Apparatuur operatiekamer leasen?
Wilt u uw nieuwe operatiekamer niet uit eigen middelen aanschaffen maar financieren met een slimme leaseoplossing van MediLease? Met ruim 35 jaar ervaring in het leasen van medische apparatuur adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden van lease. Vraag direct een lease aan en wij nemen contact met u op.

Welke apparatuur wordt gebruikt in een operatiekamer?

In een operatiekamer zijn verschillende soorten medische apparaten aanwezig. De meeste van deze apparaten dienen ertoe om de patiënt tijdens de operatie in leven te houden. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal belangrijke medische apparaten die in een operatiekamer aanwezig zijn.

  • Operatietafel: De operatietafel is het belangrijkste apparaat in een operatiekamer. De patiënt ligt op de operatietafel tijdens de operatie. De operatietafel kan in verschillende posities worden gezet, afhankelijk van het soort operatie dat moet worden uitgevoerd.
  • Operatielamp: De operatielamp is een speciaal soort lamp die wordt gebruikt om het operatiegebied goed te verlichten. De operatielamp zorgt ervoor dat de chirurg en zijn team goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn.
  • Anesthesieapparaat: Het anesthesieapparaat is een apparaat dat wordt gebruikt om de patiënt in slaap te brengen tijdens de operatie. Het anesthesieapparaat zorgt ervoor dat de patiënt niets voelt tijdens de operatie.
  • Hartmonitor: De hartmonitor is een apparaat dat wordt gebruikt om de hartslag van de patiënt te meten. De hartmonitor geeft continu de hartslag van de patiënt weer, zodat het operatieteam deze kan controleren tijdens de operatie.
  • Defibrillator: De defibrillator is een apparaat dat wordt gebruikt om de hartslag van de patiënt te reguleren. In sommige gevallen kan de hartslag van de patiënt te snel gaan, waardoor er een hartritmestoornis optreedt. De defibrillator kan deze hartritmestoornis corrigeren door een elektrische schok toe te dienen aan de patiënt.
  • Beademingsapparaat: De oxygenator is een apparaat dat wordt gebruikt om zuurstof toe te dienen aan de patiënt tijdens de operatie. In sommige gevallen is het nodig om de patiënt kunstmatig aan zuurstof toe te dienen. Het beademingsapparaat zorgt ervoor dat de patiënt voldoende zuurstof krijgt tijdens de operatie.

Operatiekamerapparatuur is bedoeld om de patiënt tijdens de operatie in leven te houden. Het is belangrijk dat het operatieteam goed op de hoogte is van alle apparaten die aanwezig zijn in de operatiekamer. Zo kunnen ze snel ingrijpen wanneer er iets misgaat tijdens de operatie. Staat niet alle apparatuur ertussen? Geen punt. Ook deze kunnen wij in de lease onderbrengen.

Apparatuur operatiekamer leasen

Gaat u een of meerdere operatiekamers inrichten en wilt u deze niet met eigen geld financieren? Dan kan het leasen van operatiekamerapparatuur uitkomst bieden. Met onze jarenlange ervaring in leaseoplossingen voor ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra zorgen wij voor een maatwerk lease oplossing die uw zorginstelling als gegoten past. Nagenoeg alle apparatuur die in de operatiekamer wordt gebruikt kan bij MediLease in de lease worden ondergebracht. Mocht u twijfelen of dit mogelijk is neem dan gerust contact op met een van onze leasespecialisten.

Enkele voordelen van operatiekamerapparatuur leasen bij MediLease
Veelgestelde vragen bij het leasen van operatiekamerapparatuur
Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel

Philip van den Heuvel

Philip is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor operatiekamerapparatuur. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Onze leaseoplossingen

Financial Lease

Gaat u minder dan €100.000 investeren en wilt u direct investeringsaftrek kunnen claimen? Kies dan voor een financial lease. Vraag hier onder een lease aan en kies de looptijd die bij u past.

Operational lease

Met een operational lease beschikt u altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw organisatie 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is er voor iedere zorgprofessional. Van ziekenhuizen en tandheelkundige praktijken tot fysio’s en beauty centers. Of het nu gaat om grote of kleine investeringen, wij begrijpen welke leaseoplossing het beste aansluit bij uw situatie. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en de omvang van de investering kunt u hier bepalen welke oplossing het beste aansluit bij uw organisatie.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe operatiekamer op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €5.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom MediLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe medische apparatuur betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bankonafhankelijk

Bij grote investeringen kan een bank veel grip hebben op uw organisatie wanneer u dit financiert met een lening of met een lopend krediet. MediLease is bankonafhankelijk. Door te kiezen voor MediLease, gaat de lease dus niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist.

Maatwerk

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Het ontstaan van Stichting Cardiologie Amsterdam Stichting Cardiologie Amsterdam (SCA) is in 2008 opgericht door cardioloog en directeur Mattie Pieterse. Het …

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei 2023 gesloten.