Huidkliniek Meppel

KLANTVERHAAL

Maaike Kodden Huidkliniek Meppel
Huidkliniek meppel logo
Maaike Kodden
Eigenaresse & huidtherapeut
Maaike Kodden, huidtherapeut en eigenaresse van Huidkliniek Meppel, is vanuit haar passie voor het verbeteren van de huid van haar cliënten haar eigen onderneming begonnen. Met een breed scala aan behandelingen is Maaike’s kliniek een plek waar mensen hun uiterlijke doelen kunnen realiseren. Maar om deze behandelingen mogelijk te maken, heeft ze geavanceerde medische apparatuur nodig. In een gesprek dat Philip van den Heuvel heeft gehad met Maaike Kodden, is verder ingezoomd op het ontstaan van Huidkliniek Meppel, de apparatuur en behandelingen die ze aanbiedt en waarom ze heeft gekozen voor een leaseoplossing van MediLease. Lees hieronder het verhaal.

In het kort

Het ontstaan van de ‘boetiekkliniek’.

Maaike Kodden begon haar reis in de huidtherapie met een visie: een boetiekkliniek te zijn, gericht op het leveren van hoogwaardige zorg en persoonlijke aandacht aan elke cliënt. Ze wil ver weg blijven van het ‘standaardfabrieksmodel’, en dit is de drijvende kracht achter haar onderneming.

Huidkliniek Meppel ontstaan

“Drie-en-een-half jaar geleden ben ik afgestudeerd als huidtherapeut”, begint Maaike. “Gedurende drie jaar werkte ik bij een grote landelijke organisatie. In die tijd merkte ik dat ik behoefte had aan meer tijd voor persoonlijke zorg en aandacht voor de patiënt. Dit bracht mij tot het besef dat ik een andere richting op wilde. Hoewel er mogelijkheden waren om door te groeien binnen de organisatie, lag mijn hart bij het directe contact met cliënten in de behandelkamer. Dit is wat ik het liefste doe. Daarom stond ik voor een belangrijke keuze: me aanpassen aan de bestaande situatie of mijn eigen pad volgen. Uiteindelijk heb ik met veel enthousiasme de stap gezet om Huidkliniek Meppel te starten.”

Alleen de beste apparatuur voor behandelingen

Huidkliniek Meppel biedt bij aanvang al een uitgebreid pallet aan behandelingen, mogelijk gemaakt door de geavanceerde medische apparatuur. Zij vertelt hier het volgende over:

“Vanuit mijn vorige werkgever ben ik verwend geweest met alle apparatuur die ik tot mijn beschikking had. Ik weet hoe belangrijk het is om over goede apparatuur te beschikken om het maximale resultaat te behalen voor mijn cliënten. Daarom begin ik altijd met een huidscan, waarbij ik gebruik maak van de Observ. Waar mensen zelf binnen komen voor één of twee plekjes wordt met dit systeem direct duidelijk dat er nog meer schade is. Met het blote oog is dat niet zichtbaar.”

Huidkliniek Meppel behandelingen

Welke apparatuur gebruik je nog meer?

“Naast de Observ, maak ik gebruik van de Clarity II waarmee ik behandelingen kan uitvoeren voor ontharing en het behandelen van beenvaten en grotere vaten. Daarnaast gebruik ik ook de Zimmer ReClear waarmee ik behandelingen kan uitvoeren voor huidverbetering, pigmentvlekken, couperose, rosacea en acne littekens. Tot slot maak ik gebruik van de Zimmer Cryo 6 en de Skinpen, waarbij de laatstgenoemde kan worden ingezet voor littekens, poriën, fijne lijntjes en rimpeltjes.”

Het koelsysteem Cryo 6 zorgt voor het comfort van de cliënten tijdens de behandelingen. Maaike waardeert het belang van een aangename ervaring voor haar cliënten en dit systeem draagt hieraan bij.

Daar waar de bank weinig vertrouwen in mij uitstraalde, voelde ik met MediLease direct een klik en ondersteunden jullie mij bij de zaken die nodig waren om de financiering te realiseren.

Na overweging van verschillende financieringsopties, bleek lease de juiste weg

Wanneer het aankomt op het verkrijgen van de benodigde medische apparatuur voor haar kliniek, overwoog Maaike verschillende financieringsopties. Maar al snel realiseerde ze zich dat leasing de perfecte keuze was om haar visie te verwezenlijken. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom Maaike voor leasing koos:

“Ik had eerst een financieringsvraag vraag uitgezet bij de bank,” vertelt Maaike. “Maar ik merkte al snel dat ik mijzelf als startend ondernemer erg moest verkopen en merkte dat dit mij erg demotiveerde. Toen ben ik door een partner op de hoogte gesteld van de mogelijkheden van lease en zijn jullie bij mij in beeld gekomen.”

“Daar waar de bank weinig vertrouwen in mij uitstraalde, voelde ik met MediLease direct een klik en ondersteunden jullie mij bij de zaken die nodig waren om de financiering te realiseren. Zo begreep ik dat ik met een KP-registratie en een goed onderbouwd ondernemingsplan ook als starter in aanmerking kon komen voor lease,” benadrukt Maaike.

Wat waren voor jou de belangrijkste reden om apparatuur te leasen?

Voor Maaike zijn er een aantal belangrijke redenen om voor lease te kiezen. Hieronder zijn de belangrijkste redenen uitgelicht:

Toegankelijkheid en direct van start kunnen

“Zoals ik al eerder aangaf is het voor mij erg belangrijk om over de beste apparatuur te beschikken. Lease maakt het toegankelijker om over deze apparatuur te beschikken. Het grote voordeel is dat ik niet eerst het bedrag hoef te sparen, maar dat ik direct van start kan met de apparatuur die ik nodig heb om de beste behandelingen te kunnen uitvoeren bij mijn cliënten.”

Huidkliniek Meppel apparatuur

Flexibiliteit

“Een ander belangrijk voordeel bij MediLease is de flexibiliteit binnen de leaseovereenkomst,” zegt Maaike. “Het is namelijk lastig om te bepalen hoe de markt er over vier jaar uit ziet. Met lease kan ik op elk moment apparatuur toevoegen of wijzigen om aan de veranderende behoeften van mijn kliniek te voldoen. Dat is natuurlijk erg fijn.”

Wat was voor jou de reden om samen te werken met MediLease?

Maaike koos niet alleen voor leasing, maar ook voor MediLease om haar visie te realiseren. De keuze voor MediLease werd gestuurd door een aantal essentiële factoren:

Hulp bij ondernemingsplan

“Als startende ondernemer had ik een solide ondernemingsplan nodig, maar de ondersteuning die ik van de bank verwachtte, was er niet. Jullie hebben mij daar enorm goed bij begeleid,” benadrukt Maaike. “MediLease voelt dan ook niet als een zakelijke entiteit,” legt Maaike uit. “Jullie namen de moeite om bij mij langs te komen en mij te begeleiden in dit proces.”

Direct contact met mijn boekhouder

“Zoals je verwacht is leasen geen dagelijkse bezigheid voor mij,” zegt Maaike. “Jullie namen het contact met de boekhouder op je, waardoor ik mij juist kon concentreren op mijn passie: het leveren van zorg aan mijn cliënten.”

Vrije keuze in apparatuur

MediLease waardeert de keuzevrijheid van haar klanten. Maaike had de vrijheid om de apparatuur en leveranciers te kiezen die het beste bij haar kliniek pasten en vertelt het volgende: “Ik vind het heel erg prettig dat ik bij jullie de vrije keuze heb in apparatuur, merk en leverancier. Het was zelfs mogelijk om dit allemaal in dezelfde leaseovereenkomst onder te brengen. Ook is het erg prettig om één aanspreekpunt te hebben voor de lease, zeker omdat ik meerdere apparaten nodig heb in mijn kliniek.”

De kracht van dromen en samenwerken

Maaike Kodden heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van Huidkliniek Meppel. Op korte termijn is ze van plan om de extra ruimte binnen de kliniek in te richten, waardoor ze haar diensten verder kan uitbreiden en nog meer cliënten van hoogwaardige zorg kan voorzien. Haar visie strekt zich echter verder uit: “Ik zou op termijn graag een nieuwe vestiging willen openen in het noorden van het land. Hierbij is het mijn doel om de unieke boetiekgedachte van Huidkliniek Meppel te behouden, met een sterke focus op persoonlijke aandacht en zorg op maat”, vertelt Maaike tenslotte.

Huidkliniek Meppel ambitie

Of je nu een startende huidtherapeut bent met grootse ambities of een gevestigde professional die op zoek is naar groei, het verhaal van Huidkliniek Meppel, Maaike Kodden en MediLease toont aan dat er altijd een weg is naar succes. Met een duidelijke visie, de juiste samenwerkingen en een toewijding aan kwaliteit, kan groei op zowel korte als lange termijn gerealiseerd worden.

Anderen bekeken ook:

De aanbevelingen zijn gebaseerd op rapport dat tot stand kwam uit een samenwerking tussen patiëntenorganisaties Ieder(in), MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid, Patiëntenfederatie Nederland en PGOsupport en …

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.