Planmeca unit leasen?
Investeren in nieuwe Planmeca units? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een Planmeca unit en waar wordt het voor gebruikt?

Een Planmeca unit is een apparaat dat wordt gebruikt om röntgenfoto’s mee te maken. Er zijn veel situaties en verschillende markten waarin een planmeca-unit wordt gebruikt.

Tandartsen gebruiken ze bijvoorbeeld om röntgenfoto’s van tanden te maken. Dit helpt hen bij de diagnose van problemen zoals tandbederf of tandvleesproblemen. Orthodontisten gebruiken de Planmeca apparaten om röntgenfoto’s van de kaak te maken. Dit helpt hen bij het plannen van de behandeling van problemen zoals scheve tanden. Hiermee kunnen orthodontisten dus een overzichtelijk beeld krijgen van de huidige situatie van de patiënt. Kaakchirurgen gebruiken Planmeca apparaten om röntgenfoto’s van de mond en keel te maken. Dit helpt hen bij het plannen van operaties zoals het verwijderen van verstandskiezen.

Voordelen Planmeca unit

Het gebruik van een Planmeca-apparaat brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat de operator snel en gemakkelijk röntgenfoto’s kan maken. Dit betekent dat tandheelkundige procedures sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Het is namelijk eenvoudiger om de huidige situatie in beeld te krijgen en daarom makkelijker om tot een oplossing te komen. Bovendien produceren Planmeca units röntgenfoto’s van hele hoge kwaliteit. Dit betekent dat tandartsen ten aller tijden nauwkeurigere diagnoses kunnen stellen.

Planmeca unit leasen

De Planmeca unit wordt dus vooral gebruikt bij tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Naast het kopen van een Planmeca-unit is het ook mogelijk om een Planmeca-unit te leasen. Leasen brengt vele verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van kopen. Wanneer u least, hebt u de mogelijkheid om na een bepaalde periode een nieuwe Planmeca-unit te krijgen, zonder dat de maandtermijn veranderd. Leasen heeft ook fiscale voordelen. Planmeca-apparaten kunnen duur zijn en door te leasen kunt u de betalingen in de tijd spreiden.

Bent u op zoek naar een Planmeca-unit of andere medische apparaten? Dan bent u bij MediLease op het juiste adres. Wij bieden namelijk verschillende lease oplossingen, zoals financial lease, operational lease en speciaal voor tandheelkundige praktijken onze Switch lease. Iedere oplossing heeft weer zijn eigen kenmerken en voordelen. Onze dentale lease adviseur gaat graag met u in gesprek om een maatwerk voorstel uit te werken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voordelen van Planmeca units leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van Planmeca units

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van Planmeca units? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Ursem Optiek
AniCura Maastricht
Mestrini optiek en optometrie
de huidkliniek
Fysio Gorredijk
Dierenkliniek Lindenholt
Jongsma medical
OMCA

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe Planmeca unit op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.