Computer On Wheels (COW) leasen?
Wilt u uw nieuwe COW niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Iets dat vrijwel onmisbaar is in de zorg, is een Computer On Wheels (COW). Niet elke zorgmedewerker is precies even lang of vindt dezelfde werkhouding fijn. Een COW is daarom ideaal, omdat u de monitor houder kunt verstellen. U kunt hem verhogen, verlagen, kantelen en draaien, waardoor u snel de optimale werkhouding kunt creëren. Daarnaast is een COW voorzien van een toetsenbordhouder met uittrekbaar muisplateau aan zowel de linker- als de rechterkant.

Het gemak van een COW

Doordat de computer op wielen staat, is deze eenvoudig en snel te verplaatsen door het ziekenhuis of de zorginstelling heen. De remmen zijn bovendien makkelijk met klompen te bedienen. Vaak zijn COW’s ook nog voorzien van accessoires zoals een zeepdispenser, afvalbakje of naalden-bekerhouder. Zorgmedewerkers geven de voorkeur aan een COW, omdat zij de hele dag door van kamer naar kamer en patiënt naar patiënt lopen. Het is zonde van de tijd en de kosten als er bij elk bed of in elke kamer een andere computer zou staan. Daarom is een COW ideaal, omdat de zorgmedewerker deze eenvoudig overal mee naartoe kan nemen.

COW’s toegepast in ziekenhuizen

COW’s worden in verschillende segmenten binnen de zorg gebruikt. In ziekenhuizen worden ze voornamelijk gebruikt om snel patiëntgegevens in te kunnen zien en in te kunnen voeren. Bovendien hoeven zorgmedewerkers de informatie niet meer te onthouden of op te schrijven en vervolgens in het systeem in te voeren. Dit is natuurlijk erg tijdbesparend en efficiënt. Daarnaast minimaliseert het de kans op fouten door verkeerd onthouden of onleesbare informatie.

Toepassingen in ZBC’s en privéklinieken

Naast ziekenhuizen worden COW’s ook gebruikt binnen ZBC’s en privéklinieken. Hier worden ze vooral gebruikt om snel medische gegevens op te kunnen zoeken. ZBC’s en privéklinieken zijn natuurlijk een stuk kleinschaliger dan ziekenhuizen. Vaak is het daarom voordeliger, efficiënter en ruimtebesparender om in deze segmenten gebruik te maken van COW’s in plaats van vaste computers.

Soorten Computer On Wheels

Binnen de COW’s zijn er diverse varianten te onderscheiden. Zo zijn er COW’s die zijn voorzien van een vast computerscherm en toetsenbord, maar ook laptop COW’s, waar elke medewerker zijn of haar eigen laptop op kan bevestigen. Afhankelijk van uw eisen en wensen zijn er verschillende opties mogelijk. U kunt hierbij denken aan een COW met extra accessoires, zoals een naaldenbakje of medicijnenlades, maar ook een COW met een extra groot werkblad.

Leasen van Computer On Wheels

Wist u dat u COW’s kunt leasen? U betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de apparatuur. U heeft van tevoren geen startkapitaal of budget nodig om een aanbetaling te doen. U kunt direct beginnen met leasen, waardoor u ook meteen gebruik kunt maken van de apparatuur. Wij kunnen 100% van het aankoopbedrag voor u financieren.

Geen startkapitaal nodig

De financiering van een ziekenhuis of zorginstelling is divers en kan komen uit jaarbudgetten, subsidies of giften. Wanneer de inkomsten variabel zijn en de budgetten vast staan, kan het een lastige opgave worden om apparatuur aan te schaffen. Leasen is dan de ideale oplossing, omdat er geen startkapitaal voor nodig is. U betaalt maandelijks een vast bedrag, waardoor u ver in de toekomst kunt plannen wat betreft de kosten.

Altijd beschikken over de modernste apparatuur

Bovendien kunt u door middel van het leasen van COW’s altijd beschikken over de modernste apparatuur. COW’s worden elke dag en de hele dag door gebruikt. Doordat ze veel data moeten verwerken en opslaan, verouderen ze relatief snel. Wanneer u te lang gebruik maakt van dezelfde computer, zal u merken dat deze trager wordt. Juist in de zorg, waar snelheid en efficiëntie voorop staan, is het belangrijk om altijd de snelste apparatuur te hebben. Wanneer u ervoor kiest om COW’s te leasen, loopt u niet het risico dat u te lang gebruik maakt van dezelfde apparatuur. Door middel van leasen, kunt u de apparatuur vervangen wanneer het nodig is en niet wanneer het budget het toelaat.

Hoe werkt leasen van COW’s?

Leasen is een interessante oplossing als u graag grotere aantallen COW’s wil leasen. U bent altijd welkom om contact op te nemen om een goed gesprek over leasing aan te gaan. Hierin gaan we uw situatie bespreken om zo de beste oplossing te vinden die past bij uw werkomgeving.

Enkele voordelen van COW’s leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van COW’s
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor COW’s. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe COW op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.