Thermodesinfector leasen?
Investeren in nieuwe thermodesinfectoren ? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is een thermodesinfector?

“Een thermodesinfector is een apparaat waarmee instrumenten gereinigd kunnen worden door middel van heet water en een droogsysteem.”

De thermodesinfector ziet brede inzet binnen de tandheelkunde. Omdat er binnen deze tak van medische zorg er een extreem hoge mate van hygiëne is, zijn deze apparaten heel belangrijk. Er zijn verschillende soorten hygiëneprotocollen waar tandartspraktijken zich aan moeten houden. Het hebben van een thermodesinfector is hier een erg handig instrument in. Veel tandartsen gebruiken het apparaat om de zogenaamde ‘voorwas’ te doen. Hierbij plaatst de tandarts of assistent worden alle instrumenten die niet weggegooid worden in de thermodesinfector. De thermodesinfector maakt de materialen schoon waarna ze eventueel nog in een autoclaaf kunnen voor volledige sterilisatie.

Hoe werkt een thermodesinfector?

Is in essentie een hele grote vaatwasser. Hier zijn een aantal onderdelen herkenbaar met het huis-tuin-en-keuken apparaat dat u thuis heeft staan. Dit is dan meteen de enige gelijkenis. De thermodesinfector is ingericht om de hoogste mate van hygiëne te waarborgen. Sterilisatie is niet haalbaar met de thermodesinfector. Om sterilisatie te behalen moeten alle bacteriën dood zijn. Een thermodesinfector brengt deze hoeveelheid terug naar een acceptabel niveau. Dit niveau wordt ook goedgekeurd in veel zorgsectoren. Wanneer het apparaat met erg heet water alle apparatuur is gedesinfecteerd, begint er een droogprogramma waardoor alle voorwerpen die in de thermodesinfector zitten goed droog worden. Het is na deze reinigingsbeurt ook nog mogelijk om de gereinigde spullen in een autoclaaf volledig te steriliseren, maar dit brengt weer andere factoren met zich mee, zoals de integriteit van materialen.

Vergelijking met de autoclaaf

Tandartsen gebruiken zowel de autoclaaf als de thermodesinfector en ze reinigen allebei instrumenten en materialen. De autoclaaf is voor het complete steriliseren, en de thermodesinfector is voor het reinigen. De grootste verschillen zitten hem in de temperaturen waarop de apparaten werken, dit ligt namelijk bij de thermodesinfector gemiddeld 15 graden Celsius lager.

Thermodesinfector leasen

Wilt u uw nieuwe thermodesinfector leasen in plaats van kopen? Veel mondzorgpraktijken vertrouwen op een slimme leaseoplossing van MediLease. Wij werken leveranciers- en merkonafhankelijk dus in principe kan alle apparatuur bij ons in de lease worden ondergebracht. Ook als de investering in een nieuwe thermodesinfector onderdeel is van een grotere investeringen kijken we graag naar de mogelijkheden. Er zijn vele voordelen waarom veel van praktijken kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van thermodesinfectoren leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van thermodesinfectoren

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van thermodesinfectoren ? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Switch Lease

Met Switch Lease kunnen tandheelkundige praktijken optimaal gebruik maken van de investeringsaftrek. Switch Lease is daarmee uitermate geschikt voor grotere projecten. Neem contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Stichting Cardiologie Amsterdam
GC Biotech
FysioCapelle
OMCA
SkinLab Maastricht
Derma Essentials
Jongsma medical

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe thermodesinfector op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.