Gaschromatograaf leasen?
Wilt u uw nieuwe gaschromatograaf niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een gaschromatograaf?

Een gaschromatograaf is een onderzoeksinstrument waarmee gassen en vloeistoffen kunnen worden opgesplitst in hun componenten. Dit gebeurt door middel van verdamping en condensatie, waarbij de verschillende componenten van het gas of de vloeistof op verschillende tijdstippen uit de kolom komen. Gaschromatografie wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtelijke verschillen in de samenstelling van lucht en aardolie, en bij het identificeren van verontreinigingen.

Hoe werkt een gaschromatograaf?

Gaschromatografie is een analysemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een gaschromatograaf. Een gaschromatograaf is een apparaat dat gebruikt kan worden om gassen te scheiden en te meten. Deze methode wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtesondes en in het laboratorium.

In een gaschromatograaf wordt het gas dat moet worden onderzocht door een kolom met adsorberend materiaal geleid. Het gas wordt vervolgens door een verwarmingselement geleid waardoor het gaat verbranden. De verbranding produceert licht dat gemeten kan worden door een detector. De detector produceert een signalering gas dat door de kolom wordt geleid.

De kolom bevat verschillende soorten adsorberend materiaal, elk met een andere binding voor het gas. Op deze manier kan het gas in verschillende fracties worden gescheiden. De tijd die het gas nodig heeft om door de kolom te trekken wordt gemeten en geeft informatie over de samenstelling van het gas.

Gaschromatografie is een zeer nauwkeurige methode waarmee kleine hoeveelheden gas kunnen worden onderzocht. Deze methode kan ook worden gebruikt om de verhoudingen tussen verschillende gassen in een sample te bepalen. Gaschromatografie wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtesondes en in het laboratorium.

Verschillende gaschromatografen leasen

Wanneer u een gaschromatograaf gaat leasen is het belangrijk om te weten welke soort gaschromatograaf u nodig heeft. Er zijn twee hoofdtypen gaschromatografen, namelijk capillaire en capillaire column gaschromatografen.

Een capillaire gaschromatograaf maakt gebruik van een dunne, flexibele glasspuit om de vloeistof door de kolom te laten lopen. Deze wordt meestal gebruikt voor de analyse van kleine hoeveelheden vloeistof.

Een capillaire column gaschromatograaf, daarentegen, maakt gebruik van een dunne metalen buis om de vloeistof door de kolom te laten lopen. Dit type gaschromatograaf is veel gevoeliger en wordt daarom meestal gebruikt voor de analyse van grotere hoeveelheden vloeistof.

MediLease is dé leasemaatschappij voor al uw medische apparatuur. Bij MediLease kiest u zelf uw leverancier, het merk en de apparatuur. Wij werken onafhankelijk en zijn dan ook niet gebonden aan een leverancier, fabrikant of financiële instelling. Dit geeft u de optimale bewegingsruimte om de juiste gaschromatograaf te kiezen voor uw onderneming.

Gaschromatograaf leasen

Als u regelmatig een gaschromatograaf nodig heeft, maar niet uw werkkapitaal wilt gebruiken voor het investeren in deze apparatuur, dan kunt u er ook voor kiezen om een gaschromatograaf te leasen. Bij MediLease bieden we verschillende maatwerk leaseoplossingen waarbij u altijd over een goed werkende gaschromatografen kunt beschikken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voordelen van gaschromatografen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van gaschromatografen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor gaschromatografen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe gaschromatograaf op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

De naam klinkt hartstikke Amerikaans maar GC biotech zetelt toch écht in Alphen aan den Rijn. Daar werken zo’n 15 …

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.