Operational lease

Wat is operational lease?

Operational lease van medische apparatuur mag niet worden vergeleken met een operational lease als bij auto's. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van medische apparatuur is dit niet het geval en wordt met operational lease huur bedoeld. De apparatuur is niet in uw eigendom en staat dan ook niet bij u op de balans. U huurt deze van MediLease en betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de apparatuur.

Hoe werkt operational lease bij MediLease?

Een operational lease betreft maatwerk. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een leasevoorstel uit. Hier leest u hoe u in 4 stappen een lease kunt afsluiten.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Operational lease is bij MediLease mogelijk vanaf een investeringsbedrag van €5.000. Vraag via onderstaande button uw lease aan, dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en doen een financiële toetsing op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Hoe werkt operational lease bij MediLease?

Een operational lease betreft maatwerk. Afhankelijk van uw specialisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een leasevoorstel uit. Hier leest u hoe u in 4 stappen een lease kunt afsluiten.

1
2
3
4

Lease aanvragen

Operational lease is bij MediLease mogelijk vanaf een investeringsbedrag van €5.000. Vraag via onderstaande button uw lease aan, dan gaan wij direct voor u aan de slag.

Ontvang een lease offerte

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen zodat u precies weet wat er in de lease zit inbegrepen.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor de overeenkomst zoals een geldig ID-bewijs en de ondertekenaars binnen uw organisatie.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Na uw goedkeuring betalen wij de leverancier uit en kunt u direct gebruik maken van uw apparatuur.

De voordelen van operational lease bij MediLease

Lease als maatwerk

MediLease is geen bancaire leasefabriek want leasen is meer dan een tarief vinden wij. Ieder mens, ieder bedrijf en iedere lease is uniek. Vandaar dat we spreken over lease als maatwerk.

Lagere maandprijs

Na afloop van de leaseovereenkomst heeft de apparatuur nog een marktwaarde. Daardoor is de leasemaatschappij bij de berekening van maandprijs in staat een restwaarde in te nemen. Hierdoor daalt de maandprijs en dikwijls met het effect dat u een zeer lage rente dan wel geen rente betaalt.

De meest optimale looptijd

Er kan een looptijd worden gekozen die u als zorgondernemer het beste past zonder dat dit invloed heeft op de boekhoudkundige afschrijvingstermijn. Er is immers sprake van huur.

Tussentijds apparatuur upgraden

Wat gisteren state-of-the-art apparatuur was in uw praktijk, is morgen zwaar verouderd. MediLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom op elke operational leaseovereenkomst de mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Ook als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie. De inzet is telkens om de maandelijkse kosten bij vervanging of uitbreiding zo veel mogelijk gelijk te houden. Zo kan uw organisatie met gelijkblijvende kosten beschikken over de laatste medische apparatuur.

Voorfinanciering

Medische – en digitale producten (laptops, telefoons, tablet e.d.) worden door het jaar heen of voor een project aangeschaft. Meestal betreft het meerdere aankopen, meerdere aankoopmomenten en zijn er meerdere leveranciers bij betrokken. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te leasen vanuit een budget. Vanuit dat budget schaft u uw apparatuur aan en als die naar naar tevredenheid is geleverd, betaalt MediLease de leverancier en boekt het bedrag af van het budget. Eenmaal per kwartaal of nadat de uitrol van een project is gerealiseerd brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen geconsolideerd vervolgens in één leaseovereenkomst onder. Met als voordeel dat u niet voor iedere deellevering een separaat contract hoeft af te sluiten en daardoor uw administratie wordt ontlast.

Investeren zonder budget

Voor nieuwe leaseovereenkomsten geldt dikwijls wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten van ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Dit komt omdat er gedurende een beperkte periode van dat jaar slechts een vast maandbedrag wordt gefactureerd. Dit houdt in dat er zonder budget geïnvesteerd kan worden en dat de voordelen van de nieuwe apparatuur onmiddellijk kunnen worden ingezet.

Pay as you earn

In de vergoeding die u ontvangt is ook een deel voor het gebruik van de apparatuur opgenomen. Met lease zorgt u ervoor dat deze inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen (DOT/DBC prijzen).

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig. Indien uw organisatie de btw niet kan terugvorderen, is bij MediLease ook mogelijk om de btw mee te financieren.

End-of-Life

Op het moment dat apparatuur niet meer aan uw eisen voldoet halen wij dergelijke verouderde apparatuur periodiek voor u op en wordt deze in lijn met de circulaire economie klaargemaakt voor hergebruik. Hierbij worden alle geheugendragers conform de geldende industrienormen, wet- en regelgeving effectief gewist. Tevens is gecertificeerde dataverwijdering mogelijk. Wanneer gebruikte apparatuur helemaal niet meer kan worden ingezet, wordt deze op een milieuverantwoorde manier vernietigd.

Leo Frijlink

Leo Frijlink

Meer weten over de mogelijkheden van Operational Lease? Neem dan gerust contact op.

Leo Frijlink

Leo Frijlink

Meer weten over de mogelijkheden van Operational Lease? Neem dan gerust contact op.

Operational lease komt onder andere veel voor bij de volgende specialisaties

Scroll naar top

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste kennisartikelen, klant- en leveranciersverhalen als eerste in uw inbox.