Europe Medicare financiert mobiele tandartspraktijken bij MediLease

Wat ik bijzonder waardeer, is jullie diepgaande kennis van de dentale markt en de financieringsmogelijkheden die daarbij horen. De naam ‘Medi - Lease’ dekt dan ook volledig de lading en weerspiegelt jullie specialisatie en toewijding.

Europe Medicare Tim Wetzel

Europe Medicare, een specialisme binnen de Clinias Dental Group, zet zich in om tandheelkundige zorg binnen handbereik van de meest kwetsbare groepen in de samenleving te brengen. Met behulp van hun volledig uitgeruste mobiele tandartspraktijken, streven ze ernaar om een verschil te maken in de toegankelijkheid van mondzorg. In een interview met Tim Wetzel, de Finance Director van Clinias Dental Group, duiken we dieper in de kern van hun organisatie en ontdekken we hoe het leasen van deze mobiele tandartspraktijken een sleutelrol speelt in hun ambitieuze groeistrategie.

In het kort

  • Europe Medicare, onderdeel van de Clinias Dental Group, zet zich in om met mobiele tandartspraktijken tandheelkundige zorg toegankelijk te maken voor kwetsbare groepen, waarmee ze de toegankelijkheid van mondzorg significant verbeteren.
  • De keuze voor leasing van mobiele tandartspraktijken speelt een cruciale rol in de strategie van Europe Medicare, door het mogelijk maken van verdere groei en optimalisatie van de cashflow.
  • De samenwerking met MediLease, tot stand gekomen via YIP Capital Solutions, biedt Europe Medicare niet alleen financiële flexibiliteit, maar ook een waardevolle partner die expertise in de dentale markt combineert met een persoonlijke en ontzorgende aanpak.
Rutger Hoogbergen

Wat zou ik voor u kunnen betekenen?

Europe Medicare, een specialisme binnen de Clinias Dental Group

Clinias Dental Group is een veelzijdige organisatie die een breed scala aan tandheelkundige diensten biedt, van reguliere tandartspraktijken in het zuiden en zuidwesten van Nederland tot gespecialiseerde dentale laboratoria voor de productie van kronen en brugwerk. Naast deze kernactiviteiten omvat de groep ook zogeheten ‘niches’, zoals spoedtandheelkunde voor urgente gevallen buiten reguliere uren, een kaakchirurgenpraktijk voor specialistische verwijzingen, en Europe Medicare, een unieke dienst die mobiele dentale zorg levert aan met name asielzoekerscentra.

Europe Medicare Tim Wetzel

Goede mondzorg voor iedereen

“De kern van wat Europe Medicare doet, is eigenlijk heel eenvoudig: we brengen de mondzorg naar de patiënt toe, vooral naar diegenen die niet naar ons kunnen komen,” legt Tim Wetzel uit, terwijl hij de unieke waarde van Europe Medicare binnen de Clinias Dental Group benadrukt. “Veel van onze patiënten kampen met mobiliteitsproblemen of bevinden zich in situaties waarin toegang tot reguliere tandheelkundige zorg een uitdaging is, zoals in asielzoekerscentra.”

Tim verduidelijkt hoe Europe Medicare deze barrières doorbreekt: “Door onze mobiele tandartspraktijken kunnen we niet alleen fysiek dichter bij onze patiënten komen, maar we kunnen ook meer tijd en aandacht besteden aan degenen die dat het meest nodig hebben, zoals mensen die te maken hebben met taalbarrières of specifieke zorgbehoeften.” Het gaat niet alleen om het bieden van toegankelijke zorg, maar ook om het waarborgen van kwaliteit en aandacht voor elke individuele patiënt. “En dat,” benadrukt Tim, “is wat Europe Medicare onderscheidt. We zorgen ervoor dat niemand hoeft te investeren in een behandelkamer. In plaats daarvan brengen wij alles wat nodig is direct naar de patiënt.”

Europe Medicare Mobiele Tandartspraktijk

De mondzorg keten of choice

“Wij willen de mondzorgketen of choice worden,” zegt Tim met overtuiging. “Dat is niet zomaar een slogan; het is een belofte aan onze patiënten en aan onszelf.” Deze ambitie drijft de groep om voortdurend te innoveren en de kwaliteit van hun dienstverlening te verhogen. “Elke stap die we zetten, van het uitbreiden van onze mobiele diensten met Europe Medicare tot het verfijnen van onze praktijken, is gericht op het waarmaken van die belofte.”

Buy & Build

Over de strategie van de groep deelt Tim enthousiast: “Onze Buy & Build strategie is wat ons echt onderscheidt. We zijn constant op zoek naar nieuwe kansen om te groeien, of dat nu door overnames is of door het verder uitdiepen van specialisaties zoals Europe Medicare.” Deze aanpak, benadrukt hij, stelt de groep in staat om snel te reageren op de behoeften van de markt en de dienstverlening aan patiënten te verbeteren. “Het is een dynamisch proces, waarbij we altijd op zoek zijn naar manieren om onze zorg te verbeteren en uit te breiden.”

Europe Medicare Mobiele Tandartspraktijk inrichting

‘Wat was de reden dat jullie op zoek gingen naar een leaseoplossing voor mobiele tandartspraktijken?’

“Bij het nastreven van onze ambitieuze groeiplannen is het een gegeven dat elke euro slechts één keer uitgegeven kan worden,” legt Tim Wetzel uit, terwijl hij de reden achter de oriëntatie van Europe Medicare op leasing uiteenzet. “Door te kiezen voor een leaseoplossing voor de mobiele tandartspraktijken, konden we de pieken in onze cashflow afvlakken, waardoor we onze middelen konden inzetten voor verdere groei, zoals overnames of het investeren in onze backoffice en systemen.”

Leasing een belangrijk onderdeel in de financieringsmix

“In onze financieringsstrategie speelt leasing een belangrijke rol,” legt Tim uit. “Als een Buy & Build organisatie is het essentieel om voortdurend te groeien, en daarvoor is financiering onmisbaar. We gebruiken leasing vooral voor kapitaalintensieve materiële vaste activa, waardoor we onze cashflow kunnen optimaliseren en tegelijkertijd onze groeiplannen kunnen realiseren. Het gaat erom de balans te vinden tussen wat we leasen, wat we financieren via externe partijen, en wat we uit eigen middelen doen, om zo onze groei te versnellen en onze visie te realiseren,” concludeert Tim.

Europe Medicare Tandarts benodigdheden

Het ontstaan van de samenwerking met MediLease via YIP Capital Solutions

“Toen we op zoek gingen naar een leaseoplossing voor onze mobiele tandartspraktijken, was het voor ons cruciaal om een partner te vinden die ons echt kon ontzorgen,” vertelt Tim. “Onze kennismaking met MediLease kwam tot stand via Daniël Baltus van YIP Capital Solutions. Wat we zochten – en uiteindelijk ook vonden bij MediLease – was een partner die niet alleen de financiële expertise had, maar ook de specifieke uitdagingen van de medische sector begreep en actief met ons mee kon denken.”

Ontzorging

“De doorslaggevende factor in onze keuze voor MediLease was ongetwijfeld jullie capaciteit om ons volledig te ontzorgen,” deelt Tim, terwijl hij zijn waardering uitspreekt. “Zoals je elke euro maar één keer kunt uitgeven, zo is het ook met tijd. Het is daarom belangrijk dat onze partners niet alleen onze uitdagingen doorgronden, maar ook actief bijdragen door vooruit te denken en essentiële zaken uit handen te nemen om onze financieringsbehoeften vlot te vervullen.”

Specialistische kennis

Tim benadrukt hoe MediLease deze verwachtingen overtreft door hun grondige kennis van zowel de financiële aspecten als de specifieke nuances van de dentale markt. “Wat ik bijzonder waardeer, is jullie diepgaande kennis van de dentale markt en de financieringsmogelijkheden die daarbij horen. De naam ‘Medi – Lease’ dekt dan ook volledig de lading en weerspiegelt jullie specialisatie en toewijding.”

Persoonlijk

Hij sluit het af met een persoonlijke anekdote: “Rutger Hoogbergen van MediLease is altijd slechts een telefoontje verwijderd. Als er iets speelt dan wordt dat snel opgepakt. Deze persoonlijke benadering, gecombineerd met jullie professionele toewijding, bevestigt waarom we jullie als een waardevolle partner beschouwen.”

Wij zijn geen standaard leasefabriek, maar een gespecialiseerde leaseboutique.

De kracht van focus komt tot uiting in onze aanpak bij MediLease. Door onze expertise en focus op de zorg zijn wij in staat om hoogwaardige maatwerkoplossingen te leveren en sterke, langdurige relaties opbouwen. In tegenstelling tot standaard leaseoplossingen, leggen wij de focus op de specifieke uitdagingen en behoeften van onze cliënten en partners. In MediLease vindt u dan ook geen standaard leasefabriek, maar een gespecialiseerde leaseboutique. Ons motto: we care about you.

Ook aan de slag met
MediLease?

Neem contact met ons op om erachter te komen waarmee
wij jou van dienst kunnen zijn!

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.