Endoscoop leasen?
Wilt u uw nieuwe endoscoop niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Wat is een endoscoop?

“Een endoscoop is een apparaat met een camera bevestigd op een flexibele of gefixeerde slang. Dit apparaat wordt ingezet om een live beeld te krijgen van plekken in het lichaam die niet met het blote oog gezien kunnen worden.”

Een endoscoop kan op twee verschillende manieren gebruikt worden. Bij ‘normaal’ gebruik van een endoscoop (ofwel endoscopie) wordt de slang wordt ingebracht in een natuurlijke opening van de patiënt. Laparoscopie is het proces waarbij de arts een kunstmatige opening maakt en de endoscoop hier doorheen inbrengt. Dit tweede gebeurt vooral bij het onderzoeken van de buikholte of nabijgelegen organen. Omdat beide vormen worden ingezet voor medisch onderzoek (ook preventief) is het erg belangrijke medische apparatuur.

Verschillende toepassingen van endoscopie

Omdat een live feed van hoe het eraan toe gaat in een lichaam van onschatbare waarde kan zijn voor zowel de arts als de patiënt, zijn er voor vrijwel alle organen of delen van het torso endoscopen ontwikkeld. Deze hebben daardoor de brede inzetbaarheid allemaal een eigen benaming gekregen. Ondanks dat ze dus zo verschillend zijn, worden vrijwel alle verschillende endoscopen ingezet bij zogeheten kijkoperaties. Dit zijn operaties waarbij de arts of medisch specialist op een voor het blote oog onzichtbare plek gaat kijken. Een paar voorbeelden van endoscopen zijn: artroscoop, laparoscoop, bronchoscoop en hysteroscoop. Deze toepassingen van endoscopie zijn voor het bekijken van de: knie/schouder, buik, longen en baarmoeder, respectievelijk.

Endoscoop leasen

Endoscopie is een relevante tak de van medische zorg. Endoscopen worden met name ingezet in ziekenhuizen en ZBC’s. Omdat een endoscoop een real-time beeld geeft, is het voordeel dat het beeld een stuk accurater is dan bijvoorbeeld een echo of een CT-scan. Waardoor behandelend artsen of medisch specialisten consequenter kunnen handelen. Omdat de endoscoop vaak in grotere getale wordt afgenomen, is het de taak van MediLease om ervoor te zorgen dat u een leaseoplossing krijgt aangeboden die uw organisatie als gegoten past. MediLease werkt leveranciers- en merkonafhankelijk dus in principe kunnen alle endoscopen bij ons in de lease worden ondergebracht. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van endoscopen leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van endoscopen
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor endoscopen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe endoscoop op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.