Apotheekrobot leasen?
Investeren in nieuwe apotheekrobots? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een apotheekrobot?

Een apotheekrobot is een systeem waarmee het beheer van de voorraad van medicijnen en de uitgifte van medicijnen kan worden geautomatiseerd in de apotheek. In plaats van talloze schappen te beheren, creëer je met een apotheekrobot ruimte en overzicht in de apotheek voor andere producten en diensten. Bovendien zorgt de apotheekrobot voor het ontlasten van de apothekersassistenten. Hierdoor heeft het personeel meer tijd en gelegenheid om zich te richten op serviceverlening.

Hoe werkt een apotheekrobot?

Een apotheekrobot biedt opbergruimte en automatisering van diverse taken voor uw apotheek. Zo wordt de capaciteit van de apotheek optimaal benut en de werklast drastisch verminderd. De medicatie wordt in de apotheekrobot efficiënt opgeborgen en geregistreerd. Op aanvraag worden de producten uitgegeven en de voorraad wordt daarbij automatisch bijgewerkt.

Een apotheekrobot biedt uitkomst omdat het de aanwezige apothekersassistenten ontlast. Zo hebben zij meer tijd en gelegenheid om zich te richten op andere taken terwijl de uitgifte van medicatie probleemloos verloopt. Hierdoor neemt de serviceverlening binnen uw apotheek toe en heeft u de mogelijkheid meer diensten of producten aan te bieden. Dit geeft u, in deze huidige markt, een groot voordeel op andere apotheken.

Verschillende soorten apotheekrobots

Apotheekrobots zijn te leasen in diverse uitvoeringen. Het grootste verschil tussen de robots is het formaat; een kleine apotheek zal minder opslagruimte nodig hebben dan een middelgrote of grote apotheek. Bovendien kiest u bij MediLease zelf de leverancier, het type en het merk. Wij werken onafhankelijk en kunnen daarom apotheekrobots van alle merken en producenten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan ROWA apotheekrobots, RoboPharma apotheekrobots, KLS apotheekrobots en Apostore apotheekrobots.

Apotheekrobot leasen

Een apotheekrobot kan de werkzaamheden en organisatie in uw apotheek aanzienlijk vergemakkelijken. De druk op uw apotheek en op uw personeel zal verminderd worden waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor meer service en meer diensten. Vaak is het te betalen maandbedrag een fractie van de besparing die een robot oplevert. Juist om die reden kiezen veel apotheken voor het leasen van een apotheekrobot. Bovendien speelt u met de lease van een apotheekrobot handig in op de toekomst. De druk op de zorg zal de komende jaren alleen nog maar toenemen en met een apotheekrobot bent u hier goed op voorbereid.

Bij MediLease bieden wij leaseoplossingen aan die helemaal aansluiten bij uw apotheek. Wij werken samen u om de best mogelijke oplossing voor uw apotheek aan te kunnen bieden. Bij ons heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende aanbieders van apotheekrobots. Het leasen van een apotheekrobot heeft veel voordelen waarvan wij enkele voor u op een rij hebben gezet.

Enkele voordelen van apotheekrobots leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van apotheekrobots

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Rutger Hoogbergen
Wilt u meer weten over het leasen van apotheekrobots? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Dierenkliniek Wolvega
Dierenartsenpraktijk 'Het Centrum' - Pijnacker
PoliDirect Klinieken
Juuls Clinic
Amsterdam Cosmetic Clinic
Villa ruimzicht
Studio Ka Body&Mind Therapies
Service apotheek bonnehus

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe apotheekrobot op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.