Beademingsapparaat leasen?
Wilt u uw nieuwe beademingsapparaat niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een beademingsapparaat?

Een beademingsapparaat, ook wel respirator genoemd, is een apparaat dat helpt bij het ademen. Het apparaat pompt zuurstof in de longen van een patiënt en verwijdert koolstofdioxide. Beademing kan nodig zijn voor mensen met ernstige longziekten, zoals COPD of astma. Het kan ook nodig zijn voor mensen die bewusteloos zijn of die lijden aan een hartstilstand. Beademing is een levensreddende maatregel en kan het verschil maken tussen leven en dood.

Geschiedenis beademingsapparaat

De eerste beademingsmachine werd ontwikkeld in de 18e eeuw door Dr. James Hargreaves. Het apparaat bestond toen uit een soort blaasbalg die lucht naar de longen van de patiënt kon pompen. Dit was een groot voordeel ten opzichte van de vroegere methode waarbij mensen handmatig moesten ademen met blaasbalgen.

In 1874 introduceerde Dr. George Elliott een verbeterde versie van de beademingsmachine, genaamd de “Elliott’s Respirator”. Dit apparaat gebruikte een systeem van rubberen buizen en kleppen om de lucht naar de longen te pompen, waardoor het veel efficiënter was dan de vorige versies.

In 1929 ontwikkelde Dr. Henry Edward McKesson een beademingsmachine die werd aangedreven door elektriciteit. Dit maakte het apparaat veel veiliger en makkelijker te gebruiken, en het werd snel een standaardapparaat in ziekenhuizen over de hele waren.

In de jaren 1950 kwam er een nieuwe generatie beademingsapparaten op de markt, genaamd “jet ventilators”. Dit waren apparaatjes die lucht met hoge snelheid naar de longen konden pompen, waardoor ze veel sneller werkten dan traditionele beademingsapparaten.

CPAP-apparaten zijn nu de meest voorkomende vorm van beademingsapparaat, en ze worden vaak gebruikt door mensen die thuis wonen. Er zijn ook veel verschillende soorten CPAP-machines op de markt, dus er is altijd wel een apparaat dat perfect bij uw situatie aansluit.

Hoe wordt de beademingsapparatuur ingezet?

Beademing wordt meestal toegediend door een masker of een kapje dat over het gezicht van de patiënt wordt geplaatst. Het apparaat zorgt ervoor dat er continue zuurstof naar de longen van de patiënt stroomt. Soms is het nodig om een ​​buis in de keel van de patiënt te plaatsen, zodat de zuurstof rechtstreeks in de longen terechtkomt. Dit wordt intubatie genoemd.

Beademing is een veilige en effectieve behandeling dat wordt toegepast binnen ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra, maar het kan wel wat bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerking is ongemak of pijn in het gezicht of de nek. Andere mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en een droge mond of keel. Soms kan de patiënt ook moeite hebben om aan te sluiten op het apparaat of kan hij last krijgen van duizeligheid of een onregelmatige hartslag.

Beademingsapparatuur leasen

Als u beademingsapparatuur nodig heeft, kunt u deze leasen bij MediLease. Wij zijn een leasemaatschappij die hooggespecialiseerd is in medische apparatuur. U kunt bij ons terecht voor alle soorten beademingsapparatuur, van simpele tot complexe beademingssystemen. U bepaalt zelf wat u bestelt en bij welke leverancier u dat doet. MediLease werkt daarin onafhankelijk. Nadat u uw keuze heeft gemaakt kunnen wij deze voor u onderbrengen in een maatwerk leaseoplossing, zodat deze naadloos aansluit bij uw situatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met onze specialist of vraag direct een lease aan.

Enkele voordelen van beademingsapparatuur leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van beademingsapparatuur
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor beademingsapparatuur. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe beademingsapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.