Apparatuur operatiekamer leasen?
Investeren in nieuwe operatiekamerapparatuur? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Welke apparatuur wordt gebruikt in een operatiekamer?

In een operatiekamer zijn verschillende soorten medische apparaten aanwezig. De meeste van deze apparaten dienen ertoe om de patiënt tijdens de operatie in leven te houden. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal belangrijke medische apparaten die in een operatiekamer aanwezig zijn.

  • Operatietafel: De operatietafel is het belangrijkste apparaat in een operatiekamer. De patiënt ligt op de operatietafel tijdens de operatie. De operatietafel kan in verschillende posities worden gezet, afhankelijk van het soort operatie dat moet worden uitgevoerd.
  • Operatielamp: De operatielamp is een speciaal soort lamp die wordt gebruikt om het operatiegebied goed te verlichten. De operatielamp zorgt ervoor dat de chirurg en zijn team goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn.
  • Anesthesieapparaat: Het anesthesieapparaat is een apparaat dat wordt gebruikt om de patiënt in slaap te brengen tijdens de operatie. Het anesthesieapparaat zorgt ervoor dat de patiënt niets voelt tijdens de operatie.
  • Hartmonitor: De hartmonitor is een apparaat dat wordt gebruikt om de hartslag van de patiënt te meten. De hartmonitor geeft continu de hartslag van de patiënt weer, zodat het operatieteam deze kan controleren tijdens de operatie.
  • Defibrillator: De defibrillator is een apparaat dat wordt gebruikt om de hartslag van de patiënt te reguleren. In sommige gevallen kan de hartslag van de patiënt te snel gaan, waardoor er een hartritmestoornis optreedt. De defibrillator kan deze hartritmestoornis corrigeren door een elektrische schok toe te dienen aan de patiënt.
  • Beademingsapparaat: De oxygenator is een apparaat dat wordt gebruikt om zuurstof toe te dienen aan de patiënt tijdens de operatie. In sommige gevallen is het nodig om de patiënt kunstmatig aan zuurstof toe te dienen. Het beademingsapparaat zorgt ervoor dat de patiënt voldoende zuurstof krijgt tijdens de operatie.

Operatiekamerapparatuur is bedoeld om de patiënt tijdens de operatie in leven te houden. Het is belangrijk dat het operatieteam goed op de hoogte is van alle apparaten die aanwezig zijn in de operatiekamer. Zo kunnen ze snel ingrijpen wanneer er iets misgaat tijdens de operatie. Staat niet alle apparatuur ertussen? Geen punt. Ook deze kunnen wij in de lease onderbrengen.

Apparatuur operatiekamer leasen

Gaat u een of meerdere operatiekamers inrichten en wilt u deze niet met eigen geld financieren? Dan kan het leasen van operatiekamerapparatuur uitkomst bieden. Met onze jarenlange ervaring in leaseoplossingen voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra zorgen wij voor een maatwerk lease oplossing die uw zorginstelling als gegoten past. Nagenoeg alle apparatuur die in de operatiekamer wordt gebruikt kan bij MediLease in de lease worden ondergebracht. Mocht u twijfelen of dit mogelijk is neem dan gerust contact op met een van onze leasespecialisten.

Enkele voordelen van operatiekamerapparatuur leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van operatiekamerapparatuur

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Rutger Hoogbergen
Wilt u meer weten over het leasen van operatiekamerapparatuur? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Sina voetballab
Zuyderland
Fysio bosbaan
Supreme Laser Clinic
Intravacc
Duintop Dierenkliniek
Mestrini optiek en optometrie

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe operatiekamer op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.