Röntgenapparaat leasen?
Investeren in nieuwe röntgenapparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een röntgenapparaat?

Een röntgenapparaat is een apparaat dat gebruikt wordt om beelden van de binnenkant van het lichaam te maken. Dit gebeurt door het sturen van röntgenstralen door het lichaam. Deze stralen worden afgebogen door de botten en weefsels in het lichaam. Hierdoor ontstaan er beelden op een foto- of computerscherm. Röntgenapparaten worden veel gebruikt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld om botbreuken of tumoren te diagnosticeren.

Geschiedenis röntgenapparaat

Het röntgenapparaat werd voor het eerst uitgevonden door Wilhelm Röntgen in 1895. Hij bestudeerde eigenlijk de effecten van elektriciteit op een vacuümbuis toen hij merkte dat een stuk karton bedekt met barium bedekt met zink een groene gloed uitstraalde bij blootstelling aan de elektriciteit. Dit intrigeerde Röntgen en hij begon verder te experimenteren. Hij ontdekte dat hij, door de buis met verschillende materialen te bedekken, verschillende kleuren licht kon produceren. Hij ontdekte ook dat deze stralen door dunne voorwerpen, zoals de menselijke huid, konden dringen. Uiteindelijk besefte hij dat hij deze stralen kon gebruiken om afbeeldingen te maken van de botten in het menselijk lichaam.

Röntgens ontdekking betekende al snel een revolutie in de geneeskunde. Artsen konden nu in hun patiënten kijken zonder dat ze een operatie moesten uitvoeren. Dit maakte het voor artsen mogelijk om vele aandoeningen en ziekten te diagnosticeren die eerder niet konden worden vastgesteld.

Röntgen werd in 1901 onderscheiden met de allereerste Nobelprijs voor de Natuurkunde vanwege zijn ontdekking. Het gebruik van röntgenapparaten is sindsdien uitgebreid en verbeterd en ze zijn nu een belangrijk onderdeel van moderne geneeskunde.

Wanneer gebruik je een röntgenapparaat?

Een röntgenapparaat wordt gebruikt om beelden van het lichaam te maken. Dit kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen. Röntgenstraling kan door het lichaam heen dringen en een beeld op een foto of een computerscherm produceren. Röntgenfoto’s worden gemaakt door een röntgenapparaat dat straling door het lichaam heen laat gaan en het beeld vastlegt op een foto.

Computertomografie (CT) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken met behulp van röntgenstraling. Bij een CT-scan worden verschillende beelden gemaakt terwijl het apparaat rondom het lichaam draait. Deze beelden worden dan met behulp van een computer in elkaar gezet tot één 3D-beeld.

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken. MRI maakt gebruik van magnetische velden en radiogolven in plaats van röntgenstraling. MRI kan soms meer informatie geven dan een CT-scan. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillen te onderscheiden. MRI wordt vaak gebruikt om beelden van de hersenen en het ruggenmerg te maken.

PET (Positron Emission Tomography) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken. Bij een PET-scan wordt een kleine hoeveelheid radioactieve stof in het lichaam geïnjecteerd. De radioactieve stof verspreidt zich door het lichaam en wordt opgeslagen in organen en weefsels. Een PET-scanner maakt een beeld van de radioactieve stof in het lichaam. Dit kan helpen bij het diagnosticeren van kanker en andere aandoeningen.

Röntgenapparatuur leasen

Wanneer u gaat investeren in nieuwe röntgenapparatuur, kunt u ervoor kiezen om deze te kopen of te leasen. Zeker als het gaat om een groet investering is het slim om een röntgenapparaat te leasen. Het kan voordelig zijn om het apparaat te leasen, omdat u geen grote cash-out en de investering wordt omgezet in aantrekkelijke maandbedragen. Bovendien is het met leasen mogelijk om 100% van de aanschafprijs te financieren in tegenstelling tot een bankfinanciering.

Bij MediLease hebben we verschillende leaseoplossingen voor de medische sector. Naast röntgenapparaten kunt u bij ons ook terecht voor het leasen van andere medische apparaten, zoals echografieapparaten. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Enkele voordelen van röntgenapparatuur leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van röntgenapparatuur

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Rutger Hoogbergen
Wilt u meer weten over het leasen van röntgenapparatuur? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Markgraven Dierenartsen
Studio Ka Body&Mind Therapies
Radboud UMC
Service apotheek bonnehus
GC Biotech
Dierenkliniek Wolvega
Pascal Fysio
Annadal kliniek

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe röntgenapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.