Beademingsapparaat leasen?
Investeren in nieuwe beademingsapparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een beademingsapparaat?

Een beademingsapparaat, ook wel respirator genoemd, is een apparaat dat helpt bij het ademen. Het apparaat pompt zuurstof in de longen van een patiënt en verwijdert koolstofdioxide. Beademing kan nodig zijn voor mensen met ernstige longziekten, zoals COPD of astma. Het kan ook nodig zijn voor mensen die bewusteloos zijn of die lijden aan een hartstilstand. Beademing is een levensreddende maatregel en kan het verschil maken tussen leven en dood.

Geschiedenis beademingsapparaat

De eerste beademingsmachine werd ontwikkeld in de 18e eeuw door Dr. James Hargreaves. Het apparaat bestond toen uit een soort blaasbalg die lucht naar de longen van de patiënt kon pompen. Dit was een groot voordeel ten opzichte van de vroegere methode waarbij mensen handmatig moesten ademen met blaasbalgen.

In 1874 introduceerde Dr. George Elliott een verbeterde versie van de beademingsmachine, genaamd de “Elliott’s Respirator”. Dit apparaat gebruikte een systeem van rubberen buizen en kleppen om de lucht naar de longen te pompen, waardoor het veel efficiënter was dan de vorige versies.

In 1929 ontwikkelde Dr. Henry Edward McKesson een beademingsmachine die werd aangedreven door elektriciteit. Dit maakte het apparaat veel veiliger en makkelijker te gebruiken, en het werd snel een standaardapparaat in ziekenhuizen over de hele waren.

In de jaren 1950 kwam er een nieuwe generatie beademingsapparaten op de markt, genaamd “jet ventilators”. Dit waren apparaatjes die lucht met hoge snelheid naar de longen konden pompen, waardoor ze veel sneller werkten dan traditionele beademingsapparaten.

CPAP-apparaten zijn nu de meest voorkomende vorm van beademingsapparaat, en ze worden vaak gebruikt door mensen die thuis wonen. Er zijn ook veel verschillende soorten CPAP-machines op de markt, dus er is altijd wel een apparaat dat perfect bij uw situatie aansluit.

Hoe wordt de beademingsapparatuur ingezet?

Beademing wordt meestal toegediend door een masker of een kapje dat over het gezicht van de patiënt wordt geplaatst. Het apparaat zorgt ervoor dat er continue zuurstof naar de longen van de patiënt stroomt. Soms is het nodig om een ​​buis in de keel van de patiënt te plaatsen, zodat de zuurstof rechtstreeks in de longen terechtkomt. Dit wordt intubatie genoemd.

Beademing is een veilige en effectieve behandeling dat wordt toegepast binnen ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra, maar het kan wel wat bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerking is ongemak of pijn in het gezicht of de nek. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en een droge mond of keel. Soms kan de patiënt ook moeite hebben om aan te sluiten op het apparaat of kan hij last krijgen van duizeligheid of een onregelmatige hartslag.

Beademingsapparatuur leasen

Als u beademingsapparatuur nodig heeft, kunt u deze leasen bij MediLease. Wij zijn een leasemaatschappij die hooggespecialiseerd is in medische apparatuur. U kunt bij ons terecht voor alle soorten beademingsapparatuur, van simpele tot complexe beademingssystemen. U bepaalt zelf wat u bestelt en bij welke leverancier u dat doet. MediLease werkt daarin onafhankelijk. Nadat u uw keuze heeft gemaakt kunnen wij deze voor u onderbrengen in een maatwerk leaseoplossing, zodat deze naadloos aansluit bij uw situatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze specialist of vraag direct een lease aan.

Enkele voordelen van beademingsapparatuur leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van beademingsapparatuur

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van beademingsapparatuur? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

VetCare
Jongsma medical
Sina voetballab
Stichting Cardiologie Amsterdam
Service apotheek bonnehus
Dierenartsenpraktijk 'Het Centrum' - Pijnacker
Fysio Gorredijk

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe beademingsapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.