Röntgenapparaat leasen?
Wilt u uw nieuwe röntgenapparaat niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een röntgenapparaat?

Een röntgenapparaat is een apparaat dat gebruikt wordt om beelden van de binnenkant van het lichaam te maken. Dit gebeurt door het sturen van röntgenstralen door het lichaam. Deze stralen worden afgebogen door de botten en weefsels in het lichaam. Hierdoor ontstaan er beelden op een foto- of computerscherm. Röntgenapparaten worden veel gebruikt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld om botbreuken of tumoren te diagnosticeren.

Geschiedenis röntgenapparaat

Het röntgenapparaat werd voor het eerst uitgevonden door Wilhelm Röntgen in 1895. Hij bestudeerde eigenlijk de effecten van elektriciteit op een vacuümbuis toen hij merkte dat een stuk karton bedekt met barium bedekt met zink een groene gloed uitstraalde bij blootstelling aan de elektriciteit. Dit intrigeerde Röntgen en hij begon verder te experimenteren. Hij ontdekte dat hij, door de buis met verschillende materialen te bedekken, verschillende kleuren licht kon produceren. Hij ontdekte ook dat deze stralen door dunne voorwerpen, zoals de menselijke huid, konden dringen. Uiteindelijk besefte hij dat hij deze stralen kon gebruiken om afbeeldingen te maken van de botten in het menselijk lichaam.

Röntgens ontdekking betekende al snel een revolutie in de geneeskunde. Artsen konden nu in hun patiënten kijken zonder dat ze een operatie moesten uitvoeren. Dit maakte het voor artsen mogelijk om vele aandoeningen en ziekten te diagnosticeren die eerder niet konden worden vastgesteld.

Röntgen werd in 1901 onderscheiden met de allereerste Nobelprijs voor de Natuurkunde vanwege zijn ontdekking. Het gebruik van röntgenapparaten is sindsdien uitgebreid en verbeterd en ze zijn nu een belangrijk onderdeel van moderne geneeskunde.

Wanneer gebruik je een röntgenapparaat?

Een röntgenapparaat wordt gebruikt om beelden van het lichaam te maken. Dit kan helpen bij het diagnosticeren en behandelen van verschillende aandoeningen. Röntgenstraling kan door het lichaam heen dringen en een beeld op een foto of een computerscherm produceren. Röntgenfoto’s worden gemaakt door een röntgenapparaat dat straling door het lichaam heen laat gaan en het beeld vastlegt op een foto.

Computertomografie (CT) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken met behulp van röntgenstraling. Bij een CT-scan worden verschillende beelden gemaakt terwijl het apparaat rondom het lichaam draait. Deze beelden worden dan met behulp van een computer in elkaar gezet tot één 3D-beeld.

MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken. MRI maakt gebruik van magnetische velden en radiogolven in plaats van röntgenstraling. MRI kan soms meer informatie geven dan een CT-scan. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillen te onderscheiden. MRI wordt vaak gebruikt om beelden van de hersenen en het ruggenmerg te maken.

PET (Positron Emission Tomography) is een andere manier om beelden van het lichaam te maken. Bij een PET-scan wordt een kleine hoeveelheid radioactieve stof in het lichaam geïnjecteerd. De radioactieve stof verspreidt zich door het lichaam en wordt opgeslagen in organen en weefsels. Een PET-scanner maakt een beeld van de radioactieve stof in het lichaam. Dit kan helpen bij het diagnosticeren van kanker en andere aandoeningen.

Röntgenapparatuur leasen

Wanneer u gaat investeren in nieuwe röntgenapparatuur, kunt u ervoor kiezen om deze te kopen of te leasen. Zeker als het gaat om een groet investering is het slim om een röntgenapparaat te leasen. Het kan voordelig zijn om het apparaat te leasen, omdat u geen grote cash-out en de investering wordt omgezet in aantrekkelijke maandbedragen. Bovendien is het met leasen mogelijk om 100% van de aanschafprijs te financieren in tegenstelling tot een bankfinanciering.

Bij MediLease hebben we verschillende leaseoplossingen voor de medische sector. Naast röntgenapparaten kunt u bij ons ook terecht voor het leasen van andere medische apparaten, zoals echografieapparaten. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Enkele voordelen van röntgenapparatuur leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van röntgenapparatuur
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor röntgenapparatuur. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe röntgenapparaat op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

De naam klinkt hartstikke Amerikaans maar GC biotech zetelt toch écht in Alphen aan den Rijn. Daar werken zo’n 15 …

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.