Autoclaaf leasen?
Investeren in nieuwe autoclaven? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een autoclaaf?

“Autoclaven zijn apparaten waarbij er door middel van stoom en immense drukverschillen materiaal, van bepaalde instrumenten, naar stoffen tot glas, gesteriliseerd kan worden.”

Binnen de medische sector is het ontzettend belangrijk dat al het materiaal en alle gebruiksartikelen netjes schoon ofwel steriel zijn. Hierbij zijn er natuurlijk een hoop materialen die steriel verpakt geleverd worden, maar dit geldt bij lange na niet voor alles. Ook zijn er veel producten die te duur zijn om altijd weg te gooien. Hiervoor is de autoclaaf het uitgelezen product. Een autoclaaf steriliseert allerlei materialen door middel van stoom. Zo kun je met een industriële autoclaaf vloeistoffen, instrumenten, glas, bepaalde soorten plastic en doeken steriliseren. Dit is bijvoorbeeld binnen een laboratorium erg handig en veilig. Wanneer iets gesteriliseerd wordt, worden alle bacteriën die zich op het voorwerp bevinden gedood.

Soorten autoclaven

Er zijn meerdere soorten autoclaven. Deze worden op basis van de vacuüms die gemaakt worden door de vacuümpomp in het apparaat ingedeeld. Door deze pomp wordt het zogeheten “voorvacuüm” gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat er geen luchtbellen meer achterblijven in de verpakte materialen waar bacteriën in overleven. De verschillende benamingen voor de types zijn ‘B-type’, ’S-Type’ en ‘N-type’. Het model dat het vaakst voorkomt is het S-type model. Hierbij vindt er vóór óf na het sterilisatieproces een vacuüm plaats. Bij het B-type gebeurt dit zowel voor als na het sterilisatieproces. Ten slotte het N-type apparaat. Bij dit apparaat is er geen vacuum, dit apparaat is dan ook alleen geschikt voor het steriliseren van onverpakt materiaal.

De werking van de autoclaaf

Zoals hierboven uitgelegd, bestaan er binnen de autoclaven ook nog een aantal verschillende opties. Bij al deze modellen geldt dat er stoom door het apparaat en langs het sterilisatiemateriaal gepompt wordt. Dit gaat 15 minuten of in 3 minuten, afhankelijk van de temperatuur van de autoclaaf. De temperaturen die doorgaans gebruikt worden zijn tussen de 120-140 graden Celsius. Omdat er stoom wordt opgewekt in een autoclaaf, is er natuurlijk water nodig om naar stoom te converteren. Dit gebeurt niet met normaal water, maar met demiwater. Dit gedemineraliseerde water heeft geen ionen (zouten en mineralen) meer omdat deze verwijderd zijn. Het is erg relevant om juiste water te gebruiken omdat een autoclaaf een duur en belangrijk apparaat is in de omgeving waar deze staat.

Autoclaaf leasen

Wilt u uw nieuwe autoclaaf leasen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel laboratoria, tandartsen, ziekenhuizen en ZBC’s kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij werken leveranciers en merkonafhankelijk dus in principe kan alle apparatuur bij ons in de lease worden ondergebracht. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van autoclaven leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van autoclaven

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van autoclaven? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Stichting Cardiologie Amsterdam
Dierenkliniek Lindenholt
Lijfkracht fysiotherapie
Oogheelkundig Medisch Centrum Noord-Holland
Kindertandarts Gouda
Annadal kliniek
Fysiotherapie Noorderbad
Zuyderland

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe autoclaaf op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.