Loopanalyse-apparatuur leasen?
Investeren in nieuwe loopanalyse-apparaten? Met een slimme leaseconstructie van MediLease helpen we uw groei- en innovatieambities te realiseren. Vraag direct uw lease aan of neem contact op met onze lease-expert.

Wat is loopanalyse?

“Om het beste inzicht te krijgen in het helpen van een patiënt met mobiliteitsproblemen is het uitvoeren van een loopanalyse vitaal. De apparatuur die hiervoor gebruikt wordt bestaat veelal uit: een loopband, meerdere camera’s, EMG-apparaten en analysesoftware.”

Om als fysiotherapeut, dokter, revalidatiespecialist of als prothese-expert effectief een patiënt te kunnen helpen, is het vaak nodig om een loopanalyse te doen. Hiervoor is gespecialiseerde apparatuur nodig. Deze apparatuur bestaat vaak uit meerdere hightech onderdelen die allemaal gebruikt worden voor het maken van een accurate observatie. Het doen van de loopanalyse kan in veel medische sectoren worden ingezet voor verschillende doeleinden. Een aantal voorbeelden staan hierboven.

Omdat details veel invloed hebben op de manier van leven van uw patiënt, is het belangrijk dat de apparatuur goed accuraat werkt. Voor elke toepassing kunt u een juiste samenstelling bedenken. U bent als expert de belangrijkste stakeholder op het gebied van welke apparatuur u nodig heeft. Wanneer u heeft bepaald wat uw gebied van expertise ofwel toepassing is, kunt u verder beslissen over apparatuur. Hoewel u enerzijds de beste loopanalyse-apparatuur wil hebben, is het wellicht voor uw praktijk niet het belangrijkste.

Waar wordt het ingezet?

Zoals hierboven kort aangestipt; de loopanalyse-apparatuur kan in veel medische sectoren en zelfs daarbuiten worden ingezet. De focus ligt voor MediLease op de specialisaties op het gebied van: fysiotherapie, ziekenhuizen en ZBC’s. Hiermee worden alle toepassingen van de loopanalyse-apparatuur omvat. Patiënten kunnen met lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld rugpijn, naar de fysiotherapeut. Er bestaat dus een kans dat dit komt door de manier van lopen.

Door een loopanalyse kan de fysiotherapeut zien hoe dit te verhelpen is. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze analyse. Zo kunt u kijken naar naar de druk die de beenspieren uitoefenen, maar ook naar de beweging ten opzichte van het andere been. Zo kan de expert of arts een zo duidelijk mogelijk beeld creëren voor de patiënt. Dit beeld wordt ondersteund door de software die op basis van bepaalde maatstaven een aantal extra analyses maakt.

Loopanalyse-apparatuur leasen

Wilt u nieuwe loopanalyse-apparatuur leasen? Dit kan een grote investering zijn voor uw organisatie. Veel fysiotherapeuten, ziekenhuizen en ZBC’s kiezen daarom voor een slimme leaseoplossing van MediLease. Er zijn vele voordelen waarom veel van deze organisaties kiezen voor een leaseoplossing. Hieronder staat een lijst vermeld met de belangrijkste voordelen.

Enkele voordelen van loopanalyse-apparaten leasen bij Medilease

Veelgestelde vragen bij het leasen van loopanalyse-apparaten

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 5.000 exclusief btw.

Dat hangt af van de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor medische apparatuur zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden. Bij uitzondering zijn de looptijden van 24 maanden en 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. MediLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Indien er een financial leaseovereenkomst heeft ondertekend bent u automatisch economisch eigenaar van het object. Dit betekent dat de lease op de balans wordt geactiveerd. Na het betalen van de laatste maandtermijn zal automatisch ook het juridisch eigendom van het object worden overgedragen.

U bent te allen tijde zelf (verplicht) verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparaties van een object. Dit is iets wat u zelf kunt regelen met uw leverancier(s).

Nadat u de leaseovereenkomst juist heeft ondertekend en geretourneerd, zullen wij uw en/of uw leverancier inlichten dat zij de gewenste apparatuur mogen leveren. In overleg met de leverancier kan er vervolgens een moment gepland worden waarop het uitkomt om de objecten in ontvangst te nemen. Dat is iets wat u zelf met de leverancier(s) kunt afstemmen.

Philip van den Heuvel
Wilt u meer weten over het leasen van loopanalyse-apparaten? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Een greep uit onze leaseoplossingen

MediMES

MediMES (Managed Equipment Services) hebben wij speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, ZBC's en privéklinieken. Tegen een vast bedrag per maand wordt u volledig ontzorgd. van aankoop en beheer, tot vernieuwing en retourname.

Facility Lease

Met onze Facility Lease krijgt u een budget ter beschikking waaruit alle facturen, zowel voor deelleveringen als aanbetalingen, betaald kunnen worden. Hiermee behoudt u uw werkkapitaal en geniet u optimaal van schaalvoordelen.

MediLease Classic

Met een MediLease Classic beschikt uw onderneming altijd over de nieuwste apparatuur tegen een vast bedrag per maand. Zo blijft uw onderneming 'state of the art' en bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur.

Pay-per-use

Het uitgangspunt van Pay-per-use is dat u betaalt per verrichte behandeling. Niet het aanschaffen en het in eigendom hebben van de apparatuur staat centraal, maar het gebruik ervan. In tegenstelling tot koop zorgt u met pay-per-use dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen.

Vendor Lease

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor een medisch apparaat dat past bij de klant, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

Solution Clinic
Prins Huidtherapie
Villa ruimzicht
de huidkliniek
Markgraven Dierenartsen
Lijfkracht fysiotherapie
Sport- en beweegkliniek

Hoe werkt leasen bij MediLease?

MediLease is sinds 1985 de leasespecialist in de zorg. Wij begrijpen welke leaseoplossingen het beste aansluit bij het type investering en de wensen van uw organisatie. Uiteraard komen wij graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe loopanalyse-apparatuur op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw organisatie.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Voor investeringsbedragen tot €250.000 kunnen wij direct een financiële toetsing uitvoeren op het doorgegeven KvK-nummer. Zo weet u direct of het mogelijk is om de lease te realiseren. Uiteraard komen wij graag persoonlijk bij u langs om een passend voorstel uit te werken.

Onderteken digitaal de leaseovereenkomst

Gaat u akkoord met het leasevoorstel? Dan versturen wij de leaseovereenkomst digitaal naar u toe zodat u deze snel en eenvoudig kunt ondertekenen. Zoals u gewend bent kunt u vervolgens zelf de apparatuur bestellen bij de leverancier(s) van uw keuze.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur. Zo eenvoudig is het.

Waarom MediLease?

Onafhankelijk

MediLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Focus

De kracht van MediLease ligt in onze exclusieve focus op de medische sector. Als gespecialiseerde leasemaatschappij begrijpen we de markt door en door. Met decennialange ervaring hebben we diepgaand inzicht verworven in de behoeften en uitdagingen van onze cliënten en partners en hebben we producten ontwikkeld die naadloos aansluiten.

Boutique kantoor

MediLease is het boutique kantoor van Nederland in het leasen van medische apparatuur. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing. In MediLease vindt u dan ook geen doorsnee lease fabriek, maar een werkelijke leaseboutique.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024 gesloten.