Microscoop leasen?
Wilt u uw nieuwe microscoop niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een microscoop?

Een microscoop is een instrument dat kleine objecten vergroot, zodat ze beter te zien zijn. Microscopen worden vaak gebruikt in de wetenschap en industrie, maar ze kunnen ook van pas komen in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je een splinter in je vinger hebt en die niet goed kunt zien. De microscoop is een apparaat dat in de biologie veel gebruikt wordt bij onderzoek. U kan de microscoop gebruiken voor het bestuderen van de cellen van de mens, dier en plant.

Hoe wordt een microscoop gebruikt in de medische sector?

Microscopen worden ook veel gebruikt in de medische sector. Artsen en wetenschappers gebruiken microscopen om ziektekiemen te bestuderen en te diagnosticeren. Ze kunnen ook gebruikt worden om weefselmonsters te onderzoeken. Een microscoop is een krachtig hulpmiddel in de medische sector. Het kan worden gebruikt om kleine details van het lichaam te bekijken, wat cruciaal kan zijn bij het diagnosticeren van aandoeningen. Microscoop lease is een populaire optie voor artsen en ziekenhuizen, omdat het een kostenefficiënte manier is om toegang tot dit belangrijke hulpmiddel te krijgen.

Geschiedenis microscoop

Microscopen zijn ontstaan in de 17e eeuw. De eerste microscoop die ooit is gemaakt, werd gebruikt door Antoni van Leeuwenhoek. Hij was een Nederlandse wetenschapper en ondernemer. Van Leeuwenhoek maakte zelf zijn microscoop met behulp van een lenzenmaker. Hij bevestigde twee bolle glazen lenzen aan elkaar met behulp van draad en linnen. Dit was het begin van de microscoop.

De microscoop die Van Leeuwenhoek maakte, was een vergroting glas. Het kon alleen dingen groter maken, maar niet kleiner. Toch was het een belangrijk instrument voor de wetenschap. Dankzij de microscoop van Van Leeuwenhoek hebben we nu een beter begrip van de wereld om ons heen

De microscopen die wij tegenwoordig gebruiken zijn heel anders dan die van Van Leeuwenhoek. Er zijn allerlei verschillende soorten microscopen, elk met hun eigen unieke functies. Sommige microscopen kunnen zelfs dingen groter en kleiner maken.

Microscoop leasen

Wilt u uw nieuwe microscopen leasen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel optieken, laboratoria, ziekenhuizen en ZBC’s kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij werken leveranciers en merkonafhankelijk dus in principe kan alle apparatuur bij ons in de lease worden ondergebracht. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van mircroscopen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van mircroscopen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor mircroscopen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe microscoop op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.