Medische koelkast leasen?
Wilt u uw nieuwe medische koelkast niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een medische koelkast?

Een medische koelkast is een speciale koelkast die wordt gebruikt om medicijnen en andere gevoelige materialen te bewaren. Deze koelkasten zijn ontworpen om een ​​constante temperatuur te handhaven, waardoor ze ideaal zijn voor het bewaren van medicijnen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen. Medische koelkasten worden veel gebruikt in ziekenhuizen, klinieken en andere medische instellingen.

Medische koelkast leasen

Medische koelkasten zijn onmisbaar in ziekenhuizen, klinieken, vvt-organisaties en andere gezondheidsinstellingen. MediLease biedt de mogelijkheid om een medische koelkast te leasen, zodat u altijd beschikt over een topkwaliteit product. Medische koelkasten moeten namelijk aan strenge kwaliteitsnormen voldoen om ervoor te zorgen dat medicijnen en andere gevoelige producten optimaal bewaard blijven.

Bij MediLease kiest u zelf het merk, de apparatuur en de leverancier. Wij zijn onafhankelijk en kunnen in principe alle medische koelkasten onderbrengen in een leaseoplossing. Zo behoud u zelf de regie en kunt u altijd over geschikte koelkasten beschikken voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het leasen van medische koelkasten.

Welke materialen kunnen behouden blijven in een medische koelkast?

Wanneer er materialen in een medische koelkast worden bewaard, is het belangrijk om te weten welke soorten materiaal geschikt zijn voor deze omgeving. Sommige materialen kunnen namelijk beschadigd raken door de kou of vochtigheid in de koelkast. Daarom is het belangrijk om te weten welke materialen geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast.

Materialen die geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast:

 • Bloedmonsters;
 • Weefselmonsters;
 • Vaccins;
 • Serums;
 • Antibiotica;
 • Geneesmiddelen die gekoeld moeten worden bewaard;
 • Andere medische materialen die gekoeld moeten worden bewaard.

Materialen die niet geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast:

 • Gevaarlijke stoffen
 • Brandbare stoffen
 • Explosieve stoffen
 • Radioactieve stoffen
 • Stoffen die schadelijk zijn voor de koelkast of de materialen die erin bewaard worden.

Als u twijfelt over welke materialen geschikt zijn voor bewaring in een medische koelkast, neem dan contact op met uw leverancier.

Geschiedenis medische koelkast

Een medische koelkast is een apparaat waarmee artsen en verpleegkundigen medicijnen en andere medisch gerelateerde spullen kunnen bewaren. Deze apparaten zijn al lang geleden ontwikkeld en inmiddels gebruiken we ze overal ter wereld.

De geschiedenis van de medische koelkast gaat terug tot 1876, toen een Amerikaanse arts genaamd Dr. John Gorrie een apparaat ontwierp dat gebruikt kon worden om lucht te koelen. Dit apparaat werd gebruikt in een ziekenhuis in Florida en was bedoeld om patiënten met malaria te helpen. Helaas lukte het Gorrie niet om zijn uitvinding te commercialiseren en werd het apparaat nooit breed geadopteerd.

Het duurde tot de jaren 1930 voordat de medische koelkast echt populair werd. In 1933 ontwierp een Duits bedrijf genaamd Klepper een draagbare medische koelkast die gebruikt kon worden in ziekenhuizen en andere medische instellingen. Dit was het eerste apparaat van dit soort dat daadwerkelijk werd gebruikt in de medische wereld en het markeerde het begin van een nieuw tijdperk voor medicijnen.

In  1940 kwam er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de medische koelkast. Een bedrijf genaamd Frigidaire ontwierp het eerste elektrisch aangedreven apparaat van dit soort. Dit was een grote vooruitgang in vergelijking met de oudere, draagbare modellen en het maakte de medische koelkast veel toegankelijker voor ziekenhuizen en andere gebruikers.

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten medische koelkasten beschikbaar. Er zijn grote, vaste modellen die perfect geschikt zijn voor gebruik in ziekenhuizen, maar er zijn ook kleinere, draagbare modellen die geschikt zijn voor gebruik in huis of op kantoor. Welke soort je ook kiest, een medische koelkast is een onmisbaar apparaat in de moderne gezondheidszorg!

Enkele voordelen van medische koelkasten leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van medische koelkasten
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor medische koelkasten. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medische koelkast op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.