Medische weegschaal leasen?
Wilt u uw nieuwe medische weegschaal niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een medische weegschaal?

Een medische weegschaal is een elektronische weegschaal die speciaal ontworpen is voor gebruik in de gezondheidszorg. Medische weegschalen worden veelal gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. Onderzoekers hebben aangetoond dat het gebruik van een medische weegschaal de nauwkeurigheid van diagnostische beslissingen kan verbeteren. Voordelen van het gebruik van een medische weegschaal zijn dus onder andere dat er gemakkelijk en nauwkeurig metingen verricht kan worden en dat er diverse meetresultaten direct beschikbaar zijn.

Geschiedenis medische weegschaal

De geschiedenis van de medische weegschaal gaat terug tot de oudheid. In die tijd gebruikten mensen gewichtjes en emmertjes om vloeistoffen te meten. Dit was een zeer nauwkeurige methode, maar het kostte veel tijd en moeite. In de jaren 1800 werden er steeds betere weegschalen ontwikkeld. Deze nieuwe modellen hadden een automatisch opwindsysteem, waardoor ze sneller en preciezer werkten.

In de twintigste eeuw ging de ontwikkeling van de weegschaal nog verder. In 1920 werd het eerste elektronische model geïntroduceerd, gevolgd door de eerste digitale weegschaal in 1970. Deze apparaten zijn steeds kleiner, lichter en nauwkeuriger geworden. Tegenwoordig zijn er allerlei soorten weegschalen beschikbaar, zoals grote vloermodellen of kleinere personenweegschalen die je in je tas kunt meenemen.

Kortom, de geschiedenis van de medische weegschaal is een fascinerend verhaal dat teruggaat tot de oudheid. De ontwikkeling van deze apparaten heeft ertoe geleid dat we tegenwoordig kunnen genieten van nauwkeurige en betrouwbare weegschalen.

Wat kan je meten met een medische weegschaal?

Met een medische weegschaal kan je veel verschillende medische gegevens meten. Allereerst is mogelijk om het lichaamsgewicht, de lengte en de BMI (Body Mass Index) van een persoon te meten. Daarnaast is het ook mogelijk om het bloedvolume, de hemoglobineconcentratie, het lichaamsvetgehalte, de spiermassa, het watergehalte in het lichaam en de bone mineral. Kortom, een medische weegschaal meet veel meer dan een normale weegschaal.

Verschillende soorten medische weegschalen leasen

  • Personenweegschalen leasen: een personenweegschaal is een elektronische weegschaal die bedoeld is om het gewicht van een persoon te meten.
  • Babyweegschalen leasen: een babyweegschaal is een elektronische weegschaal die speciaal ontworpen is voor het meten van het gewicht van baby’s. Babyweegschalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, afhankelijk van de behoefte. Sommige babyweegschalen hebben bijvoorbeeld een speciale functie om ook de lengte van de baby te meten.
  • Bloedwaardenweegschalen leasen: een bloedwaardenweegschaal is een elektronische weegschaal die gebruikt wordt om het bloedvolume van een patiënt te meten. Bloedwaardenweegschalen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, afhankelijk van de behoefte. Sommige bloedwaardenweegschalen hebben bijvoorbeeld een speciale functie om ook de hemoglobineconcentratie te meten.

Medische weegschaal leasen bij MediLease

Medische weegschalen worden dus veelal gebruikt door artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. MediLease is dé leasemaatschappij voor al uw medische apparatuur. Bij MediLease kiest u zelf uw leverancier, het merk en de apparatuur. Wij werken onafhankelijk en zijn dan ook niet gebonden aan een leverancier, fabrikant of financiële instelling. Dit geeft u de optimale bewegingsruimte om de juiste wegschalen te kiezen voor uw onderneming. MediLease zorgt ervoor dat dit wordt ondergebracht in een maatwerk en passende leaseoplossing.

Enkele voordelen van medische weegschalen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van medische weegschalen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor medische weegschalen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe medische weegschaal op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.