Planmeca unit leasen?
Wilt u uw nieuwe Planmeca unit niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een Planmeca unit en waar wordt het voor gebruikt?

Een Planmeca unit is een apparaat dat wordt gebruikt om röntgenfoto’s mee te maken. Er zijn veel situaties en verschillende markten waarin een planmeca-unit wordt gebruikt.

Tandartsen gebruiken ze bijvoorbeeld om röntgenfoto’s van tanden te maken. Dit helpt hen bij de diagnose van problemen zoals tandbederf of tandvleesproblemen. Orthodontisten gebruiken de Planmeca apparaten om röntgenfoto’s van de kaak te maken. Dit helpt hen bij het plannen van de behandeling van problemen zoals scheve tanden. Hiermee kunnen orthodontisten dus een overzichtelijk beeld krijgen van de huidige situatie van de patiënt. Kaakchirurgen gebruiken Planmeca apparaten om röntgenfoto’s van de mond en keel te maken. Dit helpt hen bij het plannen van operaties zoals het verwijderen van verstandskiezen.

Voordelen Planmeca unit

Het gebruik van een Planmeca-apparaat brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is dat de operator snel en gemakkelijk röntgenfoto’s kan maken. Dit betekent dat tandheelkundige procedures sneller en efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Het is namelijk eenvoudiger om de huidige situatie in beeld te krijgen en daarom makkelijker om tot een oplossing te komen. Bovendien produceren Planmeca units röntgenfoto’s van hele hoge kwaliteit. Dit betekent dat tandartsen ten aller tijden nauwkeurigere diagnoses kunnen stellen.

Planmeca unit leasen

De Planmeca unit wordt dus vooral gebruikt bij tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Naast het kopen van een Planmeca-unit is het ook mogelijk om een Planmeca-unit te leasen. Leasen brengt vele verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van kopen. Wanneer u least, hebt u de mogelijkheid om na een bepaalde periode een nieuwe Planmeca-unit te krijgen, zonder dat de maandtermijn veranderd. Leasen heeft ook fiscale voordelen. Planmeca-apparaten kunnen duur zijn en door te leasen kunt u de betalingen in de tijd spreiden.

Bent u op zoek naar een Planmeca-unit of andere medische apparaten? Dan bent u bij MediLease op het juiste adres. Wij bieden namelijk verschillende lease oplossingen, zoals financial lease, operational lease en speciaal voor tandheelkundige praktijken onze Switch lease. Iedere oplossing heeft weer zijn eigen kenmerken en voordelen. Onze dentale lease adviseur gaat graag met u in gesprek om een maatwerk voorstel uit te werken. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele voordelen van Planmeca units leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van Planmeca units
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor Planmeca units. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe Planmeca unit op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.