Autoclaaf leasen?
Wilt u uw nieuwe autoclaaf niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een autoclaaf?

“Autoclaven zijn apparaten waarbij er door middel van stoom en immense drukverschillen materiaal, van bepaalde instrumenten, naar stoffen tot glas, gesteriliseerd kan worden.”

Binnen de medische sector is het ontzettend belangrijk dat al het materiaal en alle gebruiksartikelen netjes schoon ofwel steriel zijn. Hierbij zijn er natuurlijk een hoop materialen die steriel verpakt geleverd worden, maar dit geldt bij lange na niet voor alles. Ook zijn er veel producten die te duur zijn om altijd weg te gooien. Hiervoor is de autoclaaf het uitgelezen product. Een autoclaaf steriliseert allerlei materialen door middel van stoom. Zo kun je met een industriële autoclaaf vloeistoffen, instrumenten, glas, bepaalde soorten plastic en doeken steriliseren. Dit is bijvoorbeeld binnen een laboratorium erg handig en veilig. Wanneer iets gesteriliseerd wordt, worden alle bacteriën die zich op het voorwerp bevinden gedood.

Soorten autoclaven

Er zijn meerdere soorten autoclaven. Deze worden op basis van de vacuüms die gemaakt worden door de vacuümpomp in het apparaat ingedeeld. Door deze pomp wordt het zogeheten “voorvacuüm” gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen meer achterblijven in de verpakte materialen waar bacteriën in overleven. De verschillende benamingen voor de types zijn ‘B-type’, ’S-Type’ en ‘N-type’. Het model dat het vaakst voorkomt is het S-type model. Hierbij vindt er vóór óf na het sterilisatieproces een vacuüm plaats. Bij het B-type gebeurt dit zowel voor als na het sterilisatieproces. Ten slotte het N-type apparaat. Bij dit apparaat is er geen vacuum, dit apparaat is dan ook alleen geschikt voor het steriliseren van onverpakt materiaal.

De werking van de autoclaaf

Zoals hierboven uitgelegd, bestaan er binnen de autoclaven ook nog een aantal verschillende opties. Bij al deze modellen geldt dat er stoom door het apparaat en langs het sterilisatiemateriaal gepompt wordt. Dit gaat 15 minuten of in 3 minuten, afhankelijk van de temperatuur van de autoclaaf. De temperaturen die doorgaans gebruikt worden zijn tussen de 120-140 graden Celsius. Omdat er stoom wordt opgewekt in een autoclaaf, is er natuurlijk water nodig om naar stoom te converteren. Dit gebeurt niet met normaal water, maar met demiwater. Dit gedemineraliseerde water heeft geen ionen (zouten en mineralen) meer omdat deze verwijderd zijn. Het is erg relevant om juiste water te gebruiken omdat een autoclaaf een duur en belangrijk apparaat is in de omgeving waar deze staat.

Autoclaaf leasen

Wilt u uw nieuwe autoclaaf leasen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel laboratoria, tandartsen, ziekenhuizen en ZBC’s kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij werken leveranciers en merkonafhankelijk dus in principe kan alle apparatuur bij ons in de lease worden ondergebracht. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van autoclaven leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van autoclaven
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor autoclaven. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe autoclaaf op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.