MRI-scanner leasen
Wilt u uw nieuwe MRI-scanner niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een MRI-scanner?

Wanneer iemand vroeger ergens last van had, was het voor de artsen in kwestie altijd erg lastig om een directe diagnose te stellen. De arts kon alleen uitgaan van ervaring en kennis en lichamelijke observatie. Hij kon niet door het lichaam heen kijken en vertellen wat er precies aan de hand was. Gelukkig staan er tegenwoordig een scala aan beeldvormende technologieën ter beschikking van de arts. Op de MRI-scan kan een arts bijvoorbeeld organen, bloedvaten en zenuwen zien. In dit artikel zal worden uitgelegd wat een van deze apparaten is: de MRI-scanner. MRI staat letterlijk voor magnetic resonance imaging, en wordt ook wel magneetscan genoemd. Zoals deze naam al zegt; bevat de MRI-scanner een sterke magneet. Op de MRI-scan kan een arts bijvoorbeeld organen, bloedvaten en zenuwen zien.

Hoe werkt een MRI-scanner?

Het apparaat bestaat uit een bank waar de patiënt op gaat liggen, en een tunnel waar deze bank in schuift. Deze tunnel is gevuld met magneten en apparatuur dat radiogolven uitzendt. Deze combinatie van apparatuur zorgt ervoor dat de watermagneetjes in de weefsels van het menselijk lichaam gaan resoneren (een soort trillen). Hierdoor creëert het apparaat een dwarsdoorsnede van het doorzochte lichaamsdeel. Plekken waar geen water in het lichaam zit (lucht, botten) zijn niet zichtbaar en komen daardoor zwart op de dwarsdoorsnede. Op MRI-beelden is weefsel erg gedetailleerd zichtbaar. Er kan in sommige gevallen ook een ‘contrastmiddel’ worden ingespoten bij de patiënt, hierdoor wordt hetgeen waar de arts naar op zoek is vaak beter zichtbaar.

Als de MRI-scanner aanstaat, produceert het apparaat rond de 100 dB. Dit is vergelijkbaar met een festival, aangezien Europees bepaald is dat dit niet harder dan 103 dB mag. Dit dus behoorlijk hard. Het is daarom erg gebruikelijk dat de patiënt een koptelefoon of oordoppen op-/inkrijgt om deze geluiden te neutraliseren. Hier staat vaak rustgevende of prettige muziek op aan.

Het verschil tussen een MRI-scanner en een CT-scanner

Er lijkt weinig verschil te bestaan tussen de twee apparaten, maar niets is minder waar. De verschillen tussen deze twee machines zullen we hier kort behandelen. Visueel is het grootste verschil dat de MRI een tunnel is, waar de patiënt in komt te liggen. De CT-scanner heeft alleen een ring waar de patiënt liggend doorheen gaat. Vervolgens gebruikt de CT-scanner röntgenstraling, wat deze ongeschikt maakt voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. De MRI daarentegen gebruikt magnetische velden, wat ervoor zorgt dat deze wel geschikt is voor zwangere vrouwen. Ook de contrastmiddelen van beide apparaten verschillen. Dan het laatste grote verschil, het geluid. De MRI-scanner maakt net zo veel geluid als menig uitgaansgelegenheid. De CT-scanner is vrijwel geruisloos. Ook duurt de MRI-scan iets langer.

MRI-scanner leasen

Wilt u een nieuwe MRI-scanner kopen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel ziekenhuizen, ZBC’s en dierenartsen kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij willen graag met u meedenken voor een maatwerkoplossing. Er zijn vele voordelen waarom veel organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van MRI-scanners leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van MRI-scanners
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor MRI-scanners. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe MRI-scanner op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.