VVT

Investeren in nieuwe medische of digitale apparatuur voor uw VVT-organisatie? Met een slimme leaseconstructie van MediLease ondersteunen we uw organisatie om de beste zorg te leveren.

Dubbele vergrijzing, personeelstekorten en de betaalbaarheid van de zorg: grote uitdagingen in de VVT

Verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en thuiszorgorganisaties staan nu en de komende jaren voor grote uitdagingen, die niet zomaar opgelost kunnen worden.

Zo is er sprake van dubbele vergrijzing: enerzijds neemt het aantal ouderen toe, anderzijds worden mensen gemiddeld steeds ouder. Hierdoor neemt de vraag naar (intensieve) zorg aanzienlijk toe. Gezien de oplopende personeelstekorten, stemt dat niet positief. Met minder mensen meer doen, wordt ook wel eens gezegd. Om in 2040 dezelfde kwaliteit zorg te kunnen leveren als nu, moet straks 1 op de 4 werkende Nederlands in de zorg werken volgens Actiz. Op dit moment is dat 1 op de 7 werkenden.

Hoe kunnen deze uitdagingen het hoofd geboden worden?

Doordat de zorgvraag zal blijven toenemen, is het belangrijk om zorg anders te organiseren. Het uitgangspunt is het voorkomen van onnodige inzet van duurdere zorg, het vervangen van zorg door bijvoorbeeld technologie en een efficiënter werkproces.

Voorkomen en vervangen van zorg door technologie

Het voorkomen van zorg, ook wel preventieve zorg genoemd, heeft de laatste jaren een toevlucht genomen, mede door de opkomst van E-health. Zelfmeetapparatuur en telemonitoring staat hierbij centraal, waarbij we vier categorieën kunnen onderscheiden: wearables (in de kleren), insideables (in het lichaam), carrieables (in mobiele devices) en domotica (in huis aangebracht). Applicaties die worden ontwikkeld voor op de smartphone vallen hier dus ook onder. Mede door de inzet van dit soort technologieën is het mogelijk om eventuele ziektes vroegtijdig te ontdekken of eventuele herhaling te voorkomen.

Een efficiënter werkproces

Bijna de helft van de tijd van zorgverleners wordt besteed aan administratieve taken die vaak nog handgeschreven zijn. Enerzijds betekent dit dat de juiste digitale toepassingen, zoals EPD’s, geïntegreerd moeten worden in de organisatie. Anderzijds betekent dit ook dat de juiste hardware moet worden ingezet om deze administratieve taken te verwerken.

Apparatuur zoals tablets en smartphones kunnen gebruikt worden om de administratie, al dan niet bij de patiënt op locatie, efficiënt te verwerken waarmee enorme tijdwinsten geboekt kunnen worden. Niet te vergeten kunnen tablets ook worden ingezet als patiënt empowerment, waarbij de tablet een hybride functie heeft met ondermeer de functie entertainment, maar ook zeker een alarmeringssysteem dat het juiste signaal geeft naar de juiste afdeling. In het geval van nood, maar ook in het geval van een glas limonade. Kortom, inzet van digitale technologie zorgt er niet alleen voor dat het efficiënter verloopt, maar ook dat de patiënt leading is in zijn eigen zorgpad.

Welke apparatuur kan ik leasen voor mijn VVT-instelling?

Zorg ICT / E-health leasen

Een efficiënter werkproces dat wordt ondersteund met moderne devices kan uw organisatie helpen bij het leveren van kwalitatief goede zorg. Toch is continu investeren in nieuwe apparatuur zoals smartphones, tablets en andere vormen van E-health een kostbare investering. Omdat budgetten vaak niet toereikend zijn, worden investeringen daarom onverhoopt uitgesteld.

Juist met operational lease zorgt u ervoor dat u altijd kunt investeren in de benodigde apparatuur, zelfs als er geen budget is. Daarnaast zijn er grote voordelen te behalen op het gebied van kostenbesparing, duurzaamheid en productiviteit van medewerkers welke wij graag toelichten in een persoonlijk gesprek aan u toelichten.

‘Low-tech’ medische apparatuur leasen

Naast E-health kan uiteraard ook ‘low-tech’ medische apparatuur in de lease ondergebracht worden. Denk hierbij aan ziekenhuisbedden, medische weegschalen, bloeddrukmeters, glucosemeters, tilliften, zuurstofconcentratoren, infuuspompen en rolstoelen. Hieronder lichten we een belangrijk voordeel toe van het leasen van zorgbedden bij MediLease.

Zorgbedden en toebehoren leasen tegen 9% btw

VVT-instellingen kunnen de btw niet terugvorderen. Dat betekent dat betaalde btw als kosten worden meegenomen, zo ook voor zorgbedden. In tegenstelling tot vele andere soorten medische apparatuur worden zorgbedden met 9% btw belast. Hierbij geldt dat alles wat tegelijkertijd met de bedden besteld wordt en aan het bed gerelateerd is ook met 9% btw belast wordt. Indien dit achteraf of afzonderlijk wordt besteld, dan wordt hier wel 21% btw over gerekend.

Met lease is het mogelijk om deze investeringen – die vaak worden uitgesteld door budgettekort – naar voren te halen, zodat deze in plaats van met 21% ook met 9% btw belast worden. Het is bij MediLease zelfs mogelijk om deze 9% btw maandelijks met de leasetermijn in rekening te brengen.

Bij uw lease direct beschikking over een Asset Management tool

Het beheren van alle assets binnen uw organisatie is erg belangrijk. Ook bij MediLease bieden wij een tool ter beschikking waarin u onder andere inzicht heeft in lopende leaseovereenkomsten en bijbehorende assets: de EnquireNow Client Portal.

In de Asset Management module heeft u een compleet overzicht van alle geleasede assets van uw organisatie met de meeste essentiële informatie over een asset. Denk hierbij aan het type asset, het serienummer, de status en de modelomschrijving. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om zelf per asset een gebruiker, kostenplaats en locatie toe te wijzen. Meer over de EnquireNow Client Portal leest u hier. Uiteraard kunt u ook direct informeren bij onze specialist voor een vrijblijvende demo.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor VVT-organisaties. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor verpleeghuizen, verzorgingstehuizen en thuiszorgorganisaties bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Financial lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Operational Lease

Met een operational lease beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw apotheek. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.  

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe e-health of medische apparatuur op het oog? Vraag dan eenvoudig voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een lease die naadloos aansluit bij uw VVT-organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Investeren zonder budget

Voor leaseovereenkomsten geldt wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten. Met leasing kan de beleidsvorming worden gestuurd op exploitatie in plaats van op financiële investeringen en kan uitstel of afstel van de innovaties worden voorkomen.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

Uitgelichte leveranciers van apotheek apparatuur

,
Agidens
,
Paul Mueller Company

Enkele leveranciers van apparatuur voor VVT-organisaties

Enkele VVT-organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Apotheek Bilgaard
Radboud UMC logo
Apotheek Bonnehus
Rijnstate logo
Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.