Tandartspraktijk De Wilde Veenen

KLANTVERHAAL

Arda Evers en Axel van der Heijde profielfoto
De Wilde Veenen tandartspraktijk logo
Arda Evers & Axel van der Heide
Eigenaren
Tandartspraktijk De Wilde Veenen wordt gekenmerkt door het bijzondere samenspel tussen twee partners: Axel van der Heide en Arda Evers. Axel, de initiatiefnemer en tandarts, begon zijn reis in 2009 met een visie om de tandheelkunde in zijn regio te transformeren. Met een passie voor uitbreiding en innovatie hebben zij, naast hun tandartspraktijken in Bodegraven en Linschoten, deze praktijk in Moerkapelle overgenomen. Arda, die later de praktijk betrad, bracht met haar marketing- en financiële achtergrond een frisse wind binnen de organisatie. In dit interview vertellen zij hoe de praktijk is ontstaan, waarom hun verschillende achtergronden bijdragen aan succes en hoe MediLease hen met een slimme leaseconstructie heeft geholpen bij het realiseren van de tandartspraktijk.

In het kort

Van vijf naar 27 medewerkers

Na een aantal jaren in een grote groepspraktijk te hebben gewerkt, groeide bij Axel van der Heide de behoefte om zelf de koers te bepalen. Deze drang naar onafhankelijkheid leidde hem in 2009 naar het oprichten van zijn eigen tandartspraktijk in Bodegraven. Gestart als een kleine dorpspraktijk, heeft de praktijk zich door de jaren heen ontwikkeld tot een bloeiend medisch centrum. “We zijn gegroeid van een team van vijf naar nu 27 medewerkers,” vertelt Axel trots. Deze indrukwekkende groei werd mogelijk gemaakt door weloverwogen beslissingen, waaronder de verhuizing naar een medisch centrum en de uitbreiding naar Linschoten en Moerkapelle.

Het ontstaan van de ‘huiskamer’ praktijk

Bij binnenkomst in de praktijk in Moerkapelle valt direct op dat het niet aanvoelt als een traditionele tandartspraktijk, maar meer als een gezellige huiskamer. Arda Evers heeft een significante rol gespeeld in het creëren van deze sfeer. “Mijn doel was om een omgeving te scheppen waar zowel ons personeel als onze patiënten zich comfortabel en op hun gemak voelen,” vertelt Arda. “Daarom kozen we voor een inrichting die warmte en huiselijkheid uitstraalt, in plaats van een klinische setting. Dit draagt bij aan het verlagen van eventuele tandartsangsten en bevordert een persoonlijke benadering. Het is belangrijk voor ons dat patiënten zich hier thuis voelen.”

Tandartspraktijk De Wilde Veenen Huiskamer Tandartspraktijk

Duidelijke rolverdeling

In Tandartspraktijk de Wilde Veenen vormen Arda en Axel een complementair duo, waarbij hun rollen duidelijk zijn afgebakend. “Alles wat niet tandheelkundig is, komt bij Arda terecht,” licht Axel toe. Arda, met haar scherpe zakelijke inzicht, houdt zich bezig met de financiën, administratie en het algemene beheer. Axel, met zijn uitgebreide tandheelkundige expertise, focust zich op de klinische aspecten en de verdere ontwikkeling van tandheelkundige diensten.

Werkgeluk staat hoog in het vaandel

Op de vraag waarom deze rolverdeling zo goed werkt, vertelt Arda het volgende: “Mijn grootste doel binnen de praktijk is ervoor zorgen dat iedereen blij is en optimaal kan werken. Dit betekent dat ik niet alleen de financiën en administratie beheer, maar ook een nauw oog houd op de werksfeer en het welzijn van ons team. Ik geloof sterk in een aanpak waarbij we ons richten op de behoeften en het geluk van onze medewerkers. Een gelukkige medewerker levert immers betere zorg en draagt bij aan een positieve ervaring voor onze patiënten.”

Arda benadrukt het belang van een ondersteunende omgeving: “Ik luister altijd naar de zorgen van ons team en bied hulp waar nodig. Dit kan variëren van assisteren aan de balie tot een bemoedigend gesprek met een medewerker die het even moeilijk heeft. Het creëren van een empathische en ondersteunende werkomgeving is cruciaal voor het succes van onze praktijk.”

Deze aanpak heeft geresulteerd in grote loyaliteit en tevredenheid onder het personeel. “We zien weinig personeelsverloop en zelden ziekmeldingen. Deze positieve sfeer wordt ook opgemerkt door onze patiënten en draagt bij aan de continue groei van onze praktijk,” vult Axel aan.

Het ontstaan van de samenwerking met MediLease, via Van Lanschot Kempen | Healthcare

De samenwerking tussen Tandartspraktijk de Wilde Veenen en MediLease kwam tot stand via Pieter Steenhuizen van Van Lanschot Kempen | Healthcare. Arda Evers beschrijft dat de aanloop naar deze samenwerking enigszins chaotisch was, vooral vanwege hun ervaringen met hun vorige huisbank. Ondanks een lange relatie met deze bank, ondervonden ze diverse vertragingen en complicaties bij het indienen van hun financieringsplannen voor het nieuwe pand. “In die periode bleef de rente maar stijgen en het proces van het verkrijgen van de nodige vergunningen en goedkeuringen was tijdrovend,” vertelt Arda.

Uiteindelijk, uit frustratie over de complexiteit en traagheid bij de vorige bank, nam Arda contact op met Pieter Steenhuizen. “Pieter introduceerde ons bij MediLease met een leaseconstructie die we eerder niet overwogen hadden, wat vooral voordelig bleek voor de investeringsaftrek die over meerdere jaren gespreid kon worden,” zegt Arda. Deze overstap naar Van Lanschot Kempen | Healthcare en MediLease bleek een beslissende zet te zijn en binnen een maand was alles geregeld. “Zonder deze stap zouden we waarschijnlijk nooit hebben nagedacht over leasing of zelfs het bestaan van MediLease hebben gekend. Het is een cruciale beslissing geweest voor de groei en ontwikkeling van onze praktijk,” voegt Arda toe.

Waarom leasen?

De beslissing om te leasen was een strategische zet. “Met leasen behouden we financiële vrijheid,” legt Arda uit. Het stelde hen in staat om te investeren in de nieuwste apparatuur zonder de liquiditeit van de praktijk in gevaar te brengen. Vooral de mogelijkheid om gebruik te maken van investeringsaftrek over meerdere jaren bleek een significante stimulans.

 

De keuze voor leasing via MediLease was cruciaal; het stelde ons in staat om te investeren in de nieuwste apparatuur terwijl we tegelijkertijd profiteerden van optimale investeringsaftrek.

Waarom MediLease?

Maatwerk oplossing voor optimale investeringsaftrek

“De keuze voor MediLease en hun Switch Lease oplossing was voor ons een gamechanger,” legt Arda Evers van Tandartspraktijk de Wilde Veenen uit. “Het unieke van deze oplossing ligt in de afstemming van het maximaliseren van onze investeringsaftrek. Wat ik enorm waardeer, is hoe MediLease proactief meedenkt en ons adviseert over het ideale moment om onze leaseovereenkomsten te switchen, waardoor we het maximale uit de investeringsaftrek halen.” Arda benadrukt de impact van deze aanpak: “Toen MediLease voorstelde om de investering in meerdere overeenkomsten onder te verdelen, waardoor we jaarlijks delen konden overzetten, openden ze een wereld van financiële mogelijkheden voor ons. Het neemt zo veel zorg uit handen. Alles verloopt soepel; we krijgen maandelijks onze facturen, en alles wordt netjes geregeld. Deze zorgeloosheid in financieel beheer is precies wat onze praktijk nodig heeft,” zegt ze tevreden.

Hetzelfde ‘DNA’, persoonlijk contact

De keuze voor MediLease werd verder versterkt door het gevoelde ‘DNA’ van de organisatie, wat overeenkwam met dat van Tandartspraktijk de Wilde Veenen. Het persoonlijke contact en de opgebouwde vertrouwensrelatie waren essentieel. Axel van der Heide benadrukt dit door te zeggen: “Het is belangrijk dat je hetzelfde DNA deelt en elkaar begrijpt. Dat geeft ons het vertrouwen om beslissingen te maken zonder stress. MediLease deelt dezelfde waarden als ons, zoals het persoonlijke contact. Dat voelt gewoon erg vertrouwd aan.”

Arda benadrukt verder het belang van persoonlijk contact in hun samenwerking met MediLease: “Ik waardeer het echt dat jullie de tijd nemen om bij ons langs te komen voor een persoonlijke ontmoeting. In een tijdperk waarin zoveel digitaal wordt afgehandeld, brengt dit een aangename en menselijke touch aan onze werkrelatie. Het maakt het werk niet alleen prettiger, maar ook leuker. Bovendien is het een geruststelling om te weten dat ik direct iemand kan bellen als ik vragen heb. Het is fijn om een vertrouwd contactpersoon te hebben in plaats van steeds een ander persoon aan de lijn te krijgen. Deze persoonlijke benadering maakt onze samenwerking veel soepeler en aangenamer.”

Specialist in de medische sector

“Jullie naam, ‘Medi-Lease’, zegt eigenlijk al alles,” begint Arda. “Het laat zien dat jullie een diepgaand begrip hebben van de medische sector. Een tandartspraktijk functioneert duidelijk anders dan een ziekenhuis, en dat onderscheid hebben jullie vanaf het begin goed begrepen. Jullie inzicht in onze specifieke uitdagingen en kennis van de leveranciersmarkt maakte de samenwerking bijzonder soepel en effectief.”

Tandartspraktijk De Wilde Veenen mond behandeling

Toekomstvisie

Kijkend naar de toekomst, zijn Axel en Arda enthousiast over de mogelijkheden die technologische innovaties bieden. “We verwachten dat Artificial Intelligence een sleutelrol gaat spelen,” zegt Arda. Ze zien AI niet alleen als een oplossing voor het huidige tekort aan tandartsen, maar ook als een middel om de kwaliteit van de tandheelkundige zorg aanzienlijk te verbeteren. “Met deze technologie kunnen we onze efficiëntie verhogen, wat ons meer ruimte geeft om ons op het persoonlijke aspect van onze zorg te concentreren,” voegt Axel toe. Ze zijn ook enthousiast over de steun van MediLease in deze toekomstgerichte ontwikkelingen. “We zijn ervan overtuigd dat MediLease ons zal ondersteunen bij het integreren van deze innovaties in onze praktijk, wat ons in staat stelt om voorop te blijven lopen in de tandheelkundige zorg.”

Anderen bekeken ook:

De aanbevelingen zijn gebaseerd op rapport dat tot stand kwam uit een samenwerking tussen patiëntenorganisaties Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Patiëntenfederatie Nederland en PGOsupport en …

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.