Tandartsstoel leasen?
Wilt u uw nieuwe tandartsstoel niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een tandartsstoel?

Een tandartsstoel is een stoel die door een tandarts wordt gebruikt om patiënten te behandelen. De stoel kan verschillende soorten functies hebben, zoals het helpen bij het uitvoeren van tandheelkundige procedures of het vastzetten van een patiënt tijdens een operatie. Sommige tandartsstoelen zijn ook uitgerust met speciale functies, zoals een massagefunctie of een stoel die kan draaien om de tandarts toegang te geven tot alle kanten van de mond van een patiënt. Tandartsstoelen zijn meestal gemaakt van sterke, duurzame materialen, zoals metaal of hout.

Geschiedenis tandartsstoel

In de geschiedenis van de tandartsstoel zijn er vele ontwikkelingen geweest. Zo is de eerste stoel in 1868 ontworpen door James Young, een Schotse arts. Hij bedacht een simpele stoel waarop de patiënt kon gaan zitten. Deze stoel was gemaakt van hout en had geen armleuningen.

In 1898 ontwierp L.J.Merkx een nieuwe tandartsstoel, die beter comfort bood aan de patiënt. Deze stoel had gepolijst messing en was voorzien van leuningen. In de jaren 1950 kwam er een nieuwe ontwikkeling met de introductie van de hydraulische stoel. Dit type stoel gebruikt een cilinder om de patiënt naar boven of naar beneden te bewegen. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten tandartsstoelen op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden comfort aan de patiënt en maken het werk van de tandarts makkelijker.

Voor wie is een tandartsstoel bruikbaar?

De tandarts gebruikt verschillende instrumenten voor het onderzoek, de behandeling en het beheer van tandproblemen. Deze instrumenten worden gebruikt om te helpen bij het nauwkeurig vastleggen van tandheelkundige informatie, het uitvoeren van tandheelkundige procedures en het voorkomen van complicaties. Het gebruik van de juiste instrumenten is essentieel voor het verkrijgen van optimale tandheelkundige zorg.

Instrumenten die niet goed onderhouden worden, kunnen leiden tot infecties of andere complicaties. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tandarts en zijn team de juiste instrumenten gebruiken en ze na elke procedure grondig reinigen en desinfecteren.

Tandartsstoel leasen

Veel tandartspraktijken leasen, naast andere tandheelkundige apparatuur, doorgaans hun tandartsstoelen. Een tandartsstoel kan al snel een grote waarde vertegenwoordigen voor een tandartspraktijk. Zeker als het om meerdere stoelen betreft gaat het toch als snel om flinke investeringen. MediLease is hooggespecialiseerd in leaseoplossingen voor tandheelkundige praktijken. Zo bieden wij de mogelijkheid van een switch lease, waarbij u optimaal gebruik kunt maken van de investeringsaftrek. Wilt u hier meer over weten? Vraag dan direct een lease aan of neem contact op met onze leasespecialist.

Enkele voordelen van tandartsstoelen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van tandartsstoelen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor tandartsstoelen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe tandartsstoel op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.