Medische koelkast leasen?
Investeren in nieuwe medische koelkasten? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een medische koelkast?

Een medische koelkast is een speciale koelkast die wordt gebruikt om medicijnen en andere gevoelige materialen te bewaren. Deze koelkasten zijn ontworpen om een ​​constante temperatuur te handhaven, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaren van medicijnen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Medische koelkasten worden veel gebruikt in ziekenhuizen, klinieken en andere medische instellingen.

Medische koelkast leasen

Medische koelkasten zijn onmisbaar in ziekenhuizen, klinieken, vvt-organisaties en andere gezondheidsinstellingen. MediLease biedt de mogelijkheid om een medische koelkast te leasen, zodat u altijd beschikt over een topkwaliteit product. Medische koelkasten moeten namelijk aan strenge kwaliteitsnormen voldoen om ervoor te zorgen dat medicijnen en andere gevoelige producten optimaal bewaard blijven.

Bij MediLease kiest u zelf het merk, de apparatuur en de leverancier. Wij zijn onafhankelijk en kunnen in principe alle medische koelkasten onderbrengen in een leaseoplossing. Zo behoud u zelf de regie en kunt u altijd over geschikte koelkasten beschikken voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het leasen van medische koelkasten.

Welke materialen kunnen behouden blijven in een medische koelkast?

Wanneer er materialen in een medische koelkast worden bewaard, is het belangrijk om te weten welke soorten materiaal geschikt zijn voor deze omgeving. Sommige materialen kunnen namelijk beschadigd raken door de kou of vochtigheid in de koelkast. Daarom is het belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast.

Materialen die geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast:

 • Bloedmonsters;
 • Weefselmonsters;
 • Vaccins;
 • Serums;
 • Antibiotica;
 • Geneesmiddelen die gekoeld moeten worden bewaard;
 • Andere medische materialen die gekoeld moeten worden bewaard.

Materialen die niet geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast:

 • Gevaarlijke stoffen
 • Brandbare stoffen
 • Explosieve stoffen
 • Radioactieve stoffen
 • Stoffen die schadelijk zijn voor de koelkast of de materialen die erin bewaard worden.

Als u twijfelt over welke materialen geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast, neem dan contact op met uw leverancier.

Geschiedenis medische koelkast

Een medische koelkast is een apparaat waarmee artsen en verpleegkundigen medicijnen en andere medisch gerelateerde spullen kunnen bewaren. Deze apparaten zijn al lang geleden ontwikkeld en inmiddels gebruiken we ze overal ter wereld.

De geschiedenis van de medische koelkast gaat terug tot 1876, toen een Amerikaanse arts genaamd Dr. John Gorrie een apparaat ontwierp dat gebruikt kon worden om lucht te koelen. Dit apparaat werd gebruikt in een ziekenhuis in Florida en was bedoeld om patiënten met malaria te helpen. Helaas lukte het Gorrie niet om zijn uitvinding te commercialiseren en werd het apparaat nooit breed geadopteerd.

Het duurde tot de jaren 1930 voordat de medische koelkast echt populair werd. In 1933 ontwierp een Duits bedrijf genaamd Klepper een draagbare medische koelkast die gebruikt kon worden in ziekenhuizen en andere medische instellingen. Dit was het eerste apparaat van dit soort dat daadwerkelijk werd gebruikt in de medische wereld en het markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor medicijnen.

In  1940 kwam er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de medische koelkast. Een bedrijf genaamd Frigidaire ontwierp het eerste elektrisch aangedreven apparaat van dit soort. Dit was een grote vooruitgang in vergelijking met de oudere, draagbare modellen en het maakte de medische koelkast veel toegankelijker voor ziekenhuizen en andere gebruikers.

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten medische koelkasten beschikbaar. Er zijn grote, vaste modellen die perfect geschikt zijn voor gebruik in ziekenhuizen, maar er zijn ook kleinere, draagbare modellen die geschikt zijn voor gebruik in huis of op kantoor. Welke soort je ook kiest, een medische koelkast is een onmisbaar apparaat in de moderne gezondheidszorg!

Enkele voordelen van medische koelkasten leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van medische koelkasten

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van medische koelkasten? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

AniCura Maastricht
Studio Ka Body&Mind Therapies
Fysio Gorredijk
Dierenkliniek Wolvega
Stichting Cardiologie Amsterdam
Service apotheek bonnehus
De Roosberg Dier Medisch Centrum
Optiek Marieke

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medische koelkast op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.