Apotheekrobot leasen?
Wilt u uw nieuwe apotheekrobot niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een apotheekrobot?

Een apotheekrobot is een systeem waarmee het beheer van de voorraad van medicijnen en de uitgifte van medicijnen kan worden geautomatiseerd in de apotheek. In plaats van talloze schappen te beheren, creëer je met een apotheekrobot ruimte en overzicht in de apotheek voor andere producten en diensten. Bovendien zorgt de apotheekrobot voor het ontlasten van de apothekersassistenten. Hierdoor heeft het personeel meer tijd en gelegenheid om zich te richten op serviceverlening.

Hoe werkt een apotheekrobot?

Een apotheekrobot biedt opbergruimte en automatisering van diverse taken voor uw apotheek. Zo wordt de capaciteit van de apotheek optimaal benut en de werklast drastisch verminderd. De medicatie wordt in de apotheekrobot efficiënt opgeborgen en geregistreerd. Op aanvraag worden de producten uitgegeven en de voorraad wordt daarbij automatisch bijgewerkt.

Een apotheekrobot biedt uitkomst omdat het de aanwezige apothekersassistenten ontlast. Zo hebben zij meer tijd en gelegenheid om zich te richten op andere taken terwijl de uitgifte van medicatie probleemloos verloopt. Hierdoor neemt de serviceverlening binnen uw apotheek toe en heeft u de mogelijkheid meer diensten of producten aan te bieden. Dit geeft u, in deze huidige markt, een groot voordeel op andere apotheken.

Verschillende soorten apotheekrobots

Apotheekrobots zijn te leasen in diverse uitvoeringen. Het grootste verschil tussen de robots is het formaat; een kleine apotheek zal minder opslagruimte nodig hebben dan een middelgrote of grote apotheek. Bovendien kiest u bij MediLease zelf de leverancier, het type en het merk. Wij werken onafhankelijk en kunnen daarom apotheekrobots van alle merken en producenten aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan ROWA apotheekrobots, RoboPharma apotheekrobots, KLS apotheekrobots en Apostore apotheekrobots.

Apotheekrobot leasen

Een apotheekrobot kan de werkzaamheden en organisatie in uw apotheek aanzienlijk vergemakkelijken. De druk op uw apotheek en op uw personeel zal verminderd worden waardoor er ruimte wordt gecreëerd voor meer service en meer diensten. Vaak is het te betalen maandbedrag een fractie van de besparing die een robot oplevert. Juist om die reden kiezen veel apotheken voor het leasen van een apotheekrobot. Bovendien speelt u met de lease van een apotheekrobot handig in op de toekomst. De druk op de zorg zal de komende jaren alleen nog maar toenemen en met een apotheekrobot bent u hier goed op voorbereid.

Bij MediLease bieden wij leaseoplossingen aan die helemaal aansluiten bij uw apotheek. Wij werken samen u om de best mogelijke oplossing voor uw apotheek aan te kunnen bieden. Bij ons heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende aanbieders van apotheekrobots. Het leasen van een apotheekrobot heeft veel voordelen waarvan wij enkele voor u op een rij hebben gezet.

Enkele voordelen van apotheekrobots leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van apotheekrobots
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor apotheekrobots. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe apotheekrobot op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.