Behandelstoel leasen?
Wilt u uw nieuwe behandelstoel niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een behandelstoel?

Een behandelstoel is een stoel die gebruikt wordt voor de medische behandeling van patiënten. Deze stoelen zijn vaak uitgerust met verschillende soorten apparatuur, zoals een bloeddrukmeter of een hartslagmeter, en kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan medische behandelingen. Sommige behandelstoelen zijn ook uitgerust met speciale functies, zoals een beensteun of hoofdsteun, om de patiënt te helpen bij het ontvangen van de behandeling.

Geschiedenis behandelstoel

De eerste versie van de behandelstoel werd ontworpen door de Duitse arts Heinrich Scanzoni von Lichtenfels in 1867. Hij noemde zijn uitvinding de “Lichtenfelser Liege”, wat later werd afgekort tot “Liege”. De stoel was bedoeld om patiënten in een comfortabelere positie te kunnen laten liggen tijdens de behandeling. In 1892 ontwierp de Amerikaanse orthopedist James Edward Hanger het eerste draaibaar exemplaar van de behandelstoel. Dit maakte het voor artsen mogelijk om patiënten van alle kanten te behandelen.

De stoel werd vervolgens verder verbeterd door andere ontwerpers en uiteindelijk in massaal geproduceerd. In de 20e eeuw werden er steeds meer functies aan de behandelstoel toegevoegd, zoals beensteunen, armleuningen en hoofdsteunen. Ook het design van de stoel evolueerde mee met de tijd en sommige stoelen zijn nu echte kunstwerken.

Tegenwoordig worden behandelstoelen niet alleen meer gebruikt in medische praktijken, maar ook steeds vaker in woonkamers. Dit is te danken aan het steeds comfortabelere design en de toevoeging van verschillende functies die het leven gemakkelijker maken. Zo zijn er bijvoorbeeld stoelen met verwarmingselementen en massagestoelen met ingebouwde speakers. Kortom, de behandelstoel is een onmisbaar meubelstuk geworden in vele huizen.

Hoe werkt een behandelstoel?

Een behandelstoel is een stoel die wordt gebruikt door artsen en andere zorgverleners voor het uitvoeren van medische procedures. Denk hierbij aan verschillende medici zoals cosmetisch artsen, huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten, tandartsen en diëtisten. Behandelstoelen zijn ontworpen om de patiënt in een comfortabele en ontspannen houding te brengen, waardoor de zorgverlener toegang heeft tot alle belangrijke lichaamsdelen. Sommige behandelstoelen zijn voorzien van verstelbare rugleuningen en voetsteunen, zodat de patiënt in verschillende posities kan worden geplaatst voor verschillende procedures. Behandelstoelen zijn ook vaak uitgerust met instrumententafels en opslagruimten om alle benodigde materialen binnen handbereik te houden.

Behandelstoel leasen

Behandelstoelen zijn essentieel voor een aantal verschillende soorten behandelingen. Ze bieden ondersteuning en gemak voor de patiënt, maar ook voor de arts of therapeut. In vele gevallen kan het slim zijn om een ​​behandelstoel te leasen. Leasen van een behandelstoel kan een uitkomst bieden wanneer u wel wilt investeren, maar niet uw eigen geld daarvoor wilt gebruiken aangezien u dit als buffer wilt behouden. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van lease. Deze vindt u hieronder.

Als u besluit om een ​​behandelstoel te leasen, is het belangrijk om een ​​leasemaatschappij te vinden die u kan vertrouwen. MediLease is een hooggespecialiseerde leasemaatschappij in medische apparatuur. Wij bieden maatwerk leaseoplossingen die naadloos aansluiten bij uw specifieke situatie. Ons doel is om iedere ondernemende zorgprofessional in Nederland te helpen bij het verwezenlijken van hun groei en innovatie ambities, zodat zij de beste zorg kunnen verlenen aan hun patiënten. Hopelijk kunnen wij u daar ook mee van dienst zijn.

Enkele voordelen van behandelstoelen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van behandelstoelen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor behandelstoelen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe behandelstoel op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.