MRI-scanner leasen
Investeren in nieuwe MRI-scanners? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een MRI-scanner?

Wanneer iemand vroeger ergens last van had, was het voor de artsen in kwestie altijd erg lastig om een directe diagnose te stellen. De arts kon alleen uitgaan van ervaring en kennis en lichamelijke observatie. Hij kon niet door het lichaam heen kijken en vertellen wat er precies aan de hand was. Gelukkig staan er tegenwoordig een scala aan beeldvormende technologieën ter beschikking van de arts. Op de MRI-scan kan een arts bijvoorbeeld organen, bloedvaten en zenuwen zien. In dit artikel zal worden uitgelegd wat een van deze apparaten is: de MRI-scanner. MRI staat letterlijk voor magnetic resonance imaging, en wordt ook wel magneetscan genoemd. Zoals deze naam al zegt; bevat de MRI-scanner een sterke magneet. Op de MRI-scan kan een arts bijvoorbeeld organen, bloedvaten en zenuwen zien.

Hoe werkt een MRI-scanner?

Het apparaat bestaat uit een bank waar de patiënt op gaat liggen, en een tunnel waar deze bank in schuift. Deze tunnel is gevuld met magneten en apparatuur dat radiogolven uitzendt. Deze combinatie van apparatuur zorgt ervoor dat de watermagneetjes in de weefsels van het menselijk lichaam gaan resoneren (een soort trillen). Hierdoor creëert het apparaat een dwarsdoorsnede van het doorzochte lichaamsdeel. Plekken waar geen water in het lichaam zit (lucht, botten) zijn niet zichtbaar en komen daardoor zwart op de dwarsdoorsnede. Op MRI-beelden is weefsel erg gedetailleerd zichtbaar. Er kan in sommige gevallen ook een ‘contrastmiddel’ worden ingespoten bij de patiënt, hierdoor wordt hetgeen waar de arts naar op zoek is vaak beter zichtbaar.

Als de MRI-scanner aanstaat, produceert het apparaat rond de 100 dB. Dit is vergelijkbaar met een festival, aangezien Europees bepaald is dat dit niet harder dan 103 dB mag. Dit dus behoorlijk hard. Het is daarom erg gebruikelijk dat de patiënt een koptelefoon of oordoppen op-/inkrijgt om deze geluiden te neutraliseren. Hier staat vaak rustgevende of prettige muziek op aan.

Het verschil tussen een MRI-scanner en een CT-scanner

Er lijkt weinig verschil te bestaan tussen de twee apparaten, maar niets is minder waar. De verschillen tussen deze twee machines zullen we hier kort behandelen. Visueel is het grootste verschil dat de MRI een tunnel is, waar de patiënt in komt te liggen. De CT-scanner heeft alleen een ring waar de patiënt liggend doorheen gaat. Vervolgens gebruikt de CT-scanner röntgenstraling, wat deze ongeschikt maakt voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen. De MRI daarentegen gebruikt magnetische velden, wat ervoor zorgt dat deze wel geschikt is voor zwangere vrouwen. Ook de contrastmiddelen van beide apparaten verschillen. Dan het laatste grote verschil, het geluid. De MRI-scanner maakt net zo veel geluid als menig uitgaansgelegenheid. De CT-scanner is vrijwel geruisloos. Ook duurt de MRI-scan iets langer.

MRI-scanner leasen

Wilt u een nieuwe MRI-scanner kopen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel ziekenhuizen, ZBC’s en dierenartsen kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij willen graag met u meedenken voor een maatwerkoplossing. Er zijn vele voordelen waarom veel organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van MRI-scanners leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van MRI-scanners

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Rutger Hoogbergen
Wilt u meer weten over het leasen van MRI-scanners? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Zuyderland
Kliniek voor esthetische geneeskunde
FysioCapelle
Lijfkracht fysiotherapie
Service Apotheek Bilgaard
De Roosberg Dier Medisch Centrum
Medisch Centrum de Veluwe

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe MRI-scanner op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.