IPL apparaat leasen?
Investeren in nieuwe IPL apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

IPL apparatuur leasen

IPL (intense pulsed light) is een ontharingsmethode waarbij er gebruik gemaakt wordt van lichtflitsen. Deze lichtflitsen worden afgegeven door een IPL-apparaat en zorgen ervoor dat de haarzakjes definitief vernietigd worden. IPL is dus een permanente oplossing voor ongewenste haargroei.

Het voordeel van IPL ten opzichte van laserontharing is dat het ook geschikt is voor donkere huidtypen en dat er geen contact met de huid nodig is. Daarnaast kan je met IPL apparatuur ook andere huidproblemen behandelen, zoals couperose en acne. Steeds meer huidprofessionals kiezen ervoor om de investering in IPL apparatuur te leasen in plaats van deze uit eigen middelen te betalen.

Hoe werkt IPL?

Het IPL-apparaat maakt gebruik van verschillende golflengten licht. Deze lichtflitsen dringen door de bovenste huidlaag (de epidermis) heen en bereiken de dermis, waar de haarzakjes zich bevinden. Wanneer de haarzakjes blootgesteld worden aan het IPL-licht, komen er chemicaliën vrij die ervoor zorgen dat de haarzakjes definitief vernietigd worden.

De voordelen van IPL

  • IPL is een veilige en effectieve ontharingsmethode
  • Er is geen contact met de huid nodig, waardoor het risico op irritatie of andere huidproblemen minimaal is
  • IPL werkt op alle huidtypen, ook donkere huiden
  • Met IPL apparatuur kan je niet alleen ongewenste haargroei verwijderen, maar ook andere huidproblemen behandelen, zoals acne of couperose.

Geschiedenis IPL

De eerste IPL apparaten werden ontwikkeld in de jaren negentig. In 1997 kwam het eerste grote IPL bedrijf, Palomar Medical Technologies, op de markt.

IPL behandelingen werden in eerste instantie gebruikt voor het verminderen van roodheid en zonneschade. Daarna werd het gebruikt voor het behandelen van gesloten comedonen (mee-eters). In 2003 kwamen de eerste IPL apparaten op de markt die gebruikt konden worden voor het behandelen van grote poriën en grove poriën.

In de jaren daarna is er hard gewerkt aan het verbeteren van IPL apparatuur. Er zijn steeds meer mogelijkheden bijgekomen, zoals het behandelen van rosacea, tatoeages, pigmentvlekken en haaruitval. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten IPL apparaten op de markt, elk met hun eigen unieke mogelijkheden.

IPL apparatuur wordt steeds geavanceerder en kan steeds meer huidproblemen aanpakken. Het is dan ook een geweldige optie voor mensen die last hebben van onzuivere huid of andere esthetische problemen.

IPL apparatuur leasen bij MediLease

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een IPL apparaat voor uw organisatie? Laat ons u helpen. Verschillende huidklinieken gingen u reeds voor bij het leasen van hun IPL apparatuur. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van IPL apparatuur leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van IPL apparatuur

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Edzard Verheyen
Wilt u meer weten over het leasen van IPL apparatuur? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

de huidkliniek
Fysio bosbaan
Amsterdam Cosmetic Clinic
Dierenkliniek Wolvega
VetCare
Medisch Centrum de Veluwe
Oud stratum tandartsen
AniCura Maastricht

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe IPL apparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.