Stichting Cardiologie Amsterdam

MediLease is een hele prettige en persoonlijke firma om mee samen te werken. Ze ontzorgen mij op het gebied van financieringsoplossingen en faciliteren mij optimaal, waardoor ik gebruik kan maken van de nieuwste medische apparatuur.

Mattie Pieterse en Fred Wigman

Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Volgens het one-stop-shop principe en persoonlijke aandacht leveren zij kwalitatief hoge zorg aan hartpatiënten. In een gesprek dat Fred Wigman heeft gehad met Mattie Pieterse, is verder ingezoomd op Stichting Cardiologie Amsterdam, de filosofie van de organisatie, waarom ze medische apparatuur leasen en waarom ze al jaren kiezen voor MediLease. Lees hieronder het verhaal.

In het kort

Edzard Verheyen

Wat zou ik voor u kunnen betekenen?

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam

Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het is een snelgroeiend ZBC (zelfstandig behandel centrum) dat zich richt op het bieden van kwalitatief hoogwaardige zorg en een persoonlijke benadering voor hartpatiënten.

De stichting is begonnen op Schellingwoude, samen met fysiotherapeuten en huisartsen onder één dak. Hierbij stond het concept van “gezondheid onder één dak” centraal. Door de snelle groei van de organisatie is in 2009 de zoektocht begonnen naar een geschiktere locatie in Amsterdam-Noord. Uiteindelijk werd een ruimte gevonden en na verbouwing is de stichting sinds 2013 volledig operationeel op de huidige locatie.

De organisatie is inmiddels uitgegroeid van een kleine organisatie tot volwaardig ZBC met onder andere meerdere cardiologen, echografisten, verpleegkundigen en doktersassistenten. Ze beschikken over drie spreekkamers, drie onderzoekskamers en een aparte functie- en echo-kamer. Het is een centraal gelegen locatie in Amsterdam-Noord, die gemakkelijk toegankelijk is voor patiënten uit de regio.

Team van stichting cardiologie amsterdam

‘Omdat het hart de juiste aandacht verdient!’

Wanneer men spreekt over Stichting Cardiologie Amsterdam spreekt men over aandacht. Het is niet voor niets onderdeel van hun slogan: ‘Omdat het hart de juiste aandacht verdient!’. Door de aandacht voor de patiënt centraal te stellen, probeert de organisatie ervoor te zorgen dat de patiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Deze gedachtegang is met name gevoed door de periode waarin hij als cardioloog in het ziekenhuis heeft gewerkt: “In het ziekenhuis merkte ik dat er niet genoeg tijd en ruimte was om oprechte aandacht voor de patiënt te hebben. De spreekuren zijn kort en wachttijden zijn over het algemeen lang. Daarnaast ben je in het ziekenhuis van meerdere afdelingen afhankelijk, waardoor het lang duurt voordat een patiënt weet waar hij of zij aan toe is”, vertelt Mattie Pieterse.

De filosofie van SCA

Persoonlijke zorg

Mattie Pieterse vertelt over zijn filosofie bij Stichting Cardiologie Amsterdam: “Als cardioloog weet ik dat het van groot belang is om snel en accuraat de diagnose te stellen en de patiënt direct te informeren over de uitslag van het onderzoek. Zo kunnen we tijdig ingrijpen en de beste zorg bieden die de patiënt verdient. Ik probeer dan ook altijd te denken vanuit de gedachte: ‘Hoe zou ik zelf als patiënt geholpen willen worden?’.

“Ik zou graag zo snel mogelijk willen weten waar ik aan toe ben. Dat is dan ook hetgeen wat wij willen uitdragen. We laten patiënten op één dag het hele rondje maken, van een consult tot het onderzoek aan toe. Hierdoor kunnen we vaak dezelfde dag nog de uitslag van het onderzoek kenbaar maken. Dit noemen we ook wel het one-stop-shop principe.”

De beste zorg leveren met de modernste apparatuur

Een ander speerpunt van Stichting Cardiologie Amsterdam is het bieden van een zeer hoge kwaliteit zorg op het gebied van cardiologie, waarbij er wordt gewerkt met de modernste apparatuur. Mattie Pieterse vertelt hierover: “Naast de persoonlijke aandacht die wij als ZBC bieden, willen we ook de beste zijn in ons vakgebied. Zo zijn we door onze groei steeds verder gaan specialiseren en hebben we vandaag de dag verschillende subspecialisaties in eigen huis. Om de beste zorg te kunnen leveren, maken we gebruik van de modernste apparatuur.”

Waarom leasen jullie medische apparatuur?

Mattie Pieterse legt uit dat het voor hem belangrijk was om niet in één keer een grote uitgave te doen, maar de kosten uit te spreiden over een aantal jaren. Hij geeft aan: “Door een investering uit smeren over een aantal jaren is het veel makkelijker om investeringen te begroten. Het biedt mij ook de mogelijkheid om eerder over nieuwere, betere en meerdere apparaten te beschikken. We kunnen op deze manier de gewenste investeringen naar voren halen die we wellicht anders hadden uitgesteld.”

Stichting cardiologie amsterdam echografie

Hij benadrukt dat lease hen in staat stelt om de modernste apparatuur te kunnen gebruiken, waardoor ze nog betere zorg kunnen verlenen. “Een goed voorbeeld hiervan is de investering in nieuwe echografie apparatuur van Canon Medical Systems. Hiervoor is ook een echo opslagsysteem nodig, waar een grotere nieuwe server bij komt kijken. Het is dus niet altijd het systeem voor de echo zelf, maar het gaat hierbij om het totaalplaatje. Ook dit kunnen wij meenemen in de lease bij MediLease”, geeft Mattie Pieterse aan.

Waarom MediLease?

Persoonlijk, prettig, prima!

Stichting Cardiologie Amsterdam is al vele jaren klant bij MediLease. Op de vraag hoe Mattie Pieterse de samenwerking met MediLease tot nu toe ervaart, zegt hij het volgende: “MediLease is een hele prettige en persoonlijke firma om mee samen te werken. Ze ontzorgen mij op het gebied van financieringsoplossingen en faciliteren mij optimaal, waardoor ik gebruik kan maken van de nieuwste medische apparatuur.”

“In feite komt het er op neer dat er gewoon goed meegedacht wordt. MediLease komt zelfs persoonlijk langs, wat ik als zeer prettig ervaar. Ik zou MediLease zelfs kunnen omschrijven aan de hand van 3p’s: persoonlijk, prettig en prima!”, vertelt Mattie Pieterse met een lach.

Onafhankelijk

Door de merk- en leveranciersonafhankelijkheid van MediLease kan Stichting Cardiologie Amsterdam zelf de leveranciers van medische apparatuur kiezen, waarbij MediLease de financieringsoplossing biedt. Hierdoor hebben ze meer vrijheid in de keuze van de apparatuur en kunnen ze de beste apparatuur selecteren die aansluit bij hun behoeften.

“Wij zijn vrij om te kiezen bij wie we de apparatuur aanschaffen. Het voordeel van MediLease is dat zij de financiering faciliteren en dat wij ons dus kunnen focussen op het selecteren van de beste apparatuur bij de leveranciers die wij vertrouwen.”

Snelheid

“Het is niet fijn als je lang op een antwoord moet wachten. Juist door het persoonlijke contact dat ik heb met Fred Wigman maakt dat ik snel antwoord krijg. Ik kan hem altijd bellen of mailen, dat ervaar ik als zeer prettig. Wat ik ook erg fijn vind op het gebied van snelheid, is de financiële afwikkeling tussen MediLease en mijn leveranciers. Er wordt door MediLease altijd snel betaald, wat ook weer positief is voor de relatie met mijn leveranciers”, aldus Mattie Pieterse.

Zou u MediLease aanraden aan uw collega’s?

Mattie Pieterse is zeer tevreden over de samenwerking met MediLease en zou andere collega’s dan ook zeker aanraden om voor MediLease te kiezen. “De samenwerking met MediLease verloopt altijd soepel en ze zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies. Ik zou MediLease dan ook zeker aanraden aan andere collega’s in de zorg die op zoek zijn naar een persoonlijke leasemaatschappij die met je meedenkt”, vertelt Mattie Pieterse tenslotte.

Wij zijn geen standaard leasefabriek, maar een gespecialiseerde leaseboutique.

De kracht van focus komt tot uiting in onze aanpak bij MediLease. Door onze expertise en focus op de zorg zijn wij in staat om hoogwaardige maatwerkoplossingen te leveren en sterke, langdurige relaties opbouwen. In tegenstelling tot standaard leaseoplossingen, leggen wij de focus op de specifieke uitdagingen en behoeften van onze cliënten en partners. In MediLease vindt u dan ook geen standaard leasefabriek, maar een gespecialiseerde leaseboutique. Ons motto: we care about you.

Ook aan de slag met
MediLease?

Neem contact met ons op om erachter te komen waarmee
wij jou van dienst kunnen zijn!

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.