Medische weegschaal leasen?
Investeren in nieuwe medische weegschalen? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een medische weegschaal?

Een medische weegschaal is een elektronische weegschaal die speciaal ontworpen is voor gebruik in de gezondheidszorg. Medische weegschalen worden veelal gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Onderzoekers hebben aangetoond dat het gebruik van een medische weegschaal de nauwkeurigheid van diagnostische beslissingen kan verbeteren. Voordelen van het gebruik van een medische weegschaal zijn dus onder andere dat er gemakkelijk en nauwkeurig metingen verricht kan worden en dat er diverse meetresultaten direct beschikbaar zijn.

Geschiedenis medische weegschaal

De geschiedenis van de medische weegschaal gaat terug tot de oudheid. In die tijd gebruikten mensen gewichtjes en emmertjes om vloeistoffen te meten. Dit was een zeer nauwkeurige methode, maar het kostte veel tijd en moeite. In de jaren 1800 werden er steeds betere weegschalen ontwikkeld. Deze nieuwe modellen hadden een automatisch opwindsysteem, waardoor ze sneller en preciezer werkten.

In de twintigste eeuw ging de ontwikkeling van de weegschaal nog verder. In 1920 werd het eerste elektronische model geïntroduceerd, gevolgd door de eerste digitale weegschaal in 1970. Deze apparaten zijn steeds kleiner, lichter en nauwkeuriger geworden. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten weegschalen beschikbaar, zoals grote vloermodellen of kleinere personenweegschalen die je in je tas kunt meenemen.

Kortom, de geschiedenis van de medische weegschaal is een fascinerend verhaal dat teruggaat tot de oudheid. De ontwikkeling van deze apparaten heeft ertoe geleid dat we tegenwoordig kunnen genieten van nauwkeurige en betrouwbare weegschalen.

Wat kan je meten met een medische weegschaal?

Met een medische weegschaal kan je veel verschillende medische gegevens meten. Allereerst is mogelijk om het lichaamsgewicht, de lengte en de BMI (Body Mass Index) van een persoon te meten. Daarnaast is het ook mogelijk om het bloedvolume, de hemoglobineconcentratie, het lichaamsvetgehalte, de spiermassa, het watergehalte in het lichaam en de bone mineral. Kortom, een medische weegschaal meet veel meer dan een normale weegschaal.

Verschillende soorten medische weegschalen leasen

  • Personenweegschalen leasen: een personenweegschaal is een elektronische weegschaal die bedoeld is om het gewicht van een persoon te meten.
  • Babyweegschalen leasen: een babyweegschaal is een elektronische weegschaal die speciaal ontworpen is voor het meten van het gewicht van baby’s. Babyweegschalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, afhankelijk van de behoefte. Sommige babyweegschalen hebben bijvoorbeeld een speciale functie om ook de lengte van de baby te meten.
  • Bloedwaardenweegschalen leasen: een bloedwaardenweegschaal is een elektronische weegschaal die gebruikt wordt om het bloedvolume van een patiënt te meten. Bloedwaardenweegschalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, afhankelijk van de behoefte. Sommige bloedwaardenweegschalen hebben bijvoorbeeld een speciale functie om ook de hemoglobineconcentratie te meten.

Medische weegschaal leasen bij MediLease

Medische weegschalen worden dus veelal gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. MediLease is dé leasemaatschappij voor al uw medische apparatuur. Bij MediLease kiest u zelf uw leverancier, het merk en de apparatuur. Wij werken onafhankelijk en zijn dan ook niet gebonden aan een leverancier, fabrikant of financiële instelling. Dit geeft u de optimale bewegingsruimte om de juiste wegschalen te kiezen voor uw onderneming. MediLease zorgt ervoor dat dit wordt ondergebracht in een maatwerk en passende leaseoplossing.

Enkele voordelen van medische weegschalen leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van medische weegschalen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van medische weegschalen? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Radboud UMC
Juuls Clinic
Supreme Laser Clinic
Sport- en beweegkliniek
Oud stratum tandartsen
Fysio Gorredijk
Zuyderland

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medische weegschaal op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.