Gaschromatograaf leasen?
Investeren in nieuwe gaschromatografen? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een gaschromatograaf?

Een gaschromatograaf is een onderzoeksinstrument waarmee gassen en vloeistoffen kunnen worden opgesplitst in hun componenten. Dit gebeurt door middel van verdamping en condensatie, waarbij de verschillende componenten van het gas of de vloeistof op verschillende tijdstippen uit de kolom komen. Gaschromatografie wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtelijke verschillen in de samenstelling van lucht en aardolie, en bij het identificeren van verontreinigingen.

Hoe werkt een gaschromatograaf?

Gaschromatografie is een analysemethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een gaschromatograaf. Een gaschromatograaf is een apparaat dat gebruikt kan worden om gassen te scheiden en te meten. Deze methode wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtesondes en in het laboratorium.

In een gaschromatograaf wordt het gas dat moet worden onderzocht door een kolom met adsorberend materiaal geleid. Het gas wordt vervolgens door een verwarmingselement geleid waardoor het gaat verbranden. De verbranding produceert licht dat gemeten kan worden door een detector. De detector produceert een signalering gas dat door de kolom wordt geleid.

De kolom bevat verschillende soorten adsorberend materiaal, elk met een andere binding voor het gas. Op deze manier kan het gas in verschillende fracties worden gescheiden. De tijd die het gas nodig heeft om door de kolom te trekken wordt gemeten en geeft informatie over de samenstelling van het gas.

Gaschromatografie is een zeer nauwkeurige methode waarmee kleine hoeveelheden gas kunnen worden onderzocht. Deze methode kan ook worden gebruikt om de verhoudingen tussen verschillende gassen in een sample te bepalen. Gaschromatografie wordt veel gebruikt in de chemische industrie, bij het onderzoek van ruimtesondes en in het laboratorium.

Verschillende gaschromatografen leasen

Wanneer u een gaschromatograaf gaat leasen is het belangrijk om te weten welke soort gaschromatograaf u nodig heeft. Er zijn twee hoofdtypen gaschromatografen, namelijk capillaire en capillaire column gaschromatografen.

Een capillaire gaschromatograaf maakt gebruik van een dunne, flexibele glasspuit om de vloeistof door de kolom te laten lopen. Deze wordt meestal gebruikt voor de analyse van kleine hoeveelheden vloeistof.

Een capillaire column gaschromatograaf, daarentegen, maakt gebruik van een dunne metalen buis om de vloeistof door de kolom te laten lopen. Dit type gaschromatograaf is veel gevoeliger en wordt daarom meestal gebruikt voor de analyse van grotere hoeveelheden vloeistof.

MediLease is dé leasemaatschappij voor al uw medische apparatuur. Bij MediLease kiest u zelf uw leverancier, het merk en de apparatuur. Wij werken onafhankelijk en zijn dan ook niet gebonden aan een leverancier, fabrikant of financiële instelling. Dit geeft u de optimale bewegingsruimte om de juiste gaschromatograaf te kiezen voor uw onderneming.

Gaschromatograaf leasen

Als u regelmatig een gaschromatograaf nodig heeft, maar niet uw werkkapitaal wilt gebruiken voor het investeren in deze apparatuur, dan kunt u er ook voor kiezen om een gaschromatograaf te leasen. Bij MediLease bieden we verschillende maatwerk leaseoplossingen waarbij u altijd over een goed werkende gaschromatografen kunt beschikken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voordelen van gaschromatografen leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van gaschromatografen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van gaschromatografen? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

PoliDirect Klinieken
Oud stratum tandartsen
FysioCapelle
Fysius rugexperts
Derma Essentials
Intravacc
Fysio bosbaan
Minto tandzorg

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe gaschromatograaf op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.