Medische fitness apparatuur leasen?
Investeren in nieuwe medische fitness apparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Het aanschaffen van nieuwe medische fitness apparatuur kan een flinke investering zijn, vooral wanneer u meerdere apparaten nodig heeft. Wist u echter dat u ook medische fitness apparatuur kunt leasen? Op deze manier hoeft u de apparatuur niet uit eigen middelen te financieren. U hoeft niet eerst het volledige bedrag te sparen, maar u kunt direct gebruikmaken van de apparatuur wanneer het leasecontract ingaat.

Wat is medische fitness?

Medische fitness apparatuur wordt gebruikt ter ondersteuning van sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten of in revalidatiecentra. Het verschil met sporten in een sportschool, is dat medische fitness vaak wordt gedaan met het doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening. Dit wordt gedaan onder begeleiding van een fysiotherapeut of in een revalidatiecentrum, zodat men op een verantwoorde manier beweegt en leert bewegen.

Revalideren op maat

Naast dat de fysiotherapeut of het revalidatiecentrum de patiënt begeleidt tijdens het sporten en bewegen, houdt hij of zij ook de progressie bij, zodat trainingen eventueel kunnen worden bijgesteld. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde blessure of aandoening, waardoor er voor elke persoon een training op maat moet worden gemaakt.

Wat is medische fitness apparatuur?

Medische fitness apparatuur kan zowel cardio- als krachtapparatuur zijn. Veel apparaten zijn of werken hetzelfde als fitness apparatuur die u in de sportschool tegenkomt. Echter is medische fitness apparatuur vaak aangepast aan mensen met een medische aandoening of mensen in een rolstoel. Zo kunt u bijvoorbeeld de rugleuning instellen, de stoelen wegdraaien en is de apparatuur bijvoorbeeld toegankelijk voor rolstoelen.

Welke medische fitness apparatuur kan ik leasen?

Het is mogelijk om alle soorten medische fitness apparatuur te leasen. U kunt hierbij denken aan loopbanden, fietsen, crosstrainers, roeitrainers of pulleys. Bovendien is het mogelijk om andere medische apparatuur te leasen, zoals weegschalen of echografie-apparatuur. Twijfelt u of de door u gewenste apparatuur geleased kan worden? Schroom dan niet om contact op te nemen; vrijwel alles is mogelijk!

Hoe werkt het leasen van medische fitness apparatuur?

Wil u direct beginnen met medische fitness apparatuur leasen? Doe vandaag nog een aanvraag en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen door middel van een lease offerte. Bent u hier tevreden mee? Dan hebben we nog wat laatste gegevens van u nodig. Vervolgens wordt de apparatuur opgestuurd en als u alles in goede orde heeft ontvangen, betalen wij de leverancier uit. U kunt daarna direct aan de slag met behandelen met behulp van de apparatuur.

Enkele voordelen van medische fitness apparatuur leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van medische fitness apparatuur

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van medische fitness apparatuur? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Oogheelkundig Medisch Centrum Noord-Holland
Amsterdam Cosmetic Clinic
Pascal Fysio
De Roosberg Dier Medisch Centrum
Intravacc
Kliniek voor esthetische geneeskunde
Lassus tandartsen logo
Derma Essentials

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medisch fitnessapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.