Tandartsstoel leasen?
Investeren in nieuwe tandartsstoelen? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een tandartsstoel?

Een tandartsstoel is een stoel die door een tandarts wordt gebruikt om patiënten te behandelen. De stoel kan verschillende soorten functies hebben, zoals het helpen bij het uitvoeren van tandheelkundige procedures of het vastzetten van een patiënt tijdens een operatie. Sommige tandartsstoelen zijn ook uitgerust met speciale functies, zoals een massagefunctie of een stoel die kan draaien om de tandarts toegang te geven tot alle kanten van de mond van een patiënt. Tandartsstoelen zijn meestal gemaakt van sterke, duurzame materialen, zoals metaal of hout.

Geschiedenis tandartsstoel

In de geschiedenis van de tandartsstoel zijn er vele ontwikkelingen geweest. Zo is de eerste stoel in 1868 ontworpen door James Young, een Schotse arts. Hij bedacht een simpele stoel waarop de patiënt kon gaan zitten. Deze stoel was gemaakt van hout en had geen armleuningen.

In 1898 ontwierp L.J.Merkx een nieuwe tandartsstoel, die beter comfort bood aan de patiënt. Deze stoel had gepolijst messing en was voorzien van leuningen. In de jaren 1950 kwam er een nieuwe ontwikkeling met de introductie van de hydraulische stoel. Dit type stoel gebruikt een cilinder om de patiënt naar boven of naar beneden te bewegen. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten tandartsstoelen op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden comfort aan de patiënt en maken het werk van de tandarts makkelijker.

Voor wie is een tandartsstoel bruikbaar?

De tandarts gebruikt verschillende instrumenten voor het onderzoek, de behandeling en het beheer van tandproblemen. Deze instrumenten worden gebruikt om te helpen bij het nauwkeurig vastleggen van tandheelkundige informatie, het uitvoeren van tandheelkundige procedures en het voorkomen van complicaties. Het gebruik van de juiste instrumenten is essentieel voor het verkrijgen van optimale tandheelkundige zorg.

Instrumenten die niet goed onderhouden worden, kunnen leiden tot infecties of andere complicaties. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tandarts en zijn team de juiste instrumenten gebruiken en ze na elke procedure grondig reinigen en desinfecteren.

Tandartsstoel leasen

Veel tandartspraktijken leasen, naast andere tandheelkundige apparatuur, doorgaans hun tandartsstoelen. Een tandartsstoel kan al snel een grote waarde vertegenwoordigen voor een tandartspraktijk. Zeker als het om meerdere stoelen betreft gaat het toch als snel om flinke investeringen. MediLease is hooggespecialiseerd in leaseoplossingen voor tandheelkundige praktijken. Zo bieden wij de mogelijkheid van een switch lease, waarbij u optimaal gebruik kunt maken van de investeringsaftrek. Wilt u hier meer over weten? Vraag dan direct een lease aan of neem contact op met onze leasespecialist.

Enkele voordelen van tandartsstoelen leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van tandartsstoelen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van tandartsstoelen? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

SkinLab Maastricht
Polette
Pascal Fysio
Rijnstate
Service Apotheek Bilgaard
Fysius rugexperts
Jongsma medical

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe tandartsstoel op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.