Medische fitness apparatuur leasen?
Wilt u uw nieuwe medisch fitnessapparaat niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Het aanschaffen van nieuwe medische fitness apparatuur kan een flinke investering zijn, vooral wanneer u meerdere apparaten nodig heeft. Wist u echter dat u ook medische fitness apparatuur kunt leasen? Op deze manier hoeft u de apparatuur niet uit eigen middelen te financieren. U hoeft niet eerst het volledige bedrag te sparen, maar u kunt direct gebruikmaken van de apparatuur wanneer het leasecontract ingaat.

Wat is medische fitness?

Medische fitness apparatuur wordt gebruikt ter ondersteuning van sporten en bewegen onder begeleiding van fysiotherapeuten of in revalidatiecentra. Het verschil met sporten in een sportschool, is dat medische fitness vaak wordt gedaan met het doel te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening. Dit wordt gedaan onder begeleiding van een fysiotherapeut of in een revalidatiecentrum, zodat men op een verantwoorde manier beweegt en leert bewegen.

Revalideren op maat

Naast dat de fysiotherapeut of het revalidatiecentrum de patiënt begeleidt tijdens het sporten en bewegen, houdt hij of zij ook de progressie bij, zodat trainingen eventueel kunnen worden bijgesteld. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde blessure of aandoening, waardoor er voor elke persoon een training op maat moet worden gemaakt.

Wat is medische fitness apparatuur?

Medische fitness apparatuur kan zowel cardio- als krachtapparatuur zijn. Veel apparaten zijn of werken hetzelfde als fitness apparatuur die u in de sportschool tegenkomt. Echter is medische fitness apparatuur vaak aangepast aan mensen met een medische aandoening of mensen in een rolstoel. Zo kunt u bijvoorbeeld de rugleuning instellen, de stoelen wegdraaien en is de apparatuur bijvoorbeeld toegankelijk voor rolstoelen.

Welke medische fitness apparatuur kan ik leasen?

Het is mogelijk om alle soorten medische fitness apparatuur te leasen. U kunt hierbij denken aan loopbanden, fietsen, crosstrainers, roeitrainers of pulleys. Bovendien is het mogelijk om andere medische apparatuur te leasen, zoals weegschalen of echografie-apparatuur. Twijfelt u of de door u gewenste apparatuur geleased kan worden? Schroom dan niet om contact op te nemen; vrijwel alles is mogelijk!

Hoe werkt het leasen van medische fitness apparatuur?

Wil u direct beginnen met medische fitness apparatuur leasen? Doe vandaag nog een aanvraag en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen door middel van een lease offerte. Bent u hier tevreden mee? Dan hebben we nog wat laatste gegevens van u nodig. Vervolgens wordt de apparatuur opgestuurd en als u alles in goede orde heeft ontvangen, betalen wij de leverancier uit. U kunt daarna direct aan de slag met behandelen met behulp van de apparatuur.

Enkele voordelen van medische fitness apparatuur leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van medische fitness apparatuur
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor medische fitness apparatuur. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medisch fitnessapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.