Behandelstoel leasen?
Investeren in nieuwe behandelstoelen? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een behandelstoel?

Een behandelstoel is een stoel die gebruikt wordt voor de medische behandeling van patiënten. Deze stoelen zijn vaak uitgerust met verschillende soorten apparatuur, zoals een bloeddrukmeter of een hartslagmeter, en kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan medische behandelingen. Sommige behandelstoelen zijn ook uitgerust met speciale functies, zoals een beensteun of hoofdsteun, om de patiënt te helpen bij het ontvangen van de behandeling.

Geschiedenis behandelstoel

De eerste versie van de behandelstoel werd ontworpen door de Duitse arts Heinrich Scanzoni von Lichtenfels in 1867. Hij noemde zijn uitvinding de “Lichtenfelser Liege”, wat later werd afgekort tot “Liege”. De stoel was bedoeld om patiënten in een comfortabelere positie te kunnen laten liggen tijdens de behandeling. In 1892 ontwierp de Amerikaanse orthopedist James Edward Hanger het eerste draaibaar exemplaar van de behandelstoel. Dit maakte het voor artsen mogelijk om patiënten van alle kanten te behandelen.

De stoel werd vervolgens verder verbeterd door andere ontwerpers en uiteindelijk in massaal geproduceerd. In de 20e eeuw werden er steeds meer functies aan de behandelstoel toegevoegd, zoals beensteunen, armleuningen en hoofdsteunen. Ook het design van de stoel evolueerde mee met de tijd en sommige stoelen zijn nu echte kunstwerken.

Tegenwoordig worden behandelstoelen niet alleen meer gebruikt in medische praktijken, maar ook steeds vaker in woonkamers. Dit is te danken aan het steeds comfortabelere design en de toevoeging van verschillende functies die het leven gemakkelijker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld stoelen met verwarmingselementen en massagestoelen met ingebouwde speakers. Kortom, de behandelstoel is een onmisbaar meubelstuk geworden in vele huizen.

Hoe werkt een behandelstoel?

Een behandelstoel is een stoel die wordt gebruikt door artsen en andere zorgverleners voor het uitvoeren van medische procedures. Denk hierbij aan verschillende medici zoals cosmetisch artsen, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten, tandartsen en diëtisten. Behandelstoelen zijn ontworpen om de patiënt in een comfortabele en ontspannen houding te brengen, waardoor de zorgverlener toegang heeft tot alle belangrijke lichaamsdelen. Sommige behandelstoelen zijn voorzien van verstelbare rugleuningen en voetsteunen, zodat de patiënt in verschillende posities kan worden geplaatst voor verschillende procedures. Behandelstoelen zijn ook vaak uitgerust met instrumententafels en opslagruimten om alle benodigde materialen binnen handbereik te houden.

Behandelstoel leasen

Behandelstoelen zijn essentieel voor een aantal verschillende soorten behandelingen. Ze bieden ondersteuning en gemak voor de patiënt, maar ook voor de arts of therapeut. In vele gevallen kan het slim zijn om een ​​behandelstoel te leasen. Leasen van een behandelstoel kan een uitkomst bieden wanneer u wel wilt investeren, maar niet uw eigen geld daarvoor wilt gebruiken aangezien u dit als buffer wilt behouden. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van lease. Deze vindt u hieronder.

Als u besluit om een ​​behandelstoel te leasen, is het belangrijk om een ​​leasemaatschappij te vinden die u kan vertrouwen. MediLease is een hooggespecialiseerde leasemaatschappij in medische apparatuur. Wij bieden maatwerk leaseoplossingen die naadloos aansluiten bij uw specifieke situatie. Ons doel is om iedere ondernemende zorgprofessional in Nederland te helpen bij het verwezenlijken van hun groei en innovatie ambities, zodat zij de beste zorg kunnen verlenen aan hun patiënten. Hopelijk kunnen wij u daar ook mee van dienst zijn.

Enkele voordelen van behandelstoelen leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van behandelstoelen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Edzard Verheyen
Wilt u meer weten over het leasen van behandelstoelen? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Kliniek voor esthetische geneeskunde
Fysio Gorredijk
Ursem Optiek
Bergh Tandartsen
Medisch Centrum de Veluwe
Sina voetballab
Stichting Cardiologie Amsterdam
Minto tandzorg

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe behandelstoel op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.