Thermodesinfector leasen?
Wilt u uw nieuwe thermodesinfector niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een thermodesinfector?

“Een thermodesinfector is een apparaat waarmee instrumenten gereinigd kunnen worden door middel van heet water en een droogsysteem.”

De thermodesinfector ziet brede inzet binnen de tandheelkunde. Omdat er binnen deze tak van medische zorg er een extreem hoge mate van hygiëne is, zijn deze apparaten heel belangrijk. Er zijn verschillende soorten hygiëneprotocollen waar tandartspraktijken zich aan moeten houden. Het hebben van een thermodesinfector is hier een erg handig instrument in. Veel tandartsen gebruiken het apparaat om de zogenaamde ‘voorwas’ te doen. Hierbij plaatst de tandarts of assistent worden alle instrumenten die niet weggegooid worden in de thermodesinfector. De thermodesinfector maakt de materialen schoon waarna ze eventueel nog in een autoclaaf kunnen voor volledige sterilisatie.

Hoe werkt een thermodesinfector?

Is in essentie een hele grote vaatwasser. Hier zijn een aantal onderdelen herkenbaar met het huis-tuin-en-keuken apparaat dat u thuis heeft staan. Dit is dan meteen de enige gelijkenis. De thermodesinfector is ingericht om de hoogste mate van hygiëne te waarborgen. Sterilisatie is niet haalbaar met de thermodesinfector. Om sterilisatie te behalen moeten alle bacteriën dood zijn. Een thermodesinfector brengt deze hoeveelheid terug naar een acceptabel niveau. Dit niveau wordt ook goedgekeurd in veel zorgsectoren. Wanneer het apparaat met erg heet water alle apparatuur is gedesinfecteerd, begint er een droogprogramma waardoor alle voorwerpen die in de thermodesinfector zitten goed droog worden. Het is na deze reinigingsbeurt ook nog mogelijk om de gereinigde spullen in een autoclaaf volledig te steriliseren, maar dit brengt weer andere factoren met zich mee, zoals de integriteit van materialen.

Vergelijking met de autoclaaf

Tandartsen gebruiken zowel de autoclaaf als de thermodesinfector en ze reinigen allebei instrumenten en materialen. De autoclaaf is voor het complete steriliseren, en de thermodesinfector is voor het reinigen. De grootste verschillen zitten hem in de temperaturen waarop de apparaten werken, dit ligt namelijk bij de thermodesinfector gemiddeld 15 graden Celsius lager.

Thermodesinfector leasen

Wilt u uw nieuwe thermodesinfector leasen in plaats van kopen? Veel mondzorgpraktijken vertrouwen op een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij werken leveranciers- en merkonafhankelijk dus in principe kan alle apparatuur bij ons in de lease worden ondergebracht. Ook als de investering in een nieuwe thermodesinfector onderdeel is van een grotere investeringen kijken we graag naar de mogelijkheden. Er zijn vele voordelen waarom veel van praktijken kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van thermodesinfectoren leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van thermodesinfectoren
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor thermodesinfectoren . Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Switch Lease

Gaat u meer dan €100.000 investeren? Met onze Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek door de investering fiscaal over meerdere jaren te verdelen.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe thermodesinfector op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.