Financial lease

Wat is financial lease?

Financial lease is een financieringsovereenkomst waarbij de leasemaatschappij het gehele investeringsbedrag financiert en de zorginstelling de apparatuur gebruikt en periodiek, meestal per maand, een vergoeding aan de leasemaatschappij betaalt. Het eigendom ligt bij de zorgpraktijk en kan daarom investeringsaftrek claimen.

Hoe werkt financial lease bij MediLease?

Voor investeringen vanaf €5.000 kunt u eenvoudig een financial lease aanvragen. Kies de looptijd en maandprijs die bij u past, dan gaan wij direct aan de slag om de lease te realiseren. Is uw investeringsbedrag hoger? Dan zullen wij u een maatwerk financial lease voorstel uitwerken die aansluit bij uw specifieke situatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe medische apparatuur op het oog? Al voor investeringen vanaf €5.000 kunt u bij MediLease een lease aanvragen. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die het beste past bij uw zorgonderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

De voordelen van financial lease bij MediLease

Recht op investeringsaftrek

Omdat u bij een financial lease economisch eigenaar wordt van de apparatuur, heeft u recht op investeringsaftrek. In 2021 is de maximale investeringsaftrek €16.307. Zeker voor Eenmanszaken, VOF-structuren en Maatschappen is de KIA interessant omdat het maximale effect via de inkomstenbelasting loopt. Het effect is hierbij maximaal 52% en de aftrek kan hierdoor oplopen tot wel (€16.307 * 52%) €8.480. Meer over de KIA leest u hier.

Direct van start

Waarom wachten met investeren in nieuwe apparatuur? In plaats van dat u eerst het benodigde bedrag moet sparen, kunt u direct van start met uw nieuwe apparatuur. Hierdoor kunt u vanaf dag één omzet genereren en daarmee maandelijks leasetermijn.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

Word eigenaar

Aan het einde van de looptijd wordt u na het betalen van de laatste leasetermijn automatisch eigenaar van de apparatuur.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen (hypotheken).

Leasen vanaf €5.000

Bij MediLease is het al mogelijk om te leasen vanaf een totaal investeringsbedrag van €5.000.

Btw meefinancieren

Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is het bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren in een financial lease. Deze wordt vervolgens samen met de maandelijkse termijn in rekening gebracht.

Philip van den Heuvel MediLease

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease? Neem dan gerust contact op.

Philip van den Heuvel MediLease

Philip van den Heuvel

Meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease? Neem dan gerust contact op.

Financial lease komt onder andere veel voor bij de volgende specialisaties

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.