MediLease biedt een hoogstaand niveau van persoonlijkheid en betrokkenheid, wat bijdraagt aan ons succes en dat van onze klanten.

Niels Tanja en Stefan Razenberg Dalton Medical

Dalton Medical, opgericht in 2001 door Niels Tanja en Wiechert ten Dolle, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende naam in de Nederlandse medisch esthetische industrie. Als distributeur van met name hoogwaardige laserapparatuur en diensten, richt Dalton Medical zich specifiek op de behoeften binnen de dermatologie, plastische chirurgie, huidtherapie, en gynaecologie. Stefan Razenberg, die sinds 2024 de rol van algemeen directeur vervult, stuurt het bedrijf met een heldere visie op innovatie en klantgerichtheid. In dit artikel zoomen we verder in op wat Dalton Medical onderscheidt, duiken we dieper in de groeiambities en strategische pijlers van het bedrijf en belichten we hoe de samenwerking met MediLease van belang is om hun klanten de beste oplossingen te bieden.

In het kort

  • Dalton Medical biedt hoogwaardige medische apparatuur en diensten aan, gericht op dermatologie, plastische chirurgie, huidtherapie en gynaecologie.
  • Onder leiding van algemeen directeur Stefan Razenberg en met steun van KeBek Private Equity, focust Dalton Medical zich op innovatie, klantgerichtheid en uitbreiding naar nieuwe medische markten.
  • De samenwerking met MediLease biedt klanten flexibele financieringsoplossingen, waardoor technologie toegankelijker wordt zonder grote financiële lasten.
Philip van den Heuvel

Ook samenwerken met MediLease? Wij staan voor:

Hoe het ooit begon

“Toen Wiechert en ik Dalton Medical in 2001 oprichtten, hadden we een duidelijke visie: een vooraanstaand bedrijf worden binnen de medische esthetiek,” begint Niels Tanja. “We begonnen met een klein team en een handvol ideeën die we wilden realiseren. Vandaag de dag zijn we trots op wat we bereikt hebben, en op het feit dat we onze producten en diensten hebben kunnen uitbreiden naar diverse medische disciplines.”

Niels Tanja en Stefan Razenberg Dalton Medical

Niels en zijn partner Wiechert zagen snel de mogelijkheden van technologische innovaties in de medische sector. “We zagen een gat in de markt, vooral op het gebied van dermatologische behandelingen,” voegt Niels toe. “In de beginjaren richtten we ons op het aanbieden van hoogwaardige lasers en andere gespecialiseerde apparatuur. Dat deden we niet alleen om te voldoen aan de behoeften van schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten en dermatologen, maar ook om daadwerkelijk de patiëntenzorg te verbeteren.”

De esthetische markt is booming

“De esthetische markt groeit snel,” vervolgt Stefan Razenberg, die recentelijk de rol van algemeen directeur op zich heeft genomen. “Onze klanten reageren hierop door niet enkel individuele producten aan te bieden, maar door geïntegreerde behandelplannen te ontwikkelen die meerdere technologieën combineren. Dit stelt hen in staat om volledige zorgoplossingen te bieden, waardoor ze zich kunnen onderscheiden in de markt.”

“Deze benadering laat duidelijk zien hoe we onze missie in praktijk brengen: we willen niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, we willen deze overtreffen en hen helpen groeien,” vertelt Niels. “Samen succesvol zijn is onze drijfveer en richtlijn.”

Samen succesvol zijn

“Onze visie ‘Samen succesvol zijn’ vormt dan ook de kern van alles wat we bij Dalton Medical doen,” benadrukt Stefan nogmaals. “Dit gaat niet alleen over het leveren van top apparatuur, maar ook over het ondersteunen van onze klanten door middel van kennisdeling en trainingen. Wij geloven dat we onze klanten niet alleen moeten uitrusten met de beste apparatuur, maar hen ook moeten opleiden om hun patiënten effectiever te behandelen en gelukkiger te maken.”

Stefan Razenberg aan het woord

Niels Tanja voegt toe: “Wat ons echt onderscheidt, is onze (after)service. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in onze technische ondersteuning, binnendienst en voorraadbeheer. Dit alles om te garanderen dat onze apparatuur minimale downtime heeft en dat onze klanten altijd op ons kunnen rekenen. In een branche waar iedereen grote beloftes doet, bewijzen wij dat we deze ook echt waarmaken.”

Een nieuw tijdperk voor Dalton Medical: Stefan Razenberg en de steun van KeBek Private Equity

Stefan reflecteert op de evolutie van het bedrijf: “De groei van Dalton Medical van een start-up naar een marktleider is een indrukwekkend verhaal. Het is fascinerend om te zien hoe de toewijding en het harde werk van iedereen bij Dalton hebben geleid tot onze huidige positie.”

“In mijn rol als algemeen directeur,” zegt Stefan, “is het mijn verantwoordelijkheid om voort te bouwen op de sterke fundamenten die Niels en Wiechert hebben gelegd. Onze focus ligt nu niet alleen op innovatie en kwaliteit, maar ook op het onderhouden van de relaties die we hebben opgebouwd met onze klanten en leveranciers.”

De toetreding van KeBek Private Equity

Met de recente toetreding van KeBek Private Equity, kijkt Dalton Medical naar een ambitieuze groeistrategie. “Deze nieuwe fase stelt ons in staat om onze marktpositie verder uit te breiden en te consolideren,” legt Stefan uit. “We richten ons niet alleen op het versterken van onze positie in de medisch esthetische sector, maar ook op het betreden van nieuwe markten zoals de dentale en gynaecologische industrie. Door onze innovatieve technologieën en diensten uit te breiden, streven we ernaar om een nog breder scala aan medische professionals te bereiken en te bedienen, waardoor we de toegankelijkheid en kwaliteit van patiëntenzorg verbeteren.”

Lease: toegang tot hoogwaardige apparatuur en betere zorg

Op de vraag waarom Dalton Medical lease aanbiedt, vertelt Stefan: “De reden dat wij leasing aanbieden is vrij simpel. Het grootste deel van onze apparatuur wordt geleased. We realiseren ons dat de initiële investering voor hoogwaardige medische apparatuur behoorlijk hoog kan zijn. Leasing maakt deze technologie toegankelijk voor meer klinieken en praktijken, zonder dat zij direct een grote financiële last hoeven te dragen.”

Apparatuur Dalton Medical

Niels vult aan: “Door onze klanten leaseopties te bieden, kunnen zij hun cashflow efficiënter beheren en tegelijkertijd hun dienstverlening up-to-date houden met de nieuwste technologieën. Het gaat er niet alleen om dat we onze apparatuur verkopen, maar dat we een partnerschap vormen met onze klanten om hen te helpen succesvol te zijn in hun praktijk. Daar speelt lease een cruciale rol in.”

Direct inkomsten genereren, zonder grote kapitaalinvesteringen

“Daarnaast,” vervolgt Stefan, “biedt leasing een logische return on investment. Klinieken kunnen meteen beginnen met het genereren van inkomsten uit hun nieuwe apparatuur, zonder de last van grote kapitaalinvesteringen. Ze betalen voor de apparatuur terwijl ze deze gebruiken, wat de financiële druk vermindert en hen in staat stelt hun investeringen te spreiden. Dit is cruciaal voor het behoud van een gezonde bedrijfsvoering en het stimuleren van groei.”

“Bovendien stelt leasing onze klanten in staat om hun beschikbare middelen te gebruiken voor andere belangrijke aspecten van hun praktijk die veel moeilijker te financieren zijn, zoals het aannemen van personeel, het ontwikkelen van een website of het opzetten van marketingcampagnes. Door deze flexibiliteit kunnen ze hun bedrijf effectief laten groeien en hun patiënten de best mogelijke zorg bieden.”

De samenwerking met MediLease: de persoonlijke leasemaatschappij

“Onze samenwerking met MediLease is gebaseerd op een gedeelde visie en waarden,” legt Stefan uit. “Bij MediLease begrijpen jullie de unieke behoeften van onze sector en bieden jullie flexibele financieringsoplossingen die perfect aansluiten bij de eisen van onze klanten. Jullie bieden meer dan alleen een zak geld; jullie persoonlijke benadering en toewijding aan klanttevredenheid maken jullie de ideale partner voor ons.”

Niels sluit het interview af: “Wat MediLease echt onderscheidt, is jullie betrokkenheid. Philip en zijn team zijn altijd bereid om goed te kijken naar welke mogelijkheden er zijn en denken met ons mee om de beste oplossingen voor onze klanten te vinden. Dit niveau van service is zeldzaam en uiterst waardevol. Het stelt ons in staat om onze klanten niet alleen de beste apparatuur te bieden, maar ook de beste financieringsopties, zodat ze hun praktijk optimaal kunnen laten groeien. Samen kunnen we zo een sterke basis leggen voor het succes van onze klanten.”

Realiseer meer omzet en marge met Vendor Lease van MediLease.

Leasing creëert een lange termijnrelatie met uw cliënten met veel vervolgopdrachten. Wij nemen al het lease-werk voor u uit handen en dragen zorg voor een snelle betaling. Meld u direct aan als vendor of download onze Vendor Lease brochure voor meer informatie.

Ook aan de slag met
MediLease?

Neem contact met ons op om erachter te komen waarmee
wij jou van dienst kunnen zijn!

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.