Infuuspompen leasen?
Investeren in nieuwe infuuspompen? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een infuuspomp?

“Infuuspompen zijn een extreem belangrijk onderdeel van veel zorgsectoren. Het apparaat zorgt ervoor dat de patiënt bijtijds en de juiste hoeveelheid van een medicijn, antibioticum of vloeistof binnenkrijgt wanneer deze niet zelf ingenomen kan worden.”

Wanneer men spreekt over een infuuspomp, wordt er gedoeld op deze toepassing in de breedste zin. In dit artikel spitsen we toe op de infuuspomp die op industrieel niveau wordt ingezet, en niet de draagbare variant. In ziekenhuizen en ZBC’s worden deze ingezet. Het doel van de infuuspomp is meestal het tijdig toedienen van, zoals hierboven aangegeven, medicijnen, antibiotica, vloeistoffen of andere materialen in de bloedbaan. Hierdoor kan er bijvoorbeeld ook ’s nachts iets worden ingespoten, wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat er geen zorgpersoneel bij hoeft te komen en de patiënt ook niet wakker hoeft te worden/blijven.

Hoe werkt een infuuspomp?

In de pomp zelf wordt de druppelhoeveelheid gereguleerd. Dit gebeurt elektronisch. Doordat de technologie erg accuraat is, is het apparaat erg betrouwbaar. Dit is natuurlijk ook extreem belangrijk wanneer het toedienen van zware medicijnen betreft. Hierom is het zetten van een infuus ook iets wat niet zomaar kan. De naald moet worden geplaatst op een toegankelijke plek, en vanaf het eerste moment moet de pomp goed zijn afgesteld.

Hoe wordt de infuuspomp ingezet?

Wanneer de pomp wordt aangesloten op de patiënt komen daar een aantal onderdelen bij kijken. Denk hierbij aan een aantal slangen, een infuuszak (een soort plastic zak met daarin het toe te dienen materiaal) en een vaak beweegbare arm of wagen om de stellage op te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat de patiënt indien nodig wel naar het toilet kan of een stukje kan lopen. Ondanks dat de infuuspomp een hoop werkzaamheden van de verplegende staf wegneemt, is het wel belangrijk dat deze vier keer per dag gecontroleerd wordt. Voordat een infuus wordt ingebracht moet er eerst goedkeuring zijn van zowel de arts of medisch specialist, en de patiënt.

Infuuspompen leasen

Wilt u een nieuwe infuuspompen aanschaffen? Zeker wanneer u een er een groot aantal nodig heeft kan het interessant zijn om deze in een leaseoplossing onder te brengen. Wij adviseren u dan ook graag in een passende leaseoplossing. Daarnaast krijgt u ook toegang tot onze EnquireNow Client Portal, een technology lifecycle management tool. Met deze tool heeft u onder andere inzicht in contracten en een specificatie van de geleasede assets. Denk hierbij aan het type asset, het serienummer, de status en de modelomschrijving. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf per asset een gebruiker, kostenplaats en locatie toe te wijzen. Hier leest u meer over de functies van de EnquireNow Client Portal. Veel ziekenhuizen en ZBC’s kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van infuuspompen leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van infuuspompen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van infuuspompen? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Zuyderland
Stichting Cardiologie Amsterdam
Oogheelkundig Medisch Centrum Noord-Holland
Dante mondzorg
Fysio Gorredijk
Amsterdam Cosmetic Clinic
Prins Huidtherapie
Intravacc

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe infuuspomp op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.