partners is sterk en leidt tot mooie innovaties en verantwoorde groei in de sector. Lease voegt waarde toe aan de producten die u verkoopt en zorgt voor hogere omzet en marge. Veel zorgondernemers maken er daarom dankbaar gebruik van. Soms betreft het een grote investering in de complete inrichting van een nieuwe kliniek, een ander keer gaat het om een afzonderlijke aanschaf van een nieuw apparaat. U weet welke oplossing het beste aansluit bij de wensen en behoeften van uw cliënt. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Benieuwd naar alle voordelen van Vendor Lease van MediLease? Lees dan hier verder.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij de EnquireNow Vendor Portal ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer. Lees hier meer over de functies van EnquireNow.

Maar na het uitbrengen van de lease offerte nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij MediLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Philip van den Heuvel
Wilt u graag weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Alle tools van MediLease voor leveranciers

EnquireNow Vendor Portal

Ontwikkeld voor leveranciers om eenvoudig en snel een lease aan te bieden aan cliënten en grip te krijgen op aanbiedingen en contracten.

EnquireNow Connect

Ontwikkeld voor leveranciers om naadloze integraties te maken tussen ons platform en eigen systemen. Denk bijvoorbeeld aan CRM- en marketingsystemen en websites.

EnquireNow Leadgenerator (WordPress Plugin)

Ontwikkeld voor leveranciers om op hun eigen website met behulp van een leasecalculator meer leads te genereren.

Zo werkt Vendor Lease bij MediLease

Om het leaseproces zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen, kunt u gebruik maken van EnquireNow. Voor investeringen tot € 250.000 heeft u direct toegang tot een lease offerte. Uiteraard kunt u ook voor grotere investeringen gebruik maken van EnquireNow, waarbij MediLease samen met u een maatwerk leasevoorstel uitwerkt.

1
2
3
4
5
6

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag (in EnquireNow) voor investeringen vanaf € 10.000 een lease aan voor uw cliënt.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding.

Breng een lease offerte uit

In EnquireNow heeft u na het aanvragen van de lease direct toegang tot een offerte onder voorbehoud van krediet akkoord. Heeft u wel een krediet akkoord terug gekregen? Dan kunt u ook de lease offerte met krediet akkoord uitbrengen.

Opstellen lease overeenkomst

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal MediLease rechtstreeks met de cliënt schakelen om de lease overeenkomst op te stellen en deze naar de cliënt versturen.

Lever de apparatuur

Hebben wij de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan sturen wij u een orderbevestiging. Dit houdt in dat er formeel besteld wordt en er geleverd kan worden.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal MediLease zorg dragen voor een snelle uitbetaling.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur en de financiële positie van uw cliënt. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk. Bent u nieuw op EnquireNow? Overleg dan met MediLease welke looptijd doorgaans gebruikt kan worden.
Tussentijds aflossen is niet mogelijk. De cliënt kan tussentijds wel afkopen. MediLease maakt dan voor uw cliënt een afkoopvoorstel waarbij de resterende termijnen in één keer worden afgekocht.
Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Nee, dat is niet nodig. MediLease ondersteunt een aantal facetten van de product lifecycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. Zo kunnen we samen met uw cliënt een voorfinancieringsfaciliteit opstellen. Dit betekent dat u als leverancier bij iedere deellevering een factuur kunt sturen naar MediLease. Bij ieder levering geeft de cliënt aan of de apparatuur compleet en in goede orde is geleverd. Is dit het geval, dan betalen wij direct de factuur. Als alles is geleverd start de leaseovereenkomst.
  • Controleer voor levering bij MediLease of er een door beide partijengetekende leaseovereenkomst aanwezig is. Indien dit niet het geval is zal MediLease de leverancier niet betalen;
  • De factuur dient op naam van MediLease te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Deze dient ook zeer gedetailleerd te zijn voor wat betreft de geleverde objecten, opties, serienummers en dergelijke;
  • U kunt de factuur per mail versturen naar facturen@medilease.nl; 
  • Na betaling door MediLease zal het eigendom op MediLease over gaan.

Een overzicht van leveranciers, waarvan wij velen tot onze vaste partners rekenen

Staat uw organisatie er nog niet tussen?

Meldt u via onderstaand formulier dan aan:

1Bedrijfsgegevens
2Voltooien
  • Meerdere keuzes zijn mogelijk
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 500 MB.
    Logo uploaden in .jpg of .png formaat. Optimale afmetingen 500px x 250px, maximale upload grootte 500KB.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.