Computer On Wheels (COW) leasen?
Investeren in nieuwe COW’s? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Iets dat vrijwel onmisbaar is in de zorg, is een Computer On Wheels (COW). Niet elke zorgmedewerker is precies even lang of vindt dezelfde werkhouding fijn. Een COW is daarom ideaal, omdat u de monitor houder kunt verstellen. U kunt hem verhogen, verlagen, kantelen en draaien, waardoor u snel de optimale werkhouding kunt creëren. Daarnaast is een COW voorzien van een toetsenbordhouder met uittrekbaar muisplateau aan zowel de linker- als de rechterkant.

Het gemak van een COW

Doordat de computer op wielen staat, is deze eenvoudig en snel te verplaatsen door het ziekenhuis of de zorginstelling heen. De remmen zijn bovendien makkelijk met klompen te bedienen. Vaak zijn COW’s ook nog voorzien van accessoires zoals een zeepdispenser, afvalbakje of naalden-bekerhouder. Zorgmedewerkers geven de voorkeur aan een COW, omdat zij de hele dag door van kamer naar kamer en patiënt naar patiënt lopen. Het is zonde van de tijd en de kosten als er bij elk bed of in elke kamer een andere computer zou staan. Daarom is een COW ideaal, omdat de zorgmedewerker deze eenvoudig overal mee naartoe kan nemen.

COW’s toegepast in ziekenhuizen

COW’s worden in verschillende segmenten binnen de zorg gebruikt. In ziekenhuizen worden ze voornamelijk gebruikt om snel patiëntgegevens in te kunnen zien en in te kunnen voeren. Bovendien hoeven zorgmedewerkers de informatie niet meer te onthouden of op te schrijven en vervolgens in het systeem in te voeren. Dit is natuurlijk erg tijdbesparend en efficiënt. Daarnaast minimaliseert het de kans op fouten door verkeerd onthouden of onleesbare informatie.

Toepassingen in ZBC’s en privéklinieken

Naast ziekenhuizen worden COW’s ook gebruikt binnen ZBC’s en privéklinieken. Hier worden ze vooral gebruikt om snel medische gegevens op te kunnen zoeken. ZBC’s en privéklinieken zijn natuurlijk een stuk kleinschaliger dan ziekenhuizen. Vaak is het daarom voordeliger, efficiënter en ruimtebesparender om in deze segmenten gebruik te maken van COW’s in plaats van vaste computers.

Soorten Computer On Wheels

Binnen de COW’s zijn er diverse varianten te onderscheiden. Zo zijn er COW’s die zijn voorzien van een vast computerscherm en toetsenbord, maar ook laptop COW’s, waar elke medewerker zijn of haar eigen laptop op kan bevestigen. Afhankelijk van uw eisen en wensen zijn er verschillende opties mogelijk. U kunt hierbij denken aan een COW met extra accessoires, zoals een naaldenbakje of medicijnenlades, maar ook een COW met een extra groot werkblad.

Leasen van Computer On Wheels

Wist u dat u COW’s kunt leasen? U betaalt dan maandelijks een vast bedrag voor het gebruik van de apparatuur. U heeft van tevoren geen startkapitaal of budget nodig om een aanbetaling te doen. U kunt direct beginnen met leasen, waardoor u ook meteen gebruik kunt maken van de apparatuur. Wij kunnen 100% van het aankoopbedrag voor u financieren.

Geen startkapitaal nodig

De financiering van een ziekenhuis of zorginstelling is divers en kan komen uit jaarbudgetten, subsidies of giften. Wanneer de inkomsten variabel zijn en de budgetten vast staan, kan het een lastige opgave worden om apparatuur aan te schaffen. Leasen is dan de ideale oplossing, omdat er geen startkapitaal voor nodig is. U betaalt maandelijks een vast bedrag, waardoor u ver in de toekomst kunt plannen wat betreft de kosten.

Altijd beschikken over de modernste apparatuur

Bovendien kunt u door middel van het leasen van COW’s altijd beschikken over de modernste apparatuur. COW’s worden elke dag en de hele dag door gebruikt. Doordat ze veel data moeten verwerken en opslaan, verouderen ze relatief snel. Wanneer u te lang gebruik maakt van dezelfde computer, zal u merken dat deze trager wordt. Juist in de zorg, waar snelheid en efficiëntie voorop staan, is het belangrijk om altijd de snelste apparatuur te hebben. Wanneer u ervoor kiest om COW’s te leasen, loopt u niet het risico dat u te lang gebruik maakt van dezelfde apparatuur. Door middel van leasen, kunt u de apparatuur vervangen wanneer het nodig is en niet wanneer het budget het toelaat.

Hoe werkt leasen van COW’s?

Leasen is een interessante oplossing als u graag grotere aantallen COW’s wil leasen. U bent altijd welkom om contact op te nemen om een goed gesprek over leasing aan te gaan. Hierin gaan we uw situatie bespreken om zo de beste oplossing te vinden die past bij uw werkomgeving.

Enkele voordelen van COW's leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van COW's

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van COW’s? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

AniCura Maastricht
Dierenkliniek Wolvega
Service apotheek bonnehus
Carpus Care
Dierenartsenpraktijk 'Het Centrum' - Pijnacker
Fysiotherapie Noorderbad
Zuyderland
Sina voetballab

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe COW op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.