Farmacie

Investeren in nieuwe farmaceutische apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groeiambities te realiseren.

MediLease zorgt voor groei en het succes van farmaceuten.

De trend in de farmaceutische industrie is, gezien lange doorlooptijden en het risico, dat het ontwikkelen van medicijnen overlaten wordt aan gespecialiseerde bedrijven al dan niet verbonden aan universiteiten waar zeer gespecialiseerde en zeer gemotiveerde teams werken aan het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Enkele van deze bedrijven zijn instaat uit te groeien tot grote beursgenoteerde bedrijven.

Voor het ontwikkelen van nieuwe en baanbrekende medicijnen is fundamentele en klinische kennis essentieel. Medici, farmaceuten, biochemici, scheikundigen en wiskundigen van de werken nauw samen om bouwstenen en aangrijpingspunten voor nieuwe medicijnen te vinden en het ontwikkelproces efficiënter te maken.

De investeringen zijn aanzienlijk en zorgen over de kasstromen zijn aan de orde van de dag want zeker dit type bedrijven kunnen alleen overleven als de vereiste kasmiddelen aanwezig zijn. Het maken van winst heeft een lagere prioriteit. Er is een permante druk op investeringen in specialisten en apparatuur. Het beschikbaar hebben van, met name innovatieve apparatuur, kan bepalend zijn voor slagen van het onderzoek.

Velen van de hierboven beschreven problematiek heeft iets te maken met beslissingen over het inzetten van financiële middelen. Een onderwerp waar de leasing experts van MediLease bij uitstek verstand van hebben. Zullen we daar samen eens over spreken? We denken mee over uw toekomstplannen en ontzorgen u van A tot Z.

Welke apparatuur kan ik leasen als farmaceut? 

Eigenlijk alle soorten farmaceutische apparatuur kunnen worden ondergebracht in de lease. Denk hierbij aan farmaceutische koelkasten, vriezers, wasdrogers, bioreactoren, meng-, oplsag-, proces- en transportvaten, skids, en fermentoren.

Leo Frijlink

Leo Frijlink

Leo is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor farmacie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Voor farmaceuten bieden wij verschillende maatwerk leaseoplossingen:

Financial lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hieronder een lease aan en kies de looptijd die het beste aansluit bij uw onderneming.

Operational Lease

Met een operational lease beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. Doe uw aanvraag, dan nemen wij contact met u op.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is al ruim 35 jaar de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw onderneming. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.  

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe farmaceutische apparatuur op het oog? Vraag dan eenvoudig voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een lease die naadloos aansluit bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom leasen?

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

Tussentijds upgraden

Wat gisteren state-of-the-art apparatuur was, kan morgen weer verouderd zijn. Om dit te ondervangen heeft u met operational lease de optie om tussentijds apparatuur te upgraden. Met altijd up-to-date apparatuur vergroot u de kans op uw succes en beoogde groei.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

Uitgelichte leveranciers van farmaceutische apparatuur

,
Scil Animal Care
,
UD-Vet

Enkele leveranciers van farmaceutische apparatuur

Enkele farmaceuten die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Stichting cardiologie amsterdam

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.