Behandelbank leasen?
Wilt u uw nieuwe behandelbank niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een behandelbank?

“Zoals de benaming het al zegt, ‘behandelbanken’ zijn banken waar een patiënt op behandeld wordt. Dit kan heel simpel, maar ook heel erg extensief. Zo zijn er voor elke medische sector andere, speciale behandelbanken.”

In essentie zijn behandeltafels en -banken hetzelfde in de medische sector. Hier maken we dan ook geen onderscheid tussen. Wat wel anders is, zijn behandelstoelen. In dit artikel betreft het alleen de banken en tafels. U als medisch expert, in welke vorm dan ook, heeft hoogstwaarschijnlijk een behandelbank nodig. Van fysiotherapeuten tot aan dierenartsen vervullen behandelbanken een belangrijk onderdeel in de dagelijkse operatie. Er zijn een hele hoop verschillende soorten behandelbanken en -tafels. U kunt gelukkig beginnen met deze behandelbank leasen.

Om dit te regelen, werken we nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat de banken die u nodig heeft ook daadwerkelijk bij u komen. Hiermee zorgen we tweezijdig voor het verzekeren van uw optimale werkplek. Het belangrijkste voor ons is dat we ervoor zorgen dat u de producten krijgt die het beste bij uw doeleinden passen.

Toepassingen van behandeltafels

Zoals hierboven al kort staat aangegeven, zijn behandeltafels en -banken in veel medische sectoren een vereiste. Natuurlijk in de fysiotherapie, maar ook in de veterinaire sector zijn ze van groot belang. Binnen deze (en uw) sectoren gebruikt u de banken en tafels in combinatie met apparatuur voor echografie en shockwave therapie. Dit is specialistische apparatuur die u nodig kunt hebben wanneer u de in de medische sector werkzaam bent. Daarnaast worden behandeltafels ook gebruikt binnen ziekenhuizen, ZBC’s en bij huisartsen.

Behandelbank leasen bij MediLease

Omdat behandelbanken en -tafels vaak onderdeel zijn van een complete inrichting, denken we graag mee wanneer u uw wensen duidelijk in beeld heeft om uw volledige praktijk-, behandelkamer- of operatiekamer-inrichting te financieren. Bij MediLease bepaalt u namelijk zelf de leverancier(s) en de apparatuur die u nodig heeft. Onze betrokkenheid reikt hierin verder dan alleen de leaseoplossing. Binnen de door u geschetste strategie met betrekking tot uw kliniek of praktijk, zorgen wij ervoor dat u financieel gefaciliteerd wordt. Zo vindt u in MediLease een gedegen financiële business partner.

Enkele voordelen van behandelbanken leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van behandelbanken
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor behandelbanken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe behandelbank op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.